![]() |
|
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Kırmızısını burada gördüm beyazdan daha güzel geldi bana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Şöyle bir bakayım dedim; bizim kırmızı-beyaz diye ayırdığımız bitkiler meğer farklı türlermiş.. Kırmızı olan = Clerodendrum x speciosum Beyaz olan = Clerodendrum thomsoniae Mavi kelebek çiçeği..Sitede başlığı var = Clerodendrum ugandense Ayrıca, o kadar çok çeşidi varmış ki.. Muhteşem kardeşlerinden bazıları.. Clerodendrum paniculatum Clerodendrum splendens Clerodendrum incisum Clerodendrum bungei Clerodendrum quadriloculare Clerodendrum philippinum Clerodendrum calamitosum Clerodendrum indicum Clerodendrum viscosum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Hepsi bir birinden güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sayın Benol HAZAROĞLU Clerodendron thomsoniae yani ağlayan kalpler çiçeğinizi çok güzel buldum. Ben de Trabzonluyum ve bu çiçeğin çeliğinden veya tohumu varsa tohumundan sizden almam mümkün müdür? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Alıntı:
Mesajınıza çok geç yanıt verdim ama eğer yolunuz Türkiye'ye düşerse bana mesaj atın size ulaştırayım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2013
|
kızılay çiçeğim hastalanıyor
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Yeni Üye
|
http://www.agaclar.net/forum/ic-meka...tm#post1220891 ...merhabalar baştaki konudada belirtmiştim fotoğrafları orada var çiçeğimin sizinkileri görünce daha çok panikledim ölüyor mu ya çiçeğim ne yaptıysam olmadı gibi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Budayın, Köküne bakın, saksı ve toprak değiştirin. Bir dal kesip suda köklendirin. Çareler tükenmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Yeni Üye
|
budama yapmadım ama köküne baktım saksı değiştirdim topragına elleyemedim çok sacaklıydı ? dal kesin derken direk yapraklı dal kesip suya mı koyucam? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Bu aylarda yapraklarını dökebilir, sürgünler geriye doğru kuruyabilir. Bunlar tamamen mevsimsel olaylar. - 10 a kadar dayandığını gördüm ama daha sert donlarda zarar görebilir, şimdiden iç mekan serin bir yere koyun. Büyük bir ihtimal baharda yeniden sürgüne geçer güzelleşir, iç mekan ve nemli ortamda +18 +30 derece arası sıcaklıklarda kendini baharda sanıyor ve hareketleri kesilmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Yeni Üye
|
zaten şu an iç mekanda ama sabah gunesı alamıyor ögleden sonra güneş vuruyor .İnşallah olmaz bişey ya yoksa çok üzülürüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|