agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni270Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-04-2009, 18:44   #331
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-10-2008
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi joshuaa Mesajı Göster
Sayın Monser Teşekkür ediyorum Yardımınız için.

Napmam gerektiği konusunda yardım alabilirsem de çok sevinicem. Önemli benim için Teşekkürler
Arkadaşım sizin yaseminde demir ve azot eksikliği birde susuz kalmış görünüyor çünkü saksıdaki bitki balkonda veya bahçede nasılsa yağmur yağıyor diye su verilmiyor saksıda yeterince suyu alamadığı için böyle sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Birde her dem yeşil kalan bitkiler bahar döneminde yeni yaprak oluşumu gösterirken eski yapraklardan bazılarını döker,toprağına bir miktar yanmış siyah çiftlik gübresi koyun suyu çok seven bir bitki bolca sulayın kendini tekrar yenileyecektir.

Başbahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2009, 19:18   #332
/

Giriş Tarihi: 12-06-2008
Teşekkür ederim cevabınız için Başbahcivan,

Gübreleme demir eksikliğini giderirmi yoksa ekstra başka bir şey koymaya gerek varmı ilaç türü?

Teşekkür ederim.

joshuaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2009, 19:21   #333
/

Giriş Tarihi: 12-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Başbahcivan Mesajı Göster
Arkadaşım sizin yaseminde demir ve azot eksikliği birde susuz kalmış görünüyor çünkü saksıdaki bitki balkonda veya bahçede nasılsa yağmur yağıyor diye su verilmiyor saksıda yeterince suyu alamadığı için böyle sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Birde her dem yeşil kalan bitkiler bahar döneminde yeni yaprak oluşumu gösterirken eski yapraklardan bazılarını döker,toprağına bir miktar yanmış siyah çiftlik gübresi koyun suyu çok seven bir bitki bolca sulayın kendini tekrar yenileyecektir.
Bir de dostum eskiyen veya sararan yapraklar ve kuruyan dalları budamam gerekirmi ?

joshuaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2009, 20:29   #334
Ağaç Dostu

Alıntı:
Bir de dostum eskiyen veya sararan yapraklar ve kuruyan dalları budamam gerekirmi ?
Kuru dal ve yaprakları ayıklarsan iyi olur, ayrıca saksıya 5-6 tane çivi saplamanız yeterli olacaktır.

Eski 02-04-2009, 11:57   #335
/

Giriş Tarihi: 04-08-2007
Alıntı:
Sayın Monser Teşekkür ediyorum Yardımınız için.

Napmam gerektiği konusunda yardım alabilirsem de çok sevinicem. Önemli benim için Teşekkürler
Ne demek herkes bildiği bir konuda birbirine yardım ediyor.Kodu eklediğiniz halde resim gelmiyor en güzeli yeni mesaj gönderirken altta "fotoğraf yükle" butonu var resimlerinizi buradan rahatça ekleyebilirsiniz başka sitelerdede uğraşmanıza gerek kalmaz.sağlıkla kalın.

monser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2009, 11:59   #336
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Başbahcivan Mesajı Göster
Kuru dal ve yaprakları ayıklarsan iyi olur, ayrıca saksıya 5-6 tane çivi saplamanız yeterli olacaktır.
Sayın Başbahcivan bu işlem hakikaten demir eksikliğini gidermek içinmi? benimde bunu yapmam gerekirmi? (diğer bitkilerde dahil) yoksa komik durumamı düştüm bu soruyu sorarak sağlıkla kalın.

Eski 02-04-2009, 18:18   #337
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi monser Mesajı Göster
Sayın Başbahcivan bu işlem hakikaten demir eksikliğini gidermek içinmi? benimde bunu yapmam gerekirmi? (diğer bitkilerde dahil) yoksa komik durumamı düştüm bu soruyu sorarak sağlıkla kalın.
Her bitkide uygulamak yarar sağlayacaktır.

Eski 03-04-2009, 08:46   #338
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Sn.Ayhan Moran,

Ful yasemin en kolay yetiştirilebilen yasemindir, şimdi size güzel görünmeyen yapraklar geçen seneden kalan muhtemelen hasar gören yapraklar, yeni yeni uyanacak ve yeni yapraklar çıkaracak daha.

Geçen sene tam gelişmiş bir fulyasemin satmıştım kemerde bir müşterime, kısaca mahvetmiş güzelim yasemini. Ne yaptığını sordum, kocaman saksının altına tabak koymuş, susuz kalmasın diye daima tabağı su ile dolu tutuyormuş, güzel güzel koksun diyede küçük pencereli bir odaya koymuş.

Ben herkese diyorum, saksı altında tabak koymayın, koyarsanız bile saksıyı taşlarla yükseltip altını suya değirmeyin, tabak susuz kalacak, bol güneş görmeli vs. vs.

Biz serada bitkilere özel bir uygulama yapmıyoruz, yukarıdan güneşi alıyorlar, bizde aşağıdan saksısından sulamasını yapıyoruz rutin olarak. gelenler görenler hayran kalıyor bitkilerimize. Benimde hayran kaldığım bir çok amatör var, itiraf edeyim benden daha güzel bakıyorlar bitkilerine. Bitki istek ve taleplerini iyi algılamak ve yerine getirmek zorundasınız. Bu istek ve talepleri yerine getiremeyeceksek, kesme çiçeklerle vazolarla avunmamız lazım, veya plastik çiçeklerle.

Saygılar.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2009, 14:01   #339
Ağaç Dostu

TuruncuHis's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2008
Sayın Başbahçıvan, haklıymışsınız. Gövde canlı imiş ve iki günde müthiş bir değişimle hareketlenme başladı.
Fakat şu yaprak kararma meselesini çözemedim. Saksı toprağı sürekli nemli hatta alt tabakta da su birikiyormuş. Sürekli kontrol ediyorum artık o suyu. Belki de o nedenle kökler hava alamadı da oldu bu kararma.

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2009, 14:31   #340
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Bugün ben de emekli ilkokul öğretmenimden yasemin çeliği aldım, birkaç poşete ve yere dikeceğim. Bakalım tutacaklar mı?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2009, 21:00   #341
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TuruncuHis Mesajı Göster
Sayın Başbahçıvan, haklıymışsınız. Gövde canlı imiş ve iki günde müthiş bir değişimle hareketlenme başladı.
Fakat şu yaprak kararma meselesini çözemedim. Saksı toprağı sürekli nemli hatta alt tabakta da su birikiyormuş. Sürekli kontrol ediyorum artık o suyu. Belki de o nedenle kökler hava alamadı da oldu bu kararma.
Sayın TuruncuHis bakım ve kontrol şart nasıl bizler günlük beslenmemize özen göstermediğimiz zaman huzursuz oluyoruz aynı bitkilerde huzursuz oluyor bunuda bazı tepkimelerle bizlere yansıtıp haber veriyorlar.

Eski 05-04-2009, 19:47   #342
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Name:  Resim(Oğuzhan) 015.jpg
Views: 1202
Size:  71.6 KB

Merhaba Mutlu Abi
Sarı yaseminim açtı halada açıyor.Acaba yaz boyu çiçekli mi kalıyor.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2009, 20:29   #343
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Bu sabah güneşi bitkilerime ne kadar iyi geliyor. Pembe yaseminim coştu, habire yeni sürgünler ve çiçekler veriyor ve bir oda dolusu kokusu. Odadan çıkmak istemiyorum.

Eklenen Resimler

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2009, 20:42   #344
Ağaçsever

S-L-İ-H-A's Avatar

Giriş Tarihi: 20-12-2008
Mutlu Bey;
Ne kadar duyarlı bir satıcısınız.İnanın sizi meşgul etmemek adına "yasemin "formuna ileti gönderdim.Hiç kimse oralı olmadı.Tekrar size dönmek zorundayım.Sizden aldığm yaseminler sanki yerine alıştı.Hergünüme onlarla başlıyorum. En çok da ful yasemin pıtır pıtır yaprak çıkarmaya başladı.Sarı ve beyaz yaseminİn uzununa değil, enine gitmesi için ne yapmam gerekiyor?Gür olsun istiyorum.Sanki çıkan filizler cılız gibi.Nasıl gübre vermeliyim?Güneşli havalarda balkona çıkarıyorum.
Sizi usandırmak istemiyorum.Buradaki paylaşımcı arkadaşlarda cevap verirlerse çok sevinirim.Tekrar teşekkürler.
Selamlar..

S-L-İ-H-A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2009, 00:05   #345
Ağaç Dostu.

Sn. Oğuzhan,

Sarı yasemin genellikle serin ılık havalarda açıyor ve bol güneşte keyfi yerinde oluyor. Yazın ve kışın da dönem dönem çiçeklendiğini gördüm. Baharda ve son baharda ne kadar çok çiçeklendiğini şu anda görüyorsunuz, bir şey demeye gerek yok.

Sn. sliha,

Öğrenmek için sorulan sorulardan inanın bıkmıyorum ve usanmıyorum. soruyu soran öğrenecekki başkalarınada öğretecek sonuçta. Yasemin ve diğer odunsu bitkilerde yaprakların gövdeye birleştiği yerlerin olduğu yerlerde göz dediğimiz minik sürgün uçları vardır, sizde yaseminlerinize form verirken bu gözleri dikkate almalısınız. genelde budama iki yaprağın tam ortasından yapılır. Siz kaç sürgün gözü bırakırsanız o kadar çatallanacaktır. Yani kök kısmından 1 yaprak arası göz bırakırsanız 1 sürgününüz olacak. Bunun yanında dip sürgünleride zamanla çıkarak dipten gelen gövdelerin sayılarını arttırır. Yaseminlerinizi budamaktan korkmayın, budanmak onları şımartır çoşturur. Siz hayalinizdeki bitkiyi oluşturmak için makasla çalışın, yanlış kesim yapsanız bile ileride telafi edersiniz. Son olarakta en çok güneş görebilecek şekilde yaseminlerinizi yetiştirin.

Sn. Kaktüs,

Çok teşekkür ederim iltifatlarınız için, siz benden dahada güzel bakacak besleyeceksiniz.

Saygılar.

Eski 06-04-2009, 11:14   #346
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Sn Mutlu Kutlu

Bu sarı yasemin (kokulu olan) beyaz akrabasının aksine sonbahar ve ilkbaharlarda mı açıyor anladığım kadarı ile. Beyaz yasemin bütün yaz çiçekli çünkü. Bizde kokusuz bir sarı yasemin var o sadece erken ilkbaharda açıyor sonra bütün seneyi yeşil yapraktan ibaret geçiriyor.

Kokulu olan da mı böyle yoksa kokusuza göre daha mı çok çiçeklenme dönemi var?

Bir de bir deneyimi paylaşmak istedim. Salon yaprağı denen aspistra bende yıllardır vardı. (Adını yeni öğrendim o ayrı) Ben ikiye bölmüştüm saksısı dar geliyor diye. Bir tanesini bahçede bir yere dikmiştim. Yarı-gölge ama çok aşırı rüzgar almayan bir alandı diktiğim yer. Kışı atlattı, durumu gayet iyi, yapraklar yeşil ve iştahlı. Sanırım dış ortama uyum sağlayabiliyorlar.

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2009, 20:39   #347
Ağaç Dostu.

Sn. kaktüs,

Sarı kokulu yasemin, diğer akrabası kokusuz yaseminle çok farklılık gösteriyor. Kokulu sarı yasemin ilknbaharda bolca çiçekleniyor, aşırı sıcaklarda çiçeklenmediğini sanıyorum, ama yazın bile arada bir çiçekli haline raslıyordum. diğer kokusuz olan Antalya da ilkbahar ve sonbaharda yılda 2 kere çiçeklenir. Siz iyi bir gözlemcisiniz, bu yıl sarı yasemininizi benden daha iyi gözlemler, sonuçları bizlerle paylaşırsınız. Benim yüzlerce tür ve binlerce bitki içerisinde tek bir türe yeterince gözlemleme yapamıyorum malesef.

