![]() |
|
![]() |
#2972 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
2012 Yılındaki Clematislerim
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Bu renklere bayıldım. Türkiye'de yoktur sanırım. Clematis little mermaid ![]() Clematis Red Cardinal ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Bayılacağım galiba o ne güzel renkler.Usta gördün mü. Sn Adalet Yağcı bizlerden kimsede yok mudur.Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Ağaç Dostu
|
Ben de belki vardır sitenin üyelerinde diye aratmış ama bulamamıştım. O nedenle paylaşmıştım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Ağaç Dostu
|
Bir de bunlar varmış, ne de çok türü varmış. Nasıl bir şeye bulaştım ![]() Clematis florida 'Vienetta' ![]() Clematis Wildfire ![]() Clematis Celebration Golden leaf ![]() Clematis 'Dancing Smile' ![]() Clematis Josephine ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Ağaç Dostu
|
Bir de böyle bir şeyler... Clematis Piilu ![]() Clematis Franziska Maria ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Hepsi bir birinden güzelde bu güzel başka bir güzel geldi gözüme ![]() Clematis little mermaid. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Ağaç Dostu
|
Bugün Bauhaus'a uğramıştım bir baktım iki farklı tür clematis gelmiş. İçimden bahçede yer kalmadı nereye dikeceksin diyorum, yine içimden zaten 8 farklı tür var bahçede birde çeliklerde var onlardan da tutanlar var çeşit değil ama sayı çoğalıyor diyorum. Onun için almama gerek diyorum. diyorumda ne oluyor bu iki farklı türü almış ve kasaya gelmiş oluyorum. Tam bir bitki delisi olarak ben akıllanmam kesinlikle akıllanmam. Clematis montano marjorie ![]() Clematis montano marjorie ![]() Clematis macropetala maidwell hall ![]() Clematis macropetala maidwell hall ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Ağaç Dostu
|
clematisim dipten 4 sürgün vermiş.3 dal zaten teli sarmaya başlamıştı gecen sene. Yeni sürgünlerle bu yıl daha yoğun acacak inşşallah. Sevgili tturt Bazan iyi ki buralarda bauhause yok diyorum ![]() Hele baharda bir haller oluyor bize. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Ağaç Dostu
|
Ya inşallah bitmez haftaya kadar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Ben bu kadar dertsiz tasasız bir bitki görmedim öyle rahat kolay ki bakımı sevilmesindeki en büyük pay bende bu ![]() Bahar gelsede balkonun her yerini cicekleri dolsa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben daha erken diyordum, gelmemişlerdir diyordum. Halbuki geç bile kalmışım...... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beylikdüzü Bauhaus. Başka bitkilerde iniyordu ama vaktim yoktu bakamadım. Sardunyalarda gelmişti. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Ağaç Dostu
|
Ben de istiyorum montano marjorie ve macropetala maidwell hall den. Şu İstanbul öyle büyük ki, nereye nasıl giderim, alacaklarımı nasıl taşırım ![]() Şu anda Halkalı Atakent mahallesindeyim, sanırım Bayrampaşa Bauhaus en yakın olanı. Nasıl gidilir oraya bir araştırayım bakayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Clematis severler merhaba... Bu yil evimizin dis cephe boyasini yenilemek istiyoruz. Bu islem yapilirken tabii ki evin duvarina sarilmis olan 6 kök clematis, mor salkim, passiflora, hanimeliler ve asmalar ne olacak diye kara kara düsünmeye basladim bile. Armandii acmak üzere. Bir iki ay icinde sökmem gerekirse ne yapacagim? Ne önerirsiniz kisa kesip öyle mi sökeyim yoksa oldugu gibi baska bir yere aktarip, evin onarimi bitince yeniden mi ekeyim? Sasirdim kaldim simdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Ağaç Dostu
|
Bizim bahcede kanalizasyon sorunu cıkınca, clematisi sökmek zorunda kalmıştım. Olduğu gibi, budamadan aldım başka yere koydum geçici olarak. İş bitince (yaz ortası gibiydi yanılmıyorsam) olduğu yerde bıraktım. Sonbaharda yeniden yerine gecireyim dedim. Baktım ki ordan yeni filizler cıkmış. Sökerken parca kalmış sanırım. Biri şarap rengiydi, aynı yere diktim. Mor olan zaten yeniden cıkmıştı. 2 kök mor clematisim olmuştu. ![]() Kısacası, madem boya yapılacak, şimdiden gecici bir yere alırdım ben olsam. Sonbaharda da yeni yerlerine. Sana kolay gele, iş çokkk ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Ağaç Dostu
|
Haa bu arada, söktüğünde uzun dallardan birkaç tanesini toprağa yatır. Uç kısmı acıkta kalsın ama. Dök üzerine gübreli toprak. Sonbahara kadar, birkaç yavrun daha olur. Ocak ayında toprağa yatırdığım bir dal, sabah baktım ki köklenmiş, filiz veriyor. Fotoğrafını çeker eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Bence 2 hafta sonra rahatlıkla dikebilirsin istediğin yere. Her mevsim dikilebiliyor çok kış hariç denenmiştir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bulaşan siz değilsiniz...o bulaştı...siz bittiniz... artık iflah olmazsınız. Hoş geldiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın Tura, bulaştım bir sevdaya gerçekten rüyalarıma giriyor. Balkonda bakıcam, umarım bir tane edinip yaşatabilirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Ağaç Dostu
|
Benol, cok haklısın arsız bir sarmaşık türü. 15 gün kısa bir süre, dediğin gibi. Saksıda bile bekletilebilir. Sonra yerine dikilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sözünü ettiğiniz tüm bitkiler sarmaşık. Biliyorsunuz, hiç nazlı değildirler. Dikildikleri her yere kısa zamanda adapte olurlar. Bu nedenle; Sevgili cemo' nun önerilerine bende katılıyorum. Ama sanki; Hepsini şimdiden (Mart ortalarına kadar), mümkün olduğunca toprağını fazla dağıtmadan, en az 50-60 litrelik saksılara alsanız çok daha iyi olur gibi. ![]() ![]() Tadilat işleri bitince( isterse ağustos sıcakları olsun!), yeni alınmış bir bitkiymişcesine istediğiniz yere dikebilirsiniz. Gelişiminde oluşacak duraksama dışında, hiç bişeycik olmayacaktır. Kolay gele... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|