agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni270Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-04-2013, 18:24   #1
Yeni Üye

mıstık abey's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2009
Benim saksıdaki yasemin böyle

Benim saksıdaki cinsini bilmediğim, iki ev arasındaki bahçe koridorunu kokusuyla dolduran yaseminim böyle. Siz yasemin sevenlerle paylaşmak istedim. ,
Bu vaziyeti iki yıllık. Önce cılız bir yıllık bir bitkiydi. Sonra yer beğenmedi, yaprak döktü, soldu. Bende nerdeyse toprak seviyesine yakın kestim. Birinci sene batıya bakan korunaklı sayılan bir noktada büyüdü ve bu arada baharda bir don gördü.Çiçeklerini döktü. Sonraki sene saksısını değiştirdim. Yerini, güneş alan, rüzgardan fazla etkilenmeyen batı istikametine bakan bir noktada, ikinci senede bu duruma geldi.
Yetiştirmek isteyenlere sadece yaseminimin hangi safhalardan bu hale geldiğini anlatmak istedim. Böyle yapılacak demek istemiyorum. Ama korumalı bir yer istediği kesin.

Eklenen Resimler

mıstık abey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2013, 22:58   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-04-2013
buda benim yaseminim

Eklenen Resimler

fzbmt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 14:18   #3
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fzbmt Mesajı Göster
buda benim yaseminim
Bu kesinlikle pervane çiçekli yasemin. Çok şanslısınız

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 14:26   #4
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Geçen yaz ofisin bahçesinde dolaşırken rastladığım bu şahane çiçeğin pervane çiçekli yasemin olduğunu bu sitede öğrendim. Ne kadar değerli bir tür. Ve hemen sayın Mutlu Kutlu dan sipariş ettim. Sağolsun yolladı bir fide...
Bugün öğle yemeğinden sonra ofisin bahçesinde dolaşırken uzun zamandır açmasını takip ettiğim yaseminin çiçeklendiğini gördüm. Bu güzellikler gözümün önününde olsun diye birkaç dal toplayıp bardağa ısladım. Kokusuyla başımı döndürüyor. Muhteşem bir koku tüm ofisi sardı. Parfüm halt etmiş yanında

Eklenen Resimler

Eski 25-05-2013, 18:10   #5
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Yaseminlerim açmış da görenleri yok.
Arabian Jasmine 'Belle of India'

Name:  IMG_1111 (800x767).jpg
Views: 2191
Size:  43.5 KB

Jasminum Sambac 'Grand Duke of Tuscany'

Name:  IMG_1115 (617x800).jpg
Views: 1901
Size:  43.7 KB

Bu da niyetlenmiş

Name:  IMG_1121.jpg
Views: 1928
Size:  39.3 KB

.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2013, 14:31   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo Mesajı Göster
Geçen yaz ofisin bahçesinde dolaşırken rastladığım bu şahane çiçeğin pervane çiçekli yasemin olduğunu bu sitede öğrendim. Ne kadar değerli bir tür. Ve hemen sayın Mutlu Kutlu dan sipariş ettim. Sağolsun yolladı bir fide...
Bugün öğle yemeğinden sonra ofisin bahçesinde dolaşırken uzun zamandır açmasını takip ettiğim yaseminin çiçeklendiğini gördüm. Bu güzellikler gözümün önününde olsun diye birkaç dal toplayıp bardağa ısladım. Kokusuyla başımı döndürüyor. Muhteşem bir koku tüm ofisi sardı. Parfüm halt etmiş yanında
TAM İSTEDİĞİM YASEMİN .Bu çiçekli yaseminler senin ektiğin fidedenmi ? yoksa ofisin bahçesinden mi? ofisin bahçesinden ise Ektiğin fide ne durumda? ne zaman ektin acaba ?

semih 54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 09:15   #7
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi semih 54 Mesajı Göster
TAM İSTEDİĞİM YASEMİN .Bu çiçekli yaseminler senin ektiğin fidedenmi ? yoksa ofisin bahçesinden mi? ofisin bahçesinden ise Ektiğin fide ne durumda? ne zaman ektin acaba ?
Ben mart gibi ofisin bahçesinden birkaç çelik alıp dikmiştim. hayret ki en ince çelik tuttu diğerleri tutmadı. ben daha önce belki tutturamam diye Mutlu Kutlu dan yetişkin bir yasemin almıştım. Bana hatırlatırsan sana mart gibi birkaç çelik yollayabilirim.

Asiyek beğendi.
Eski 10-06-2013, 14:16   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-10-2012
Alıntı:
buda benim yaseminim
bende böyle bahçe duvarına sardırmak istiyorum. nerden bulabilirim bu yıldız çiçekli yasemini **** arap yasemini **** pervane beyaz çiçekli yasemini . nerden bulabilirim .ne zaman dikmek gerekli .çelikten yetiştirebilirmiyim acaba?

semih 54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 16:01   #9
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mıstık abey Mesajı Göster
Benim saksıdaki cinsini bilmediğim, iki ev arasındaki bahçe koridorunu kokusuyla dolduran yaseminim böyle. Siz yasemin sevenlerle paylaşmak istedim. ,
Bu vaziyeti iki yıllık. Önce cılız bir yıllık bir bitkiydi. Sonra yer beğenmedi, yaprak döktü, soldu. Bende nerdeyse toprak seviyesine yakın kestim. Birinci sene batıya bakan korunaklı sayılan bir noktada büyüdü ve bu arada baharda bir don gördü.Çiçeklerini döktü. Sonraki sene saksısını değiştirdim. Yerini, güneş alan, rüzgardan fazla etkilenmeyen batı istikametine bakan bir noktada, ikinci senede bu duruma geldi.
Yetiştirmek isteyenlere sadece yaseminimin hangi safhalardan bu hale geldiğini anlatmak istedim. Böyle yapılacak demek istemiyorum. Ama korumalı bir yer istediği kesin.
bugun bu yaseminden gordum yagmjr coktu durup bakamadim ama 3 veya 4 katli bir evi sarmisti. goruntu muhtesemdi.

fzbmt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2013, 12:44   #10
Yeni Üye

mıstık abey's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2009
Alıntı:
bugun bu yaseminden gordum yagmjr coktu durup bakamadim ama 3 veya 4 katli bir evi sarmisti. goruntu muhtesemdi.
Efendim tahminimce gövde odunsulaşıncaya kadar (yeşil görünümden kahverengiye dönüşmesi) her türlü aşırı doğa şartlarından korunmuş olması, gelişmişliğine katkıda bulunuyor.

mıstık abey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 04:14   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-06-2013
çok beyendim yaseminini ben yeni aldım inşallah benimkide ögle olur

sudex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2013, 12:50   #12
Ağaç Dostu

s.toprak's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2009
Smile Yasemin Fidanı arıyorum

Alıntı:
Merhaba,
Ankara'da yaşıyorum, Tire- İzmir'deki yaseminimizden istiyorum.
İstediğim yasemin zeytingillerden, kokulu beyaz iri yıldız çiçekler açan Arap Yasemini. Yanılmıyorsam burada fotoğrafını gördüğümüz yaseminden.
Uzun zamandır Ağaçlar Net'e girmedim, herhangi bir bağlantıya tıkladığımda siteden çıkmış oluyorum. Acaba Ağaçlar Net'ten temin edebilir miyim? Evet ise nasıl?
Nevsune Hanım, Mine Pakkaner Hanım, Mutlu Kutlu Bey yardımlarınızı bekliyorum
Sevgiler, teşekkürler.

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2013, 20:58   #13
Ağaç Dostu

s.toprak's Avatar

Alıntı:
Arap/ Akdeniz yasemini. Harika olmuş. Ne yazık Ankara donuna dayanmıyorlar.

Eski 06-09-2013, 21:00   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2012
Yasemin

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.toprak Mesajı Göster
Arap/ Akdeniz yasemini. Harika olmuş. Ne yazık Ankara donuna dayanmıyorlar.
Bu Jasminum Polyanthum sanırım

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

polemos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2014, 15:55   #15
Ağaç Dostu

s.toprak's Avatar

Alıntı:
Sizin yasemininiz harika bir Jasminum Polyanthum, yani Arap Yasemini ya da işte bildiğimiz yasemin, Akdeniz Yasemini. Siz yaseminin sevdiği bir iklimde yaşıyor olmalısınız, Ankara'da asla böyle çiçek açmıyor. enfazal o da sadece bir kere 7 tane çiçek açtı bu yaz.Şimdi ise yine zararlıbir şeyler geldi. Uğraşıyoruz bakalım.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025