![]() |
|
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sungurak, bu seneki tohumlar aşırı yağışların azizliğine uğrayıp çürüdüğü için elimizde olan tek çeşit çift boğumlu su kabağı resimlerini sizi yalnız bırakmamak için bende eklemeye karar verdim sizinkiler kadar güzel olmasada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
hiç olur mu sayın smnunal ![]() ayrıca gerçekten yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim çift boğumlu susağınız da çok iyi maaşallah çok simetrik ve iyi gelişmiş, tebrikler! anlaşılan o ki batıda ve genel olarak anadolumuzda susak açısından verimli bir yıl olmamış burada ülkemizin ücra köşesi olan artvin de durum iyi her gün yağışlı serin ısılar 25 dereceyi geçmiyor hatta sulama bile yapmıyorum desem yeridir.inşallah verimli bir hasat olur hepimiz için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2007
|
Süs kabaklarıyla ilgili iki resim de ben koyayım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2011
|
süs kabaklarım büyüdüler
bunlar da benim kabaklar çok sevdim koparıp ipe astım inşallah çürütmem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Yeni Üye
|
su kabağım
ilk kabak ikinci çıkınca kurudu niye kurudu anlamadım diğeri büyümeye devam ediyor ama nedense kabaklar döl vermedi 4-5 kök kabak birer tane kabakları var çogu küçükken kurudu bakalım ne olcak bitanesi büyüyebildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Yeni Üye
|
resim burda
resim yüklenmemiş buda resmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Sayın teacherr; Kabaklarınız resimde görüldüğüne göre daha yapraklar falan bayağı yeşil keşke yaprakları falan sararınca koparsaydınız ama merak etmeyin çürümezler bayağı dayanıklı kabaklar bunlar. İpe de dizmeyin bence bu sene ekemedim bunlardan ama geçen sene iki kök ekmiştim sizin dediğiniz gibi ipe dizip balkona astım renkleri soldu sapsarı oldular bütün özellikleri de kayboldu öyle olunca. Ama süs olsun diye 4 tanesini küçük sepetle oturma odasına sehpanın üstüne koymuştum taa yaza kadar hiç renkleri bozulmadan capcanlı kaldılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç gün önce hasat ettiğim Turk's Turban kabaklarımdan birinin resimleri. 5-6 tane daha olgunlaşmakta olan kabağım var. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2012
|
Merhaba
Bu sene su kabağı diye ektiğimiz kabaklar şu an resimlerdeki gibiler. ama sanırım su kabağı değiller. Ne tür kabak olduklarını biliyorsanız lutfen yardımcı olur musunuz? Yenir mi? Ne amaçlıdır?) Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2012
|
Kabaklarınız çok güzel gelişmiş, maaşallah. Benimkiler büyümedi, en sonunda öldüler. Belki de saksı ufak gelmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da benim süs kabaklarım. Aynı kabaktan çıkardığım tohumlardan 4 tanesini ekmiştim. Envai çeşit kabak çıktı. Kabakların bir kısmını eş, dost aldı. Bunlar bana kalanlar. Sanırım 50-60 kabak var. Koyduğum çakı büyüklük karşılaştırması için. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Süs kabağı, su kabağı dahil bütün kabakların meyveleri, çiçekleri, yaprakları ve kökleri yenilebilir. Yani insana zararlı filan değildir. Ancak lezzet başka bir konu