View Single Post
Eski 15-04-2007, 00:28   #24
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dollaway Mesajı Göster
...Ayrıca az sudan kasıt nedir allah aşkına.iki günde bir mi,haftada bir mi,ayda bir mi?gübre ister mi.bunun gibi sorular.çiçeklenme zamanı hangi aydır...
Dollaway, iki günde bir hafta bir vs. gibi tanımları bitkiler için veremezsiniz. Bilginiz ve tecrübeniz arttıkça bunu öğreneceksiniz. Saksı toprağınız nasıldır, bitkinin yetiştiği ortam nasıldır, saksı ve bitkinin büyüklüğü nedir? Bunlar her bir begonvilya bitkisi için ayrı ayrıdır, sulama miktarını ve sıklığını da etkiler.

Bu forumdaki kaç kişinin yetiştirme koşulları sizce aynıdır? Sulamayı azaltın demek iki sulama arası kurumaya izin verin demektir. Ama saksı harcınız tofsa buna izin veremezssiniz. Forumu daha sık takip ettikçe ve başlıkları detaylı okudukça siz de bu bilgileri edineceksiniz.

Begnvilyalar yaz aylarında çiçeklenir. Çiçekli iken çok su sevmez. Çok sularsanız yaprak ve filiz verir. Mart ayından başlayarak gübre veriniz. Ekim ayında gübrelemeyi kesiniz. İlkbaharda yapraklı bitkiler için bir gübre (azotu yüksek), yaz başı da çiçekli bitkiler için gübre 8fosforu yüksek) veriniz.Bu da genel bir kuraldır. Kışın çiçek açan bitkiler hariç bu kurala uyunuz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön