![]() |
Japon feneri (Cardiospermum halicacabum)
Japon feneri bitkisini tanıyor musunuz?
|
1 Eklenti(ler)
|
Ben ekledim ama biraz küçük oldu galiba.
|
4 Eklenti(ler)
Bu bitki hakkında çok fazla bilgim yok. Tohum kapsülleri bana çok ilginç gelmişti bu sarmaşığın, araştırmak üzere çektiğim bir kaç resmi ekliyorum ben de.
Eklenti 6282 Eklenti 6283 Eklenti 6284 Eklenti 6285 |
Sn Plumbago bu bitkini latincesini biliyor musunuz?
|
Ada Bayrakoğlu bu fotoğraf çok enteresan.Bitki kudret narına (Momordica charantia) benziyor, yaprak da aynı, hatta ucunda bir meyve de var .Ama bu kapsüller ne o zaman? Klimanjaro siz ne dersiniz?
|
Sayın Papatyam Japon Feneri, Güvey feneri, Latin çiçeği, Mini domates, Kudret narı, birkaç çeşit daha ekliyorum paketinize.
|
Mine hn. sanırım kudret narı ile birlikte bu bitki görüldüğü için şaşırıyoruz. Sonuçta fotoğrafta 2 ayrı bitki var.
|
İki ayrı bitkinin yapraklarındaki farklılık dikkatli bakınca belli oluyor.
Kudret narının yaprağı daha pürüzlü ve damarlı, adını bilmediğimiz bitkinin ise daha zarif, dantel gibi parçalı. |
Evet ikiside aynı yere sarılmayı tercih etti. Ben Kudret narına müdahele edip ayırmak istedim ama o yine aynı ipte ısrar edince bende bıraktım öylece büyüdüler. Şükran Hanım denemek isterseniz elimde hala tohum var.
|
Hımm, gözlük numaram büyüdü sanırım :) Ya da akşam evde daha büyük monitörden bir bakayım. Sizler iki bitki var dediğiniz halde ben hala tam ayırd edemiyorum.
Neyse rahatladım, bu ne acaip birşey deyip duruyordum. :) |
Mine Hanım Kudret Narı çok bilindik olduğundan yazma gereksiniminde bulunmadım kusura bakmayın.
|
Kapsüllerden 3 Tane tohum çıkıyor ben onlara mini bilardo topları diyorum. Bezelyeden biraz küçük siyah tohumlar. Üzerinde beyaz kalp şekli var. Güvey Feneri nin sarmaşık hali görüntü olarak çok benziyorlar.
|
Sayın Ada
Japon Fenerini birini ektim. Görüntü çok hoş.İnşallah büyütebilirim. |
Alıntı:
Malesef bitkinin Latince ismini bilmiyorum. Annem evde saksıda yetiştiriyor ve bitkiyi bana sorduğunda bilmediğimi ama araştırıp birşeyler bulmaya çalışacağımı söyledim, terzi kendi söküğünü dikemez misali;) Alelacele bir kaç resim çekip yanıma aldım. Bitkiyi burada görünce ben de elimdeki resimleri ekledim. Bitki sarmaşık görünümünde, 5-10 mm. boyunda beyaz çiçekleri ve 1-2 yıllık ömrü var. 2-3 m.'ye kadar dal boyu olabiliyor. Dolayısıyla hızlı büyüyen bir bitki. Dallar çok narin olmakla birlikte yapraklar genel dokuya göre iri sayılabilir. Resimlerde görünen tohum kapsülleri, içi hava dolu ve tohumlar adabayrakoglu'nun tarif ettiği şekilde. Ayrıca susuzluğa dayanıklı ve yarı tropikal - tropikal iklimde yetiştiğini söyleyebilirim. Tüm bildiğim bu kadar, karıştırdığım botanik kitaplarında karşıma çıkmadı hiç. Araştırmaya devam ediyorum bulabilirsem, ilk annemle daha sonra sizinle paylaşırım ;) |
adabayrakoğlu,çok teşekkür ederim fakat bayramdan sonra aldırabilicem paketi,
|
Elfogi bu soğuklara dayanır mı bilemiyorum. Aslında sanmıyorum demek daha doğru ama denemek lazım. Tohum sıkıntımız yok ben yine gönderirim sonuç alamazsanız.
|
Sağol Ada
Umarım başarılı olurum.. |
Sayın Mine Pakkaner yüklediğim gün fotoğrafı sayfada görüntüleyebiliyordum şu anda görüntülenemiyor. Nedendir acaba?
|
yarın benimde japon feneri tohumum olacak :):):) ****** sevgili ada sayesinde :)
|
tohumlarım geldi :) adacım çok teşekkür ederim
|
tohumları ne zaman ekiyim , ya o japon feneri tohumlarının görünüşleri ne kadar güzel , pembeler için bezelye demişsin süs bezelyesi mi? birde siyah üzeri küçük noktacıklı tohumlar var onlar ne tohumu?
|
Papatyam Japon Fenerinin yaprakları soğuklara pek dayanmaz zannedersem ben o sebepten Mayıs ta ekmeni öneririm. Pembeler gerçek bezelye tohumu hani yemeklerde kullanılan.Pembe çünkü ilaçlıymış. Siyah noktalı olanlar Possion fruit. Onun tohumları çok talep aldı. Onu forumdan takip edeceğiz çünkü benim ve diğer arkadaşların ilk denemesi olacak. Sormak istediğiniz başka şeyler olursa ben buradayım keyifle cevap veririm . Saygılar
|
teşekkür ederim
eh napalım artık çiçekler tohumlar ve biz hep beraber baharın gelmesini bekliycez |
adacım, Possion fruit in görünümü nasıl nette aradım fakat bulamadım
|
Meyve ağaçlarını tıklarsan passion fruit le tanışabilirsin. Tohumlara acayip talep oldu. Aslında bulmak mümkün değil. Ben bir hayli masrafla meyvesini aldım tohumlara öyle ulaştım. En az 10 kişiye ulaştırdım umarım yeşermeler olur. Saygılar.
|
Inşallah Pazar Günü Dikecem ..
|
Ben hala denemedim desem inanır mısınız? Oğlum hasta onunla uğraşıyoruz kafam karmakarışık.
|
ada cım çok geçmiş olsun , umarım kötü bişey yoktur
havalar böyle giderse hastalık lar daha da çoğalır bizde de bi eşim sağlam oğlum ,annem ler ,kayınpederim ,kardeşlerim ve ben topluca grip olduk |
Grip aşısını öneririm bir dakaki sezona. Biz ailece vurulduk grip bizi es geçti. Siz hadi neyse çocuk için çok zor. Tekrar geçmiş olsun.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025