![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Acemifüsun; japon fenerin çok güzel çimlenmiş. Güle güle büyüt. Benim ektiğim tohumlarda henüz bir hareket yok. Ne kadar zamanda çimlendiler? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Ne kadar güzel olmuş sayın Malbman, bunca tohum arasında ben de heveslendim şimdi. Geçen sene almıştım tohumu, yer kalmadı diye ekmemiştim, umarım bayatlamamıştır. Görünen oluşum tomurcuk, bir an önce yerine yerleştirin de rahat bir nefes alsın yavrucak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım uyarınız için teşekkür ederim. Gerçekten de ha bu gün, ha yarın diye diye neredeyse öldürecekmişim zavallıyı. Mesajınızı okur okumaz yeni yerine taşıdım. Saksı pek fazla büyük değil gibi sanki. Yeterli gelemeyebilir ama imkanlar dahilinde ancak bu kadar yer ayırabiliyorum. Sanırım yetmese de, pek şikayetçi olmayacaktır ![]() ![]() Bana sorarsanız siz de bir an önce ekin tohumu. Bayatladığını sanmam. Benimki de geçen yıldan kalma tohum. Bir de öyle sert, afilli göründüğüne bakmayın tohumun. Çok çabuk çimleniyor. Tabii önce bir kaç saat suda bekletin. Düzenleyen malbman : 09-04-2010 saat 12:23 Neden: Resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Yanlış bilmiyorsam öyle olmalı sayın tamaşa. Şimdi biraz araştırınca, bu mesajdan her kapsülde üç adet tohum olduğunu öğrendim. Düzenleyen malbman : 30-05-2010 saat 20:22 Neden: Bilgi ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Benim de geçen gün bu maydonoz da kendiliğinden çıkmış dediğim demek ki japon feneriymiş.Bu bitki nedir diye sormayı düşünüyordum .Hatta yalnış hatırlamıyorsam limonun da bir saksısında aynı çiçekten vardı .O da bunu ektiğimi hatırlamıyorum .İsmi ne diye sormuştu . Bir sarmaşığım daha oldu .Bu yıl sarmaşıktan yana şanslıyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Nisan gibi tohumdan yetiştirdiğim japon feneri 2 metreye ulaştı.Ancak çiçekleri oldukça küçük ve bir süre sonra minik balonlar oluşturuyor ama ben daha büyük balon şeklinde çiçekler bekliyordum o yüzden biraz hayal kırıklığına uğradım..Acaba benim japon fenerimde mi bir sorun var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2009
|
heekese merhaba ,2009 yılından bu yana siteye üyeyim fakat aralıklı girebiliyorum.2009 da burdan bir arkadaştan alıp ektiğim japon fenerim bahçede karda buzda toprak altında kalıp yaz ayında tekrar filiz veriyor yetişmesi ve bakımı çok kolay sadece kendi haline bırakın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Merhabalar acaba şuan elinde bu çiçegin tohumundan olan var mı.Veya bu seneki oluşacak tohumlardan bana gönderen olur mu. Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Sn.serilaaa. Çok teşekkur ederim .Ama tohum geldi .İsteyen başka birine hediye ediniz.Seneye deniyecegim çimlendirmeyi.Kargomu unutmadıgınız için ayrıca teşekkür ederim. Bol çiçekli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
sayın notülüsten sonra okudum burayı. daha aşık oldum bu sarmaşığa. umarım tohumlarından bize de düşer ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
acaba kök gelişimi açısından ne kadar büyüklükte bir saksı ister. orta boy bir saksı yeterli olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(Buradan, paylaştığı için Sevgili Mirbe'ye, bana ulaştırdığı için de Sayın Halil Bey'e teşekkürler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2009
|
Ben yetiştirmiştim.Orta boy saksı yeterlidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitkinin kudret narıyla bir akrabalığı var mı acaba? Geçen yıl ön balkonda büyük bir saksının içine kudret narı ekmiştim, ama büyüdüğünde rüzgarla birlikte mutfağa dolan yapraklarının kötü kokusu yüzünden söküp atmak zorunda kaldım... Bu yıl yıldız çadırı tohumuyla aynı yere ekmişim. Çadırları boğduğu için yapraklarını biraz ayıkladığım japon fenerinde de aynı berbat koku mevcut... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2012
|
Merhaba. Ben de yetiştiriyorum balon otundan ama yapraklarında benekler var. Geçen sene de yetiştirmiştim, yine aynı sorun vardı. Çiçeklerinin çoğunu döküp çok az balon vermişti. Onlar da büyümedi. Bu yıl yeniden deniyorum. Daha da ilerlememesi için ne yapmam lazım? Fikri olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Merhaba
İki sene önce tohumdan yetiştirmiştim. Bu sene bahçede hemen hemen her yerden kendiliğinden japon feneri çıkıyor. Çabuk çimlenen dertsiz bir sarmaşık. [ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|