agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni270Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2013, 14:34   #1
Ağaç Dostu

dilek78's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2012
ben kimim?

selam uzun zamandır yasemin çiçeği almak istiyordum dun temın ettım formda önceden çiçeği gösterdigim yasemine ful yasemın dedıler bende ıstedıgım olsun diye satıcıya soyledım bunu verdı acaba yasemınım kim?

çiçekli olan resim(1) benım ıstedıgım dıgerı yenı aldıgım ve çiçegın o olması ıstedıgım aılenın yenı üyesi sizce benim yasemin üstteki gibimi çiçeği

Eklenen Resimler

fatitoo beğendi.
dilek78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2013, 21:56   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2011
Emin değilim ama sizin aldığınız bitki yıldız( pervane ) çiçekli yasemine benziyor.

fatitoo beğendi.
ERKEN48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2013, 19:41   #3
Ağaç Dostu

dilek78's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ERKEN48 Mesajı Göster
Emin değilim ama sizin aldığınız bitki yıldız( pervane ) çiçekli yasemine benziyor.
olmasın ben yıldız yasemın degıl hayalımdekı yasemını istemiştimmm

Eski 04-03-2013, 20:40   #4
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dilek78 Mesajı Göster
olmasın ben yıldız yasemın degıl hayalımdekı yasemını istemiştimmm
Maalesef sayın erken48'in tespiti doğru. Size verilen yıldız yasemin.

fatitoo beğendi.
musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2013, 19:22   #5
Ağaç Dostu

dilek78's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musk Mesajı Göster
Maalesef sayın erken48'in tespiti doğru. Size verilen yıldız yasemin.
keşke olmasaydı yani satıcı tarafından kandırıldımm olsun artık yinede benımle buyuyecekk)

Eski 08-03-2013, 15:59   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Galeri: 116
Kis Yasemini.

Turkce adi: Gercek Yasemin, Ciplak Cicekli Yasemin, Kis Yasemini.
Latince adi: Jasminum nudiflorum.
Familya: Oleaceae.
Anavatani: Cin'dir.
Boy: Desteklenirse 3-5 m. boylanabilir.
Maksimum - 15° C sicakliklara kadar dayanabilir.
Ciceklenme: Ocak ve Nisan ayi arasi bol cicek acar.

Fotografin cekildigi tarih: Ocak-Mart aylari.
Yer: Botanik Park, Bruksel/ BELCIKA.

Eklenen Resimler

gokselcetin beğendi.
Tohumcu Nılgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2013, 16:29   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Galeri: 116
2 gun once fotografini cektigim bu Yasemin kisin cok cicek acmisti ama simdilerde uzerinde tek tuk cicek var.

Eklenen Resimler

ilksenozturk beğendi.
Tohumcu Nılgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2013, 16:26   #8
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Alıntı:
keşke olmasaydı yani satıcı tarafından kandırıldımm olsun artık yinede benımle buyuyecekk)
Sayın dilek78 aldığınız da kötü bir bitki değil. Onun da kendine has hoş bir kokusu vardır ancak dışarda daha mutludur. Nisan mayıs gibi çiçeklenecektir.

Bu arada ilgilnç olan yukarıdaki mesajda kullandığınız ilk resim neren aldınız bilmiyoum ama buradaki http://www.agaclar.net/forum/1115502-post2053.htm konuda bir firma da pazarladığı bitki etiketi üzerinde aynı resmi kullanmış. Üstelik ordaki etiket üzerindeki bitki ismi satılan bitki ile örtüşürken kullanılan resim örtüşmemekte.

Sözün özü eğer bitki satan firmalar sattıkları bitkilerin resimlerini internetten alıp yalan yanlış böyle etiketliyorlarsa işimiz var demektir

dilek78 ve fatitoo beğendi.
Eski 08-03-2013, 22:01   #9
Ağaç Dostu

dilek78's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musk Mesajı Göster
Sayın dilek78 aldığınız da kötü bir bitki değil. Onun da kendine has hoş bir kokusu vardır ancak dışarda daha mutludur. Nisan mayıs gibi çiçeklenecektir.

Bu arada ilgilnç olan yukarıdaki mesajda kullandığınız ilk resim neren aldınız bilmiyoum ama buradaki http://www.agaclar.net/forum/1115502-post2053.htm konuda bir firma da pazarladığı bitki etiketi üzerinde aynı resmi kullanmış. Üstelik ordaki etiket üzerindeki bitki ismi satılan bitki ile örtüşürken kullanılan resim örtüşmemekte.

Sözün özü eğer bitki satan firmalar sattıkları bitkilerin resimlerini internetten alıp yalan yanlış böyle etiketliyorlarsa işimiz var demektir
bugun yasemını aldıgımın çiçekciyı aradım bana sattıgın yıldızmıs dedımm yok sızın aldıgınız ful yasemın katmersız olan dedı hadı bakalım şansa ne cıkarsa bakalım buarada resmı nette araştırırken buldum sıte sordum fulyasemın dendı belkıde oyledır bılemıyorum artık ağaçlarnette araştırıp alıcamm )

Eski 04-04-2013, 12:48   #10
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
Sevgili Dilek78,
Bence sizin aldığınız yasemin, resimdeki yaseminden çok daha güzel ve daha yoğun kokulu. Açınca göreceksiniz zaten. Hem bu tür sizin resimde istediğiniz türden daha dayanıklı çiçeklere sahip. Bizim bahçede de var. Sanırım bu pervane çiçekli yasemin. Bence iyi bakın ona. Çok kıymetlidirHem o fotoğraftaki yasemin çiçeğinin öyle gürbüz ve tok çiçekli durduğuna bakmayın. Çok narin ve minik çiçeklidir o. Çiçeği de dalında fazla durmaz çokça dökülür. Mersinde tüm bahçelerde vardır da pek yüzüne bakılmaz zavallının.pek az bulunan bir tür değil yani...

dilek78 beğendi.
fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2013, 01:01   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-04-2013
benim bahcemde var yasemin tam cesidini bilmiyorum fakat beyaz cicekleri su an tomur cuk halde nisan ayinda aciyor nisan mayis haziran aylari gibi mis kokulu cicekleri oluyor. baya buyuk bir sarmasik oldu.komsumla aramizdaki citi duvar gibi kapatti. kafama gore sekilde ve rastgele zamanlarda kesiyorum aklima estikce suluyorum gayet dayanikli bir bitki.. cok fazla kok saliyor.cicekligimi tamamen kaplamis diyebilirim. kestigim dallari atiyordum hep bu siteyi yeni kesfettim. celik almak icin bir mevsim ve sekil varmi bana anlatirsaniz eger ucretsiz gondermek isterim dileyenlere yettigince. yarin resmini cekip koyucam vaktim olursa.

fatitoo beğendi.
fzbmt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2013, 14:03   #12
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Aylardır tomurcuk geliştiriyor. Sabırsızlıkla bekliyoruz...

Eklenen Resimler

Eski 13-04-2013, 18:24   #13
Yeni Üye

mıstık abey's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2009
Benim saksıdaki yasemin böyle

Benim saksıdaki cinsini bilmediğim, iki ev arasındaki bahçe koridorunu kokusuyla dolduran yaseminim böyle. Siz yasemin sevenlerle paylaşmak istedim. ,
Bu vaziyeti iki yıllık. Önce cılız bir yıllık bir bitkiydi. Sonra yer beğenmedi, yaprak döktü, soldu. Bende nerdeyse toprak seviyesine yakın kestim. Birinci sene batıya bakan korunaklı sayılan bir noktada büyüdü ve bu arada baharda bir don gördü.Çiçeklerini döktü. Sonraki sene saksısını değiştirdim. Yerini, güneş alan, rüzgardan fazla etkilenmeyen batı istikametine bakan bir noktada, ikinci senede bu duruma geldi.
Yetiştirmek isteyenlere sadece yaseminimin hangi safhalardan bu hale geldiğini anlatmak istedim. Böyle yapılacak demek istemiyorum. Ama korumalı bir yer istediği kesin.

Eklenen Resimler

mıstık abey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2013, 22:58   #14
Ağaçsever

buda benim yaseminim

Eklenen Resimler

Eski 06-05-2013, 14:18   #15
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fzbmt Mesajı Göster
buda benim yaseminim
Bu kesinlikle pervane çiçekli yasemin. Çok şanslısınız

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2013, 14:16   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-10-2012
Alıntı:
buda benim yaseminim
bende böyle bahçe duvarına sardırmak istiyorum. nerden bulabilirim bu yıldız çiçekli yasemini **** arap yasemini **** pervane beyaz çiçekli yasemini . nerden bulabilirim .ne zaman dikmek gerekli .çelikten yetiştirebilirmiyim acaba?

semih 54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 16:01   #17
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mıstık abey Mesajı Göster
Benim saksıdaki cinsini bilmediğim, iki ev arasındaki bahçe koridorunu kokusuyla dolduran yaseminim böyle. Siz yasemin sevenlerle paylaşmak istedim. ,
Bu vaziyeti iki yıllık. Önce cılız bir yıllık bir bitkiydi. Sonra yer beğenmedi, yaprak döktü, soldu. Bende nerdeyse toprak seviyesine yakın kestim. Birinci sene batıya bakan korunaklı sayılan bir noktada büyüdü ve bu arada baharda bir don gördü.Çiçeklerini döktü. Sonraki sene saksısını değiştirdim. Yerini, güneş alan, rüzgardan fazla etkilenmeyen batı istikametine bakan bir noktada, ikinci senede bu duruma geldi.
Yetiştirmek isteyenlere sadece yaseminimin hangi safhalardan bu hale geldiğini anlatmak istedim. Böyle yapılacak demek istemiyorum. Ama korumalı bir yer istediği kesin.
bugun bu yaseminden gordum yagmjr coktu durup bakamadim ama 3 veya 4 katli bir evi sarmisti. goruntu muhtesemdi.

Eski 17-04-2013, 12:44   #18
Yeni Üye

mıstık abey's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2009
Alıntı:
bugun bu yaseminden gordum yagmjr coktu durup bakamadim ama 3 veya 4 katli bir evi sarmisti. goruntu muhtesemdi.
Efendim tahminimce gövde odunsulaşıncaya kadar (yeşil görünümden kahverengiye dönüşmesi) her türlü aşırı doğa şartlarından korunmuş olması, gelişmişliğine katkıda bulunuyor.

mıstık abey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 04:14   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-06-2013
çok beyendim yaseminini ben yeni aldım inşallah benimkide ögle olur

sudex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2013, 12:50   #20
Ağaç Dostu

s.toprak's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2009
Smile Yasemin Fidanı arıyorum

Alıntı:
Merhaba,
Ankara'da yaşıyorum, Tire- İzmir'deki yaseminimizden istiyorum.
İstediğim yasemin zeytingillerden, kokulu beyaz iri yıldız çiçekler açan Arap Yasemini. Yanılmıyorsam burada fotoğrafını gördüğümüz yaseminden.
Uzun zamandır Ağaçlar Net'e girmedim, herhangi bir bağlantıya tıkladığımda siteden çıkmış oluyorum. Acaba Ağaçlar Net'ten temin edebilir miyim? Evet ise nasıl?
Nevsune Hanım, Mine Pakkaner Hanım, Mutlu Kutlu Bey yardımlarınızı bekliyorum
Sevgiler, teşekkürler.

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2013, 20:58   #21
Ağaç Dostu

s.toprak's Avatar

Alıntı:
Arap/ Akdeniz yasemini. Harika olmuş. Ne yazık Ankara donuna dayanmıyorlar.

Eski 06-09-2013, 21:00   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2012
Yasemin

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.toprak Mesajı Göster
Arap/ Akdeniz yasemini. Harika olmuş. Ne yazık Ankara donuna dayanmıyorlar.
Bu Jasminum Polyanthum sanırım

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

polemos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2014, 15:55   #23
Ağaç Dostu

s.toprak's Avatar

Alıntı:
Sizin yasemininiz harika bir Jasminum Polyanthum, yani Arap Yasemini ya da işte bildiğimiz yasemin, Akdeniz Yasemini. Siz yaseminin sevdiği bir iklimde yaşıyor olmalısınız, Ankara'da asla böyle çiçek açmıyor. enfazal o da sadece bir kere 7 tane çiçek açtı bu yaz.Şimdi ise yine zararlıbir şeyler geldi. Uğraşıyoruz bakalım.

Eski 19-09-2014, 16:02   #24
Ağaç Dostu

s.toprak's Avatar

Alıntı:
selam uzun zamandır yasemin çiçeği almak istiyordum dun temın ettım formda önceden çiçeği gösterdigim yasemine ful yasemın dedıler bende ıstedıgım olsun diye satıcıya soyledım bunu verdı acaba yasemınım kim?

çiçekli olan resim(1) benım ıstedıgım dıgerı yenı aldıgım ve çiçegın o olması ıstedıgım aılenın yenı üyesi sizce benim yasemin üstteki gibimi çiçeği
Yapraklar Madagaskar yaseminine benziyor. Çiçekler ise melez Ful Yasemin çiçeğine. Alttaki yaprakların çiçekleri üstteki gibi olmayabilir.Üstteki çiçeklerin yeşil yaprakları ful yapraklarının irisine benzer olacak. Bu tür, Jasminum Polyanhthum'a Ful, Jasminum Sambac Grand Duke aşılanarak oluşuyormuş. Yapraklar ful yaprağının irisi, çiçekler arap yasemini çiçeklerinn daha güçlüsü, kokusu da Ful kokusuna yakınmış. Bilgiler yine Ağaçlar netten, üretici Mutlu Kutlu Bey'den

Düzenleyen s.toprak : 19-09-2014 saat 16:07 Neden: ekleme yaptım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025