Konu: Yasemin
View Single Post
Eski 28-05-2013, 17:58   #981
kelebek çalısı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Benim bahçede birinci senesini dolduran pervane ya da yıldız çiçekli yasemin (Trachelospermum jasminoides) bir türlü beklediğim verime ulaşamadı. Tabi sen bunun için ne yaptın diyebilirsiniz. Fakat normalde bahçede yer alan tüm bitkilerim özel bir bakıma tabi tutulmadan (gübreleme, besin takviyesi açısından) gelişimlerini sürdürmekteler. Yani doğal olarak gelişmeleri ve yerlerine alışabilmeleri için en az bir sene geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Fakat çiçeklenme oranı gözle görülür şekilde artarken beraberine çiçeklerinin kokusunu duyamamak beni hayal kırıklığına uğrattı. Çok az ve zor duyulan bir koku alabildim bu çiçeklenme döneminde.

Zannediyorum ki bu çiçeğin kokusu yakından koklandığında değil de toplu halde açtıklarında havada bıraktıkları koku ile daha dikkat çekiyor. Zira bu sıralar yolunuz İst.-Erenköy' deki Beymen mağazası önünden geçerse, kaldırım kenarında toplu halde açılan yıldız yaseminleri eğilip kokladığınızda bariz bir koku duyamazken, kaldırım boyunca yürüyen herkesin ''Bu bitki ne acaba? Hanımeli galiba, mis gibi kokuyor'' şeklindeki konuşmalarına şahit olarak siz de benim gibi içinizden kıkırdayabilirsiniz.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön