![]() |
|
![]() |
#692 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2009
|
evet şimdilik içerdeler, havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum, bu arada ilk gördüğünüz saksı içinde olan budama sonrası tüm yapraklarını döktü, sonrasında tekrar yaprak çıkardı şu an gayet iyi vaziyette, resimlerini en kısa zamanda paylaşacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2009
|
![]() Alıntı:
ilk önce tüm yapraklarını döktü, sonra yavaş yavaş yeni filizler çıkarmaya başladı... ![]() ![]() budadıktan sonra ayda bir kez sıvı gübre takviyesi yaptım, son hali bu şekilde... ![]() ![]() gelişimi oldukça iyi görünüyor, ancak halihazırda çiçek açmadı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Begonvil görüpte aşık olmamak var mı? İki hafta önce mor renkli olandan almıştım. Bugün de kendim için turuncu, kayınvalidem için kırmızı renginden aldım. Taşımak dert olmasa sarısı, pembesi de çok güzel duruyordu, onlar da bir dahaki sefere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
|
Bodrum, yazlıkta ki begonvillerimi budayınca 1-2 römork dal çıkıyor desem inanır mısınız? Biz Temmuz başında gidene kadar kimse ilgilenmez, eve girmek için bayağı bir mücadele veririz. Bu işe ben de şaşardım ta ki alt kattaki duş teknesinden çıkan filizi görene kadar, meğer borular döşenirken kırılan çatlaktan gerekli besini! alırmış, İşte böyle, şimdi de çok iyi durumda içimde her yaz bir korku, gittiğimde ne olacak diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu Begonvilim. Fotoğrafta olduğundan daha pembe görünüyor. ![]() Bu da mor olan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Çok güzel Çiçeklenmiş sayın Birol ketenci izlediğiniz bir yol varmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Satılanların arasından en güzelini seçmek ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Sayın birol ketenci,begonviliniz çok güzel görünüyor,güle güle büyütün.bende 1 hafta önce adanadan bol bol,mor renginden çelik getirdim.şişede sera ortamında köklendirmeye çalışıyorum umarım başarılı olurum.bu arada arka plandaki dantel perdede dikkatimden kaçmadı ![]() Düzenleyen İremsıla : 23-05-2011 saat 08:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
![]() Begonvillerim 2 yaşını doldurdu.Çok sağlıklılar fakat budamayı nasıl ve nereden yapacağımı bilemediğim için sarılıcı olmaktan çıkıp daha çok bir çalı formuna dönüştüler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2011
|
hehhheeyyt nihayet benim de bi begonvilim a pardon 2 begonvilim oldu yaklaşık yarım saat önce sarı ve pembe olmak üzere iki adet begonvil aldım pazardan 2 sini 25 liraya bıraktı pazarcı ama saksısını değiştirmem gerekiyo ve bu konudan biraz korkuyorum malum kökleri hassas bir bitki şimdi sırada büyük bi saksı alıp begonvillerimi o saksıya geçirmek var ![]() burda sormak istediğim tek soru arkadaşlar bu iki renk begonvilimi aynı saksıya geçirebilir miyim acaba? büyüdüklerinde iki renkli begonvil gibi birbirine sardırarak düzenlemek istiyorum dallarını ![]() ayy çok mutluyumm çoook ![]() bu arada bartunç begonvillerin çok güzeller güle güle çiçeklensinler de sen de mutlu mutlu seyret ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
Kevser hanım her sene bahara girmeden budayınız.Benim düştüğüm hataya düşmeyin.Begonviller her sene budanmassa boy yerine enine doğru genişliyor.Bu arada begonvilleriniz hayırlı olsun.Sağlıkla büyütürsünüz inşallah..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Ağaçsever
|
teşekkür ederim bartunç inşallah sağlıkla büyüyecekler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Merhaba ,begonvilim kışı serada geçirdi.Mayıs ayında seradan aldığımda bol çiçekli az yapraklıydı ama şimdi çiçekler dökülüyor yaprak desen yok problemi var gibi görünüyor ne yapabilirim.teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Birol Bey güle güle büyütün. çok güzel görünüyor gerçekten.. tebrikler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Turuncu olan renk değiştirip gül kurusuna döndü. Mor olan çiçeklerini dökmüştü şu sıralar tekrar çiçek açmaya başlıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Arkadaşlar bende de bir adet pembe begonvil var. Boyu yaklaşık 2 metre, üzerinde az miktarda çiçeği var ama hiç sürgünü ve doğrudürüst yaprağı yok. Olan yapraklarıda kenarları kahverengileşmiş, kurumuş durumda. Ama çiçek açmaya devam ediyor. Kışı içerde geçirdi sabit ısıda, havaların ısınması ile balkona çıkarıldı. Baharda toprak değişimi yapılmadı ama saksısına yanmış gübre konuldu. Kışın ara sıra susuz kaldı ama şimdi sulanma problemi yok. Balkonumun konumu itibariyle öğle saatlerinden gün batana kadar sürekli güneş görüyor. Yapraklanması , sürgün çıkarması vetabi ki daha çok çiçeklenmesi için ne önerirsiniz? Acaba çiçeğim ölüyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2011
|
Pembe bir begonvil sahibi olmak istiyorum.Ancak Bursa'da oturmam nedeniyle bulmak oldukça zor ya da ben bulamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-06-2011
|
Begonvil
Balkonumda bütün güzelliğini gösterdi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Ağaç Dostu
|
Ortam değişikliğinden oluyor. Yeni yerine alışıncaya kadar böyle şeyler olabiliyor. Bir problem olduğunu sanmıyorum.. Her bitkide böyle değişiklikler olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-06-2011
|
Begonvil
Bende temin etmek istiyorum Ahmetere ulaşamadım Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Ağaç Dostu
|
Yeterli güneş almıyor ve çok sulanıyor olabilir. Begonvil çiçek açmak için tam güneş istiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2011
|
sayım saim erguvan ben de begonvilinizi çok beğendim tebrik ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |