![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Son durum şöyle. Köklerde herhangi bir şeye rastlamadım. Yeniden hazırladığım topraga diktim. Şu anda karantinada. İnşallah Sayın selis onu kurtaracağım. Ona zaman verdim...kurtuluyorsan kurtul yoksa dedim... sana sorarım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Benim verdiğim tohumlardan değil herhalde... O halde yeni bir kaynak olmalı... ![]() Bir de, nasıl çimlendirdiniz? Dış kabuğu tamamen soyulmuşa benziyor. Anlatır mısınız? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn selis, ileride ölmez sağ kalırsak ikizlerinizin çeliklerine talip olmak istiyorum. Şimdiden sıraya gireyim dedim. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. drhegeli ne yazık ki sizin verdikleriniz, nasıl oldu bilmiyorum ama çürüttüm.. Sn. Tura da bu halime üzülmüş olacak.. Bana; cocopeat, vermikulit ve perlitle birlikte 6 tane tohum yolladı.. Jezebelin 541. mesajına göre diktim.. O kadar.. Sizin ve diğer çimlendirenlerin eski mesajlarınıza da bakmıştım.. Ayrıca siz bana tohumları verirken de dış ve iç kabuklarını soymamı söylemiştiniz.. Ama soymadan da çimleniyormuş zaten.. Diğerleri öyle.. Anlayamadığım şey, yukarıdaki tohum niye öyle çimlendi ![]() Tohumların hepsi çimlendi.. Fidanı yine de yollarsanız isterim.. Olmayan birine de verebilirsiniz.. O kadar tok gözlüyüm artık ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Tura 6 adet tohum bana da yolladı. Cocopeate kabuklarını soyarak 4 tanesini ektim. 4 tohumdan bir tanesinin içi diğerlerinden daha dolgundu. 3 gün oldu. Henüz hareket yok... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sağ olsun bana da 6 tane yolladı.. 2 tohum başka bir arkadaşımıza gitti.. Çimlenenlerden biri ait olduğu kişide.. Kalan diğer 3 tanesi bende ve çok sağlıklılar.. İkizlerimin şimdiki hali Diğerleri biraz daha küçük.. ![]() Sayın Dansel geçmiş sayfalarda anlatıldığı gibi dışındaki sert kabuk suda bekleyip soyuluyor.. Yine bahsedildiği üzere, 15-20 günde çimlendiği yazıyor.. Ama bendeki ilk çimlenen 6. günde ucunu göstemişti.. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
selis sen bu işi kıvırdın seri üretime gec ![]() Bindallısı olan arkadaşlar biraz budasanızda bizde sevinsek **** cok sevinsek nasıl olur . |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bu mesaja dün cevap yazmıştım. Göndermemişim mi? Yeşil el demiştim... Güle güle büyütün Sn. selis. Çok sağlıklı gözüküyor. PH değeri 5.5-6, bir toğrağı olan yeni bir saksıya almanız gerekiyor. Ama biraz daha kuvvetlensin. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Sevgili selis,tohumları ıslattıktan sonra soydunuz mu, ya da ucundan çıtlattınız mı? Bir da kaç günde çimlendi? Güle güle büyütün,sağlıkla kalın. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2008
|
Merhaba Jezebel, Bende İzmirdeyim 1 tane bile olsa yokmu elinizde gelip alabilirim.Lütfeeennn... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selis, bitkinde gelişmeler var mı? Tohumlarımdan birinin ucu mini minicik göründü bugün. Bol güneş gören yerde tutuyorum ama geceler bayağı serinledi artık. Bir karış falan olsalar kış gelmeden daha garatili olacak büyümeleri. ![]() Tohumlarımın ucunu tırnak makasıyla kesip iki gün suda beklettim, sonra kabuğunu soyup torf-kum-bahçe toprağı karışımına ektim. İç kabuğu tamamen soymayıp ara ara aldım kabuğunu. 10 gün oldu galiba ekeli. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne güzel haber Umarım sorun çıkmaz ![]() Agozce ''suyu seviyor'' yazınca fideleri bol suladım.. 3. tohum ise seninki gibi minicik çimlenmişti çürüdü.. Sanırım çimlenme evresinde sulamak kontrollü olmalı... Şimdilik durum bu, 2 tane kaldı ![]() ![]() Sn. Tura, Jineop ve Halil Önen nin tohumları nasıl acaba? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Güzel olmuş...maşallah. Çiçeklerini de görürüsünüz. Benim ikisi de davul gibi şişmiş. Ama banamısın demiyorlar...ikisi de inatla yatıyor ![]() Sn.sakdag; gözünüz aydın... ha gayret. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Sevgili selis çimlendirip hediye verdiğiniz bindallının keyfi yerinde... ![]() elinize sağlık... teşekkürler |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
2. quisqualis tohumum da topraktan çıktı nihayet... Geçen bayam tatilinde adenuim fidelerimle seyahat etmiştim, bu bayramda quisqualisler eşlik edecek bize anlaşılan. Ama ne yapabilirim, bu halleriyle uzun süre yanlız bırakamam onları... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() saksıyı ne zaman değiştirmem gerekiyor, destek için erken diye düşünüyorum... |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benımkıler aynen oyle duruyor ![]() Sakınce bekliyorum ...sınır falan olmadım. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir iyi, bir kötü haberim var.. İyi haber...Ağustos ta, Bitkinin alt dallarını budayıp geçici olarak, banyoda vazoya koydum. Unutmuşum. 20 gün sonra baktım hepsi köklenmiş.. ![]() Sonra, acil şehir dışına çıkmam gerekti...Toprak ve saksım yoktu. Üzerine diatomit ekleyip gittim. Komşum az sulamış ve hepsi kurumuş malesef. Sonuç: En azından suda kolayca kökleniyor.. )Baharda tekrar deneyeceğim. |
|
|
|
![]() |
|
|