İstanbul da yarı gölge ve rüzgarsız bahçelerde aspisranın sorunsuzca yetişebileceğinide sizden öğrenmiş olduk, teşekkür ederim.

Saygılar.

Eski 08-04-2009, 13:14   #348
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Bu sabah güneşi bitkilerime ne kadar iyi geliyor. Pembe yaseminim coştu, habire yeni sürgünler ve çiçekler veriyor ve bir oda dolusu kokusu. Odadan çıkmak istemiyorum.
Maşallah resmini koydunuz buraya nazar değmesin hakikaten ne kadar çok açmış bizimki daha çiçek açmadı açsada 2 tane açıyor,bakalım biraz daha ısınsın havalar göreceğiz bu sene.sağlıkla kalın.

Eski 11-04-2009, 17:01   #349
Ağaç Dostu

snowman77's Avatar

Giriş Tarihi: 08-11-2007
Galeri: 6
Sn Sûz-i Dilârâ yasemininiz mükemmel görünüyor tüm eviniz parfüme boğulmuştur.Dün pembe yasemini oldukça uygun fiyata bir sera buldum 60-100 cm boyunda üzerleri çiçekli istiyen arkadaşlara gönderebilirim buraya bakabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14727
http://sites.google.com/site/botanik...sues-bitkileri

snowman77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2009, 10:40   #350
Ağaç Dostu

omar's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2007
Galeri: 8
İyi günler Sn. Mutlu bey,

Sizden gelen tüm fidanlarımınn durumu gayet iyi!

Sarı yasemin durmadan çiçek açıyor... Diğerleride tomurcuklarını patlatarak yeni sürgünler veriyor.

Benim sizden öğrenmek istediğim bir konu var; Fulyasemin, Ful gibi asit karekterli toprağımı sever? Fidanım geldiğinde 5-6 Litrelik bir saksıya dikmiştim, gözüme küçük geldi şimdi 21,5 Litrelik büyük bir saksıya almak istiyorum. Toprak harcı olarakda;
1/4 Kestane toprağı,
1/4 Humus katkılı torf Ph:5-6,
1/4 Guano'lu torf Ph: 5,5 - 6,
1/4 Elenmiş ince dere kumundan oluşan bir harç yaptım. İyilik yapayım derken Fulyasemini küstürmek istemiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

Düzenleyen omar : 13-04-2009 saat 12:17 Neden: bilgi tamamlama
omar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2009, 20:13   #351
Ağaç Dostu.

Sn. omar,

Böyle bir karışımla yasemininiz küsmez, aksine memnun olur. Ben bile sizin kadar teknik çalışamıyorum.

Doğru yoldasınız, teşekkür ederim. Saygılar.

Eski 18-04-2009, 12:20   #352
Ağaç Dostu.

Sn. manolyam,

Belirttiğiniz şarlarda ful yasemin ve ful samback duke yaşayabilir ve çiçeklenebilir. Ama bol güneşte daha sağlıklı ve bolca çiçeklenirler.

Kış aylarında uykuda olduklarından az güneş ve - dereceleri görmeyen bir yerde kışı geçirebilirler. Ful yasemin 6-8 metre boy yapabilir ama kendisi sarılıp ilerlemez sizin yol göstermeniz gerekir, biz böyle fazla uzadığında aşağıya doğru bağlayıp toprak seviyesi üzerinden tekrar geri çeviriyoruz. Sipariş verirseniz yaseminlerinizi gönderebiliriz.

Saygılar.

Eski 20-04-2009, 20:46   #353
Ağaç Dostu

AyhanMoran's Avatar

Giriş Tarihi: 03-02-2009
Sn. Mutlu Kutlu sizden almış oldugum full yaseminin en alt yaprakları kuruyup dökülmeye başladı ama üzerinde tomurcuklarda var acaba neden biliyormusunuz.Sulamasını haftada bir yapıyorum anlayamadım ?

AyhanMoran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2009, 21:29   #354
Ağaç Dostu.

Sn. ayhan Moran,

Anlattığınız olayın bir çok sebepi olabilir. En kötüsünden başlayalım,

Bitki köklerinde larva şeklinde siyah kafalı kökleri yiyen kurtçuklar olabilir, bitki yeterli besin ve su sağlayamadığından yaprak döküyor olabilir. Solucanlar bitki gelişimine olumlu etki yaratır bu kurtçukları normal solucanlarla karıştırmamak lazım.

Altına tabak koymuşsanız, bunu çoğu kişi biliçsizce yapıyor. Tabakta su birikmesinden dolayı, saksı altındaki deliklerden kökler hava alamıyor ve kökleri çürüyor.

Bitkinizi bol güneş alan bir yere koymadınız ve bitkiniz tepki veriyor veya havadar bir yere koydunuz, ani ısı değişikliklerine maruz kalıyor.

Belkide siz en güzel koşulları sağladınız ve fulyasemininiz sürgüne geçti, alt gövdeyi odunsulaştırmaya başladı, bu yüzden alt yaprakları döküyor. Umarım yardımcı olmuşumdur, nerde hata yapmış olabileceğinizi bir gözlemleyin, bir nusubet bin nasihatten iyidir derler.

Saygılar.

Eski 22-04-2009, 11:47   #355
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-07-2008
Svg kaktüs,

Çok şanslısınız!! Sarı yaseminlerimin kokusunu ben de merak ediyorum. Gelişimi çok iyi ama bir türlü tomurcuk halinde gördüğüm yaseminleri çiçeklenmiş şekli ile göremiyordum.

Evvelki gün demirliklere konan, sarı yasemine yan gözle bakan bir çift şirin kumru dan sonra uyandım!! Onlar da bana " eyvah yakalandık" dercesine bakıyorlardı.

Vakit ve fırsat buldukça tomurcukları yiyorlarmış. İşte bu yüzden ben de bir türlü tomurcukların kokulu çiçek halini göremiyormuşum.

Belki sizin de gizli misafirleriniz vardır, aman dikkat.!

fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2009, 12:54   #356
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Benim gizli misafirlerim şimdilik olamaz. En azından güvercin kumru boyutundakiler

Kapalı balkona koymuştum sarı yaseminleri. Ama tabii doğa bu her tür misafir bir bakmışsınız kapınızda.. Yaseminlerin yanına korkuluk mu dikseniz Sizi mahrum etmesin kuşlarınız bu güzel kokudan.

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2009, 20:22   #357
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-04-2009
Arkadşlar, bende İstanbul beykoz kasımoğlu fidanlığından beyaz yasemin fidesi aldım üzerinde yprakları var hemen onu güzel bir saksıya toprağınıda değiştirerek ama bu bunun bakımı hakkında hiç bir fikrim yok nezaman çiçekleri açar nezaman o güzel kokularını saçar sulaması ve ortamı nasıl olmalı kışında dışardamı olur yoksa içeri alınmalı lütfen bu konuda ban ayardımcı olurmsunuz?

gokay2109 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2009, 20:36   #358
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sayın Gokay2109, bir fotoğraf eklerseniz arkadaşlarımız daha kolay yardımcı olurlar.
Ayrıca bu konuyu başından itibaren okursanız gerekli bilgilere ulaşırsınız.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2009, 20:17   #359
Ağaç Dostu

manolya's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2008
Mutlu bey, 10 gün kadar önce sizden aldığım ful (Jasminum sambac) ve ful yasemin terasta, açık havada duruyor ve iyi görünüyorlar. Ama son günlerde burada havalar yağmurlu, bulundukları yerin üstü açık, yağmur alıyor. Nisan yağmurunun yarayacağını düşünerek içeri almadım. Fazla yağış zarar verirmi, içeri alsammı?

manolya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2009, 20:36   #360
Ağaç Dostu.

Saksı içerisindeki toprak aşırı yağmurla akmıyorsa problem olmaz Sn. manolyam,

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025