![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bitkilerim onlarca metre uzunluğa ulaştı. Şimdiye kadar kabak elde edemedim. Izmiri sevmedi, aşırı sıcaklardan hoşlanmadı. 2 haftadır havalar serinleyince durum değişti. Son durum: ![]() Umut var. 7 yıllık olduğu iddası var, bu sene olmazsa seneye olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
"1000-3000 metre rakımlarda yetişir" denmiş ama artık denize 0 rakımda da yetiştiğini ıspatladık. Rakım filan bakmıyor, arsız vesselam. Boşuna sızlanmışım, hızla meyve veriyor ve büyümeye devam ediyor. Netteki yemek tarifleri ilginç gelmedi. Kendi çorbamızı kendimiz yapacağız belli oldu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Şubat ayında tohumları sera ortamına ekin, havalar dışarıda 15 derecenin üzerine çıkınca dışarıya dikin. Mayıs- haziran aylarında nur topu gibi meyveleriniz olur. ![]() Eğer ekimde geç kalırsanız ancak sonbahara doğru meyve tutumu artar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Muda ben de oğlum da bu farklı kabağın tadını sevdik. Genç kabakların tadı bizim yemeklik kabaktan çok da farklı değil. Kızartması da yemeği de lezzetli oldu. İnternetteki o garip tarifleri beğenmedim ve denemedim. Sn. h_dogan yazılana göre bu kabak 7 yıl yaşarmış. Hangi iklimi kastediyorlar bilmiyorum. İzmirde bu kışı atlatacak olursa tekrar tohumdan ekmeme gerek kalmayabilir. Kökü korumak için bolca malçlamak gerekecek.. Tohumları dağıtmak için düşünmüştüm. İki bitki nar ağacının tepesine ve garaj yolunu kapatacak kadar çok gelişti. Bakalım daha neler yaşarız. İzmir iklimi öyle bir şey ki üçüncü senelerine giren biber fidanlarım var. Kabak da olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Bazı kabaklar bayağı bir yer kaplıyor ağaçlara tırmanması normal. Hatta nedense ağaca tırmanan bitkilerdeki meyveler daha iri oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Kabaklar hala hayatta, çiçek açıyorlar ancak meyve oluşmuyor. Malçlama da yapamadım, sağlığım elvermedi. Şubatı atlatırlarsa uzun ömürlülüklerini ışpat edecekler. Bu iklimi ilk denemiş olacaklar, bakalım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|