![]() |
|
![]() |
#62 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2007
|
Şimdilik az su veremiyorum aslında diplerine alisyum ektim çünkü, onlarda bi çiçek açsın dediğiniz gibi yapacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-09-2006
|
2005 yazında Bodrumdan gelirken getirdiğimiz ve geçen yıl 3-4 kez açan begonvilim ne yazık ki bu yaz hiç çiçek vermedi yardımlarınızı rica ediyorum. Güneşli bir yerde tutuyorum az su veriyorum buna rağmen sonuç alamadım. Öneriler için şimdiden herkese teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de bir amatör yetiştirici olduğum için kesim bir cevabım yok, ama önemli olan yapraklardır gibi geliyor bana ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaçsever
|
Begonvillerimin çiçekleri birer birer kuruyup dökülmeye başlamıştı zaten ama çok sağolsun dün temizliğe gelen yardımcımız balkonu yıkarken kovanın dibindeki suyu foş diye begonvillerime boca etmiş. Suyu şiddetli bir şekilde hep aynı noktaya döktüğü için fidelerin köklerinde kocaman kocaman 2 oyuk oluşmuş. Tabii diplerine ektiğim ve mini mini filizlenmeye başlayan alisyumlardan hiç bahsetmiyorum, çoğu ortada yok! Bu arada pembe olanın üzerinde kalan son 2 çiçekte bizim hoyrat yardımcının üstün çabalarıyla dökülmüş!!! Kendisine laf anlatmakta mümkün olmuyor, birde bilmiş ki sormayın. Yani şimdi revamı bu yaaa??? O kadar uğraş, et tam çiçekler filizlensin alakasız biri gelsin hepsini yok etsin! Olacak iş değil. Bahçelerdeki çiçekleri koparanlara zaten her zaman sinir olmuşumdur ama şimdi o çiçekleri yetiştirenleri çok daha iyi anladım, gerçekten sinir bir durum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba tweetysth, Haftasonları Mersin'e gidiyor musunuz bilmiyorum ama Mersin/Tece'den Adana'ya doğru otobana girerken çok büyük bir fidanlık var, ismi hatırımda değil şu an.Geçen sene her boyda her renkte çeşit çeşit gelinduvağı vardı, o kadar farklı renkte Gelin Duvağı başka fidanlıkta görmedim buralarda, yolunuz düşerse bir uğrayın derim ![]() *** 4 Nisan'da kendi gelin duvağımdan çelik almış, toz hormon da kullanarak köklenmeye bırakmıştım.Geçen ay içerisinde köklendi ve en dipten de patladı, büyüyor.Aslında yukarıdan patlasa daha iyi olacaktı ama bitki çalışsın diye bunu da koparmadım, bayağı büyüdü.Gelecek sezon onu kopartır, yukarıdan patlayan bir gözü büyütürüm. Selamlar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaçsever
|
Evet sanırım bahsettiğiniz yeri biliyorum sanırım ama içerisine giripte dolaşmak kısmet olmadı malesef. Madem dediğiniz gibi en kısa zamanda tavsiyenizi değerlendireceğim. Teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Köklendirmek için yaptıklarınızdan bahseder misiniz? Suda mı beklettiniz? Işık, sıcaklık, ortam nasıldı? Üstüne birşey kapattınız mı? Ve de bu toz hormon nerelerde bulunabilir, adı nedir? Soru yağmuruna tuttum biraz kusura bakmayın ![]() Ben de Antalya'dan begonvil çelikleri aldım da. Bir tanesi de pembe-beyaz ebruli, hiç görmemiştim. O yüzden köklenmeleri için neler yapmam gerektiğini öğrenmek istedim. Çok teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar ufak birer fideyken aldığım begonvillerim geçtiğimiz ay bir hayli serpilip bol bol yapraklanmış ve yeni dallar uzatmaya başlamıştı. Son bir kaç gündür bu dallarda ve yapraklarda bir yumuşama farkettim ve bugun boyunlarını bükmeye başladılar. Bunun nedeni ne olabilir? Havanın aşırı sıcak olması, az sulama, fazla sulama neden olabilir? Gözüm gibi bakmaya çalışıyorum ve bu hallerini görünce çok üzülüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
agaclar.net
|
Normal şartlarda aşırı susuzluk dışında begonvillerde bu durum görülmez. Saksıdalar mı yoksa yerdeler mi? Hergün sulamanızın etkilerini bilmek açısından bunu öğrenelim. Bir de fotoğraf koyun, bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sorunuzu görmemişim, kusura bakmayın. Toz hormonu Selahattin Bey'den almıştım, toz hormonu almak ile ilgili bir başlık var forumda, şuraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Suda bekletmedim, 45 derecelik açıyla kestim çelik olacak parçayı, toz hormana bulayıp, fazlasını silkeledikten sonra, ince bir çubukla torf içerisinde açtığım deliğe yerleştirdim, sonra torfu sıklaştırdım.Saksının ağzını streç filmle iki yandan sardım ama tamamen kapatmadım, hava alması için filmin ortasında bir parmak kadar açıklık bıraktım.Bu streç film hem suyun kaybını azaltıyor hem de toprağın biraz daha sıcak kalmasını sağlıyor. Sonra torfu nemli tutarak bekledim sadece. Kök oluştuktan sonra, Mine Hanım'ın tavsiyesi ile tonik verdim, çok iyi geldi sanırım. Sıcaklık o aralar 25-30C gibi idi yanılmıyorsam buralarda.Doğrudan güneş almayan ama bol ışıklı bir ortamda beklettim. Selamlar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaçsever
|
Makinem ağrızalandı ne yazikki fotograflarını koyamıyorum. Bitkilerim geniş ve derin saksılar içinde. Bugün suyu biraz daha bol verdim sanki biraz toparlanmış gibiler. Hiç çiçekleri yok bu arada, ilk aldığımda bir kaç çiçek vardı sonra onlar kuruyup döküldü ve yenileri açmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaçsever
|
Bugün bişey farkettim, dallardaki yumuşama güneş aldığı saatlerde meydana geliyor ondan sonra düzeliyor. Dış mekan bitkisi olduğu için güneşten kaynaklanabileceğine hiç ihtimal vermemiştim ama nedeni o olabilir mi dersiniz? Bu arada o yukardaki kelimeyi (ağrızalandı!!!) nasıl yazmışım ben öyle ya ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
Merhabalar, 2 sene evvel Ayvalık'tan getirdiğim begonvilim geçen sene hiç çiçeklenmemişti. Bu sene onları 10 gün bırakıp tatile gittim, döndüğümde beni bu görüntüyle sevindirdiler. Sizlerle paylaşmak istedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Benim de bir begonvilim var. Sizin dediğiniz şekilde yaprakları yumuşuyor. Fark ettim ki havanın çok sıcak ve boğuk olduğu zamanlarda oluyor susuz kalmadığı halde. Akşam üstü olunca da düzeliyor. Ben de sıcağa bağladım ama bilemiyorum belki başka sebebi de vardır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Benim begonvilim daha geçen hafta açmaya başladı tek tük.Bu yıl geç kaldı ama gelecek yıl için umutluyum.Şu anda saksıda.Ama kış dönemi beni düşündürüyor.Donmaması için içeri alacağım.Ama yazlıkta kalacak.Ben iki haftada bir gidebilirim.Havasız bir evde,iki haftada bir sulanarak,üstelik soba,kalorifer... benzeri hiç bir ısıtıcı olmadan dayanabilir mi çiçeklerim?Komşum çiçeklerini bodruma koymuş geçen yıl.Bodrumlarımız nemli ve karanlık.Sera gibi oldu,diyor komşum ama bana hiç mantıklı gelmedi.Karanlık bir ortamda yeşil bitkiler dayanabilir mi ki?Kışlık eve de taşımam mümkün değil.Begonvil,japon gülleri,sardunyalar,küpe çiçekleri,hatta nilüferler....O kadar çok çiçeğim var ki, bunları kışlık eve taşımam mümkün değil.Bu konuda bana düşüncelerinizi iletirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaçsever
|
Sevgili abk; Bence içeri almayın begonvillerinizi, dış mekan bitkisi sonuçta içerde pek mutlu olacağını sanmıyorum. Donmaması için yapabileceklerinize gelince, yazlığınız nerede bilmiyorum ama bir bahçıvandan bitkileri sıcak tutmak için toprağın üstünü koyun gübresi ile kapladıklarını duymuştum, aynı zamanda bu bilgiye ağaçlar.net tede rastlamıştım yanlış hatırlamıyorsam. Denemeye değer diye düşünüyorum... Begonvilinize sağlıklı bir kış diliyorum ![]() Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili abk 2 yıl önce aynı sorunu yaşadım. Bir kış boyunca çiçekler boş bir evde ısıtma olmadan ve çok seyrek sulanarak kaldılar. Sonuçta: Begonvil bütün yapraklarını döktü baharda yeniden yeşerdi. Küpeli, sardunya, ortanca, süs narı, yasemin daha aklıma gelmiyor ama hiçbiri ölmedi. Çoğu yapraklarını döktü. Hepsi ışık alan bölgelerdeydi. Eskişehir Tekirdağ'a göre daha soğuk bir iklime sahip bence birşey olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Tweetysth ve Sevgili Sempe; Her ikinize de ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Koyun gübresini duymuştum ama bahçede ekili olan çiçeklere uygulanıyor sanıyorum.Benim çiçeklerim saksıda.Sempe'nin aynı deneyimi yaşamış olması da bana moral verdi.Yapraklarını dökseler de ölmedikleri sürece sorun yok.Geçen kışı hiç kar yağmadan geçirmiştik.Bu yıl da çok sert bir kış geçireceğimizi sanmıyorum. Tekrar her ikinize de teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
resim linki ekledim
Alıntı:
Sanırım bahsettiğiniz mor renkli bol dikenli yabani tipi ekteki linte bulunan italyan tipi begonvil olsa gerek...www.moplants.com/blog/?cat=18 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arkadaşlar cevap vermiş, ben de tecrübemi aktarayım. (Ben Barbaros'tayım.) Maalesef Japon güllerinin hiç şansı yok. Onlar ya kışlık eve gidecek ya da seneye yenileri alınacak. ![]() Benim begonvil, saksıda, boş bir evde kışı geçirdi, şimdi hala çiçekli. (Sadece yabani veya orijinal diyebileceğimiz mor-erguvan rengi olanlar için geçerli bu bilgi. Aşılı denen pembe, beyaz, karışık renkliler için ümit yok.) Sardunyalar bahçedeyse, fazla dalları kesip üzerine toprak doldurmak, kökleri dondan koruyor. Sakız sardunyaları ise mutlaka (sıcak yerde) korumak lazım, yoksa donarlar. Nilüfere bir şey olacağını sanmam çünkü zaten suda, gölde, derede, havuzda yaşayan bir çiçek. Yine de son karar sana ait. ![]() Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Balıkçı; Sanırım japon güllerimi taşyacağım,çünkü gelecek yıl tekrar almak istemiyorum. ![]() İlginize teşekkürler..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
20 senedir İstanbul'a Güneyden her türlü sıkıntı ile getirdiğim begonville çeliklerini canlı tutmayı başaramadım. Balkonum Doğu Batı yönünde güneş ve rüzgar alan bir balkon. Belki küresel ısınmadan dolayı artık İstanbul'da da yetişir begonviller. Bu vesile ile İstanbul'da bunu başarabilmiş herkesi kutlarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
-
|
Güneye bakan bahçelerde yetişiyor. En azından Erenköy de ve çevresinde yetişen bahçeler var. Bu seneye kadar Datça dan gelen rozetler de yetişmiyordu. Bu sene rozetler balkonumda son derece sağlıklı olarak yetişti. Hala çiçek açıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
agaclar.net
|
Eyüp Bey, eğer begonvilyanızın gövdesini önce hayvan gübresi katılmış saman, sonra jüt çuval, sonra da naylonla sarar ve kışı öyle geçirtirseniz bahara tekrar sürüyor, çiçekleniyor. Ancak japon gülleri için bu zor. İzmir'de sahil kesiminde bile, dona açık yerlerde, çok sert kış koşulları olursa, sarsak da yaşatamıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım Verdiğiniz bilgi için teşekkürederim. Bu sene de Marmaristen bir adet begonvil ve bir adet japon gülü getirdim. Onları saksılara diktim. Havalar soğuyunca kapalı ortama alacağım. Sarma işini bahçemdeki portakala yapıyorum fakat zavallı bitki her sene veya iki senede bir donuyor, baharda tekrar yeşeriyor. Bir türlü çiçek açacak boya ulaşamadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Herkese selam Bir ay once bodrumdan gelirken katmerli birtane getirdim bahceye diktim ( torbadaydi) simdi biraz keyifsiz gibi havalarin sogumasindan dolayi yapraklarda sararma goruyorum ama dikler hatta yarin arkadasim ikinci begonvilimi getiriyor kirmizi beyez acani istedim onu bu sene icerde tutmayi dusunuyorum bilgiye ihtiyacim var Yalovada guneye bakan bir binanin bahceden dorduncu katina kadar cikmis olanini gordum ondanda celik almayi dusunuyorum belki o iklim sartlarina alismistir diye dusunuyorum ne deriniz Saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bol dikenli olan yabani mor rengini ise geçen kış hiç sarmadım , üst kısım dondu ancak kök sağlamdı tekrar sürdü şu anda 3 metre boyunda. Yalova şartlarında bahçede sağlam kalacağını sanmıyorum,ancak dipten budayıp kök kısmını gübre ,saman ve kuru yapraklar ile örterseniz donmasını engelleyebilirsiniz , baharda tekrar boy atar. Kırmızı beyaz olanı ise saksıya dikip içeride korumanızı tavsiye edebilirim. Bende bu sene Mine Hanımın tavsiyesini gövde için deneyeceğim.Koruyabilirsem inşallah seneye özlediğim 6 metrelik bir Begonvilim olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|