![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Tohumdan yetiştirdiğim japon fenerleri.Kızlarım arada izinle koparıp patlatıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2012
|
Benimki çiçek açıyor ve pıt pıt dökülüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2011
|
çok güzeller ama mor fasulyelerde en az onun kadar güzeller adı nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
|
Mor fasülyeler, bir çeşit selluka olan http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/2035.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
harika |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2014
|
japon feneri
iyi günler. öncelikle bu konu buraya mı gider bilemedim ama ben japon fenerini burdan öğrendim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın japonfeneri; bildiğim kadarı ile japonfeneri bitkisi mevsimlik, artık kurumuş ve fenerlerin içinde tohum yapmış olması gerek. 246 nolu mesajda görüldüğü gibi. Umut var mı dediğiniz, tohumları alıp baharda sil baştan tekrar ekmemiz gerekiyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Yeni Üye
|
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim YeniGine. lakin ben evde yetiştiriyorum. ve yaklaşık bir ay önce filizlendi. çok hızı bir şekilde gelişim gösterdi. ama bi yerden sonra büyümedi. bende çok sulamış olsam gerek yapraklar soldu. dibini eşelediğimde topraktan köke doğru çürümeler gördüm. ama bitki hala yeşil ondan sormuştum ne yapmam gerek diye? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
Yine bildiğim kadarı ile diyeyim, ev değil dışarı bitkisi ve dediğim gibi mevsimlik bir bitki. Baharda tohumunu atarsınız, yazın gelişir sonbaharda solar kışın kurur tohumlarını alırız. Benim de var japonfenerlerim mart nisan gibi tohumlarını ekiyorum yazın süperler görüntüleri çok güzel fakat sonbaharla birlikte kurumaya başlar. Hatta ben en son bu gece kuruyan fenerlerden tohumlarını aldım ve kalan en son kökü de topraktan söktüm. Nasipse inşallah bahara tohumları ile tekrar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Yeni Üye
|
ekte olduğu gibi yeşerdi :d aynı zamanda çok hızlı biçimde büyüdü. bu gelişme 3günde olmuştu. bende mevsimlik olduğunu biliyorum ama ev gibi kapalı ortamlarda bitki mevsim dinlemez diye düşündüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Sayın japonfeneri fideler maşallah harika görünüyorlar, çok sevimliler. Ama ben de bilemedim japonfereri fideleri mi? Yani siz şimdi toprağa minik yuvarlak ve üzerlerinde beyaz kalp şeklinde oluşan tohumlar mı ektiniz? Eğer öyle ise ev ya da dışarı farketmez erken tohum atmışsınız. Dediğim gibi baharda atmamız gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Yeni Üye
|
yok YeniGine arkadaşım japon feneri eminim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
O halde yeni fidelerinize iyi bakmanız gerekiyor. Olmaz ise ben de az biraz tohum var, gönderebilirim size. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Yeni Üye
|
çok teşekkür ederim. eğer tekrar baharda ekmeyi düşünürsem sizinle irtibata geçerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Şimdilik çok az sayıda tohum var ama ilerleyen zamanda başına bir şey gelmezse epey tuhum verecek sanırım. Etkinliğe girecek adaylardan kendileri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Japon feneri tohumlarını bugün eksem geç kalmış sayılırmıyım arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Bir kaybınız olmaz sn hira, bence tohumların yarısını ekip deneyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
27 Mayısta ektigim japon fenerlerim gayet güzel ışık ve güneş almalarına rağmen fazlaca boylandılar. Gövdelerde incecik kaldı. Tarzı mı bu yoksa? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
Tek saglam kalan japon fenerim. Bugün 5 litrelik bir su kabına alıp, güneşli bir yere koymak istiyorum ama sert bir rüzgarla yere serilir gibi geliyor.. Destek vererek, balkona almalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Salihcan, senin yetiştirdiklerinde bu kadar cızılmıydı? Normalmi yani bu hali? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
Vallahi fotoğraftaki normal gibi duruyor(tabi yanılmıyorsam ) benimkinin fotolarına bakın benimkimsizinkinden daha büyük olduğu için Uç Sürgünleri ile karşılaştıralım ![]() ![]() ![]() Sent from my iPad using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Balonlarımız olmaya başladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|