View Single Post
Eski 12-07-2007, 12:02   #72
MSaygin
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Köklendirmek için yaptıklarınızdan bahseder misiniz? Suda mı beklettiniz? Işık, sıcaklık, ortam nasıldı? Üstüne birşey kapattınız mı? Ve de bu toz hormon nerelerde bulunabilir, adı nedir?
Soru yağmuruna tuttum biraz kusura bakmayın
Ben de Antalya'dan begonvil çelikleri aldım da. Bir tanesi de pembe-beyaz ebruli, hiç görmemiştim. O yüzden köklenmeleri için neler yapmam gerektiğini öğrenmek istedim.
Çok teşekkürler.
merhaba,

Sorunuzu görmemişim, kusura bakmayın.

Toz hormonu Selahattin Bey'den almıştım, toz hormonu almak ile ilgili bir başlık var forumda, şuraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Suda bekletmedim, 45 derecelik açıyla kestim çelik olacak parçayı, toz hormana bulayıp, fazlasını silkeledikten sonra, ince bir çubukla torf içerisinde açtığım deliğe yerleştirdim, sonra torfu sıklaştırdım.Saksının ağzını streç filmle iki yandan sardım ama tamamen kapatmadım, hava alması için filmin ortasında bir parmak kadar açıklık bıraktım.Bu streç film hem suyun kaybını azaltıyor hem de toprağın biraz daha sıcak kalmasını sağlıyor.
Sonra torfu nemli tutarak bekledim sadece.

Kök oluştuktan sonra, Mine Hanım'ın tavsiyesi ile tonik verdim, çok iyi geldi sanırım.

Sıcaklık o aralar 25-30C gibi idi yanılmıyorsam buralarda.Doğrudan güneş almayan ama bol ışıklı bir ortamda beklettim.

Selamlar,

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön