![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Begonvil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
Bodrum'dan getirdiğim kış nedeniyle oturma odamda olan begonvilimin toprağında küçücük kırkayaklar gördüm ne yapmam lazım? Saksıyı naylonla sarıp balkona bıraktım ama içim hiç rahat değil. Ankara soğuna dayanabilir mi acaba? Köklerinin hassas olduğunu okudum toprak değiştirebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Papatya
Toprağını değiştirebilirsiniz Tekrar naylona sarılı olarak bir müddet daha balkonda kalabilir nisan 15 den sonra yeni filizler vereçeğini tahmin ediyorum İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
İlginize teşekkürler ahmeter. Begonvilim henüz 1 yaşında değil acaba kökleri zedelenir mi, saksı da küçük sayılmaz değiştirmek kolay olmaz. Acaba ilaçla yokedebilir miyim? Balkonda taze yapraklar biraz süzülmüş bayağı sarmıştım ama yine de soğukdan etkileniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
merhaba formdaki yazıları dikkatlice okumaya çalıştım ama sorumun cevabını bulamadığım için yazıyorum yeni taşındığım evimin bahçesi için görevlimizden begonvil almasını istedim ve büyük bir hevesle beklemeye başladım...bu sabah saksısında geldi. ancak yaklaşık 1,5 metre boyunda olan begonvil tamamen kuru dal şeklinde. İzmirde oturuyorum, acaba kışı çok sert geçirdiğimiz için mi yapraklarını tamamen dökmüş? görevliye sorduğumda bana söylenen begonvilin tıpkı borozan çiçeği gibi kışın tüm yapraklarını döküp kuru dallar şeklinde kaldığı...eğer yanlış bir seçim yaptıysa geç olmadan değiştirmesini isteyeceğim...yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba Sn. byaydın, Benim dört farklı renkte begonvillerimden ikisi tamamen yapraklarını dökerken, diğer ikisi yapraklarının tümünü dökmedi, az da olsa yaprak kaldı üzerlerinde. Yapraksız olması normal olsa gerek. Endişe etmeyin bence. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
çok teşekkür ederim...sadece kuru bir dalla karşılaşınca üzülmüştüm artık gönül rahatlığıyla yerine yerleştirebilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güle güle büyütün begonvilinizi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
selam ben de terasımda begonvil yetiştirmek istiyorum.Bursa da oturuyorum ve terasım güneye bakıyor yani neredeyse tüm gün güneş alıyor.Benim öğrenmek istediğim işe büyük bir saksıyla mı başlamam gerekir ve tüm gün güneş fazla mı olur.teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Ağaç Dostu
|
begonvil
Sıçağı çok seviyor sıçaktan ve güneşten korkmaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
|
Kışın kuru dala dönüşebilen begonvilin yaprakları gözlerden patlamaya başladı, örnekleme amaçlı fotoğraflarını paylaşıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2011
|
geçen sene Eminönü'ndeki çiçekçilerin ada begonvili kışa kesinlikle dayanaklıdır diye sattıkları begonvilim şimdi kurumuş bir şekilde bahçemde duruyor. Allahtan bir umut tutuyorum hiç bir şansım yok mudur acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Ağaç Dostu
|
Hakiki ada begonvili için Büyük adaya gidersenıiz yardımçı olurum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2011
|
çok sevindim teşekkürler, bahçeye dikmek için mevsim uygun olur mu peki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Begonvilin bahçeye dikimi için uygun zamandayız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Alıntı:
gibi dipten yeni sürgünler verebilir . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2011
|
Benim begonvilimde de hiçbir yeşerme ve canlılık belirtisi yok, belki bunu beklemek için erkendir diye ümid ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Alıntı:
Toprağı kuruyunca arasıra sulayın. Ölmediyse yaz ortasında yeniden filiz verecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın ahmeter sarı begonvilleriniz cok güzel nereden alıyorsunuz . Sarı begonvil hic görmedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ahmeter, maşallah begonvilleriniz çok güzel. Diğer sayfada da pet şişedeki üretiminizi inceledim. Pazartesi şişeye diktim. Fakat bugün pamuklaşma gördüm. Ağzını açık bırakayım mı? Acaba bende begonvil üretimini başarabilirmiyim. Ayrıca kırmızı rengide çok güzelmiş. Sizden temin edebilmem mümkün müdür? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Bahçede ekili Begonvilim kupkuru bir dal gibi. Hiçbir yaşam belirtisi yok. Arkadaşım geçen sene vermişti o zamanlar yaprakları vardı. Ölmüşmüdür acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Ağaç Dostu
|
Begonvilim
Alıntı:
Şişede pamuklaşma olmaması lazım şişeye torf koydunuzmu Bendeki begonviller uzun senelerin koleksiyonu Dağıtım yaptım şu an çelik mevcud değil İYİ GÜNLER |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Ağaç Dostu
|
begonvil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Sayın Omar aynı dalda pembe ve beyaz mı var, maşallah çok güzel ama bayıldım ya... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pembe renk duruma göre farklı tonlarda olabiliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |