![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2009
|
Benim saksıdaki yasemin böyle
Benim saksıdaki cinsini bilmediğim, iki ev arasındaki bahçe koridorunu kokusuyla dolduran yaseminim böyle. Siz yasemin sevenlerle paylaşmak istedim. , Bu vaziyeti iki yıllık. Önce cılız bir yıllık bir bitkiydi. Sonra yer beğenmedi, yaprak döktü, soldu. Bende nerdeyse toprak seviyesine yakın kestim. Birinci sene batıya bakan korunaklı sayılan bir noktada büyüdü ve bu arada baharda bir don gördü.Çiçeklerini döktü. Sonraki sene saksısını değiştirdim. Yerini, güneş alan, rüzgardan fazla etkilenmeyen batı istikametine bakan bir noktada, ikinci senede bu duruma geldi. Yetiştirmek isteyenlere sadece yaseminimin hangi safhalardan bu hale geldiğini anlatmak istedim. Böyle yapılacak demek istemiyorum. Ama korumalı bir yer istediği kesin. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2013
|
buda benim yaseminim |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Bu kesinlikle pervane çiçekli yasemin. Çok şanslısınız ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen yaz ofisin bahçesinde dolaşırken rastladığım bu şahane çiçeğin pervane çiçekli yasemin olduğunu bu sitede öğrendim. Ne kadar değerli bir tür. Ve hemen sayın Mutlu Kutlu dan sipariş ettim. Sağolsun yolladı bir fide... Bugün öğle yemeğinden sonra ofisin bahçesinde dolaşırken uzun zamandır açmasını takip ettiğim yaseminin çiçeklendiğini gördüm. Bu güzellikler gözümün önününde olsun diye birkaç dal toplayıp bardağa ısladım. Kokusuyla başımı döndürüyor. Muhteşem bir koku tüm ofisi sardı. Parfüm halt etmiş yanında ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben mart gibi ofisin bahçesinden birkaç çelik alıp dikmiştim. hayret ki en ince çelik tuttu diğerleri tutmadı. ben daha önce belki tutturamam diye Mutlu Kutlu dan yetişkin bir yasemin almıştım. Bana hatırlatırsan sana mart gibi birkaç çelik yollayabilirim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2012
|
bende böyle bahçe duvarına sardırmak istiyorum. nerden bulabilirim bu yıldız çiçekli yasemini **** arap yasemini **** pervane beyaz çiçekli yasemini . nerden bulabilirim .ne zaman dikmek gerekli .çelikten yetiştirebilirmiyim acaba? |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2009
|
Efendim tahminimce gövde odunsulaşıncaya kadar (yeşil görünümden kahverengiye dönüşmesi) her türlü aşırı doğa şartlarından korunmuş olması, gelişmişliğine katkıda bulunuyor. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2013
|
çok beyendim yaseminini ben yeni aldım inşallah benimkide ögle olur |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Alıntı:
Ankara'da yaşıyorum, Tire- İzmir'deki yaseminimizden istiyorum. İstediğim yasemin zeytingillerden, kokulu beyaz iri yıldız çiçekler açan Arap Yasemini. Yanılmıyorsam burada fotoğrafını gördüğümüz yaseminden. Uzun zamandır Ağaçlar Net'e girmedim, herhangi bir bağlantıya tıkladığımda siteden çıkmış oluyorum. Acaba Ağaçlar Net'ten temin edebilir miyim? Evet ise nasıl? Nevsune Hanım, Mine Pakkaner Hanım, Mutlu Kutlu Bey yardımlarınızı bekliyorum Sevgiler, teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Alıntı: