![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
ben kimim?
selam uzun zamandır yasemin çiçeği almak istiyordum dun temın ettım formda önceden çiçeği gösterdigim yasemine ful yasemın dedıler bende ıstedıgım olsun diye satıcıya soyledım bunu verdı acaba yasemınım kim? çiçekli olan resim(1) benım ıstedıgım dıgerı yenı aldıgım ve çiçegın o olması ıstedıgım aılenın yenı üyesi sizce benim yasemin üstteki gibimi çiçeği |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Emin değilim ama sizin aldığınız bitki yıldız( pervane ) çiçekli yasemine benziyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
olmasın ben yıldız yasemın degıl hayalımdekı yasemını istemiştimmm |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Maalesef sayın erken48'in tespiti doğru. Size verilen yıldız yasemin. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
) |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Kis Yasemini.
Turkce adi: Gercek Yasemin, Ciplak Cicekli Yasemin, Kis Yasemini. Latince adi: Jasminum nudiflorum. Familya: Oleaceae. Anavatani: Cin'dir. Boy: Desteklenirse 3-5 m. boylanabilir. Maksimum - 15° C sicakliklara kadar dayanabilir. Ciceklenme: Ocak ve Nisan ayi arasi bol cicek acar. Fotografin cekildigi tarih: Ocak-Mart aylari. Yer: Botanik Park, Bruksel/ BELCIKA. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada ilgilnç olan yukarıdaki mesajda kullandığınız ilk resim neren aldınız bilmiyoum ama buradaki http://www.agaclar.net/forum/1115502-post2053.htm konuda bir firma da pazarladığı bitki etiketi üzerinde aynı resmi kullanmış. Üstelik ordaki etiket üzerindeki bitki ismi satılan bitki ile örtüşürken kullanılan resim örtüşmemekte. Sözün özü eğer bitki satan firmalar sattıkları bitkilerin resimlerini internetten alıp yalan yanlış böyle etiketliyorlarsa işimiz var demektir ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
) |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Sevgili Dilek78, Bence sizin aldığınız yasemin, resimdeki yaseminden çok daha güzel ve daha yoğun kokulu. Açınca göreceksiniz zaten. Hem bu tür sizin resimde istediğiniz türden daha dayanıklı çiçeklere sahip. Bizim bahçede de var. Sanırım bu pervane çiçekli yasemin. Bence iyi bakın ona. Çok kıymetlidir Hem o fotoğraftaki yasemin çiçeğinin öyle gürbüz ve tok çiçekli durduğuna bakmayın. Çok narin ve minik çiçeklidir o. Çiçeği de dalında fazla durmaz çokça dökülür. Mersinde tüm bahçelerde vardır da pek yüzüne bakılmaz zavallının.pek az bulunan bir tür değil yani... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2013
|
benim bahcemde var yasemin tam cesidini bilmiyorum fakat beyaz cicekleri su an tomur cuk halde nisan ayinda aciyor nisan mayis haziran aylari gibi mis kokulu cicekleri oluyor. baya buyuk bir sarmasik oldu.komsumla aramizdaki citi duvar gibi kapatti. kafama gore sekilde ve rastgele zamanlarda kesiyorum aklima estikce suluyorum gayet dayanikli bir bitki.. cok fazla kok saliyor.cicekligimi tamamen kaplamis diyebilirim. kestigim dallari atiyordum hep bu siteyi yeni kesfettim. celik almak icin bir mevsim ve sekil varmi bana anlatirsaniz eger ucretsiz gondermek isterim dileyenlere yettigince. yarin resmini cekip koyucam vaktim olursa. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Aylardır tomurcuk geliştiriyor. Sabırsızlıkla bekliyoruz... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2009
|
Benim saksıdaki yasemin böyle
Benim saksıdaki cinsini bilmediğim, iki ev arasındaki bahçe koridorunu kokusuyla dolduran yaseminim böyle. Siz yasemin sevenlerle paylaşmak istedim. , Bu vaziyeti iki yıllık. Önce cılız bir yıllık bir bitkiydi. Sonra yer beğenmedi, yaprak döktü, soldu. Bende nerdeyse toprak seviyesine yakın kestim. Birinci sene batıya bakan korunaklı sayılan bir noktada büyüdü ve bu arada baharda bir don gördü.Çiçeklerini döktü. Sonraki sene saksısını değiştirdim. Yerini, güneş alan, rüzgardan fazla etkilenmeyen batı istikametine bakan bir noktada, ikinci senede bu duruma geldi. Yetiştirmek isteyenlere sadece yaseminimin hangi safhalardan bu hale geldiğini anlatmak istedim. Böyle yapılacak demek istemiyorum. Ama korumalı bir yer istediği kesin. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
buda benim yaseminim |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Bu kesinlikle pervane çiçekli yasemin. Çok şanslısınız ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2012
|
bende böyle bahçe duvarına sardırmak istiyorum. nerden bulabilirim bu yıldız çiçekli yasemini **** arap yasemini **** pervane beyaz çiçekli yasemini . nerden bulabilirim .ne zaman dikmek gerekli .çelikten yetiştirebilirmiyim acaba? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2009
|
Efendim tahminimce gövde odunsulaşıncaya kadar (yeşil görünümden kahverengiye dönüşmesi) her türlü aşırı doğa şartlarından korunmuş olması, gelişmişliğine katkıda bulunuyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2013
|
çok beyendim yaseminini ben yeni aldım inşallah benimkide ögle olur |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Alıntı:
Ankara'da yaşıyorum, Tire- İzmir'deki yaseminimizden istiyorum. İstediğim yasemin zeytingillerden, kokulu beyaz iri yıldız çiçekler açan Arap Yasemini. Yanılmıyorsam burada fotoğrafını gördüğümüz yaseminden. Uzun zamandır Ağaçlar Net'e girmedim, herhangi bir bağlantıya tıkladığımda siteden çıkmış oluyorum. Acaba Ağaçlar Net'ten temin edebilir miyim? Evet ise nasıl? Nevsune Hanım, Mine Pakkaner Hanım, Mutlu Kutlu Bey yardımlarınızı bekliyorum Sevgiler, teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Alıntı: