agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni2855Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-04-2007, 21:30   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE777 Mesajı Göster
Merhaba
Her konuya bir soru buluyorum hemen hemen çünkü hem amatörüm hem de birbirinden farklı istekleri olan 40 a yakın bitkim var ve tabi ki begonvilim de var.Şu an Giresun da yaşıyorum ve burada ege de ya da güneyde ki gibi begonvil pek göremiyorsunuz çok nadir var.Şunu sormak istiyorum forumu okudum umarım bişey atlamadım bu günler saksı değişimi için uygun mu ?Ve ben bilmediğim için begonvilimi kışın budamadım henüz oldukça küçük ve şu an çiçekleri var(40 -50 cm lik 4 dal) evde ışık alan bir yerde duruyor.Acaba budamamış olmamın vereceği eksikliği ne şekilde kapatabilirim yani bitkimin güçlenmesi için?
Cevaplarınızı bekliyorum ve Teşekkür ediyorum.
merhabalar ben de senin gibi yeniyim.özellikle begonvil konusunda ama şahsi kanaatim,begonvilinin en azından bu aşamada budama istemeyeceğidir.Benim de bi tane begonvilim var ve gerçekten çok narin bi bitki.Aslında bizim onu yetiştirmeye çalıştığımız iklim koşulları onu narin harin hale getiriyo.Ayrıca bu mevsimde çiçek açtırabilmen büyük başarı.Sanırım özellikle fosfor çiçekli bitkiler için en önemli besin kaynağı.Begonvil konusunda tavsiyelerini bekliyorum.Teşekkür ederim.

dollaway Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2007, 18:10   #2
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Cool

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dollaway Mesajı Göster
merhabalar ben de senin gibi yeniyim.özellikle begonvil konusunda ama şahsi kanaatim,begonvilinin en azından bu aşamada budama istemeyeceğidir.Benim de bi tane begonvilim var ve gerçekten çok narin bi bitki.Aslında bizim onu yetiştirmeye çalıştığımız iklim koşulları onu narin harin hale getiriyo.Ayrıca bu mevsimde çiçek açtırabilmen büyük başarı.Sanırım özellikle fosfor çiçekli bitkiler için en önemli besin kaynağı.Begonvil konusunda tavsiyelerini bekliyorum.Teşekkür ederim.
Teşekür ettim cevabına ve tabii Mine Hanım'a da.Aslında benim begonvilimin bu yıl 2.tur çiçeklenişi Şubat ayında da çiçekleri vardı.Herhalde ev içinde ve güneye bakan bir pencere önünde olduğundan çiçekleniyordur.Özel birşey yapmıyorum birde malum havalar çok iyi gitti onun de etkisi olabilir.Umarım sizin begonvilinizde en kısa sürede çiçeklenir.

Düzenleyen COYOTE : 18-04-2007 saat 19:59
COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2007, 21:13   #3
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Bu da begonvilimin resmi

Eklenen Resimler

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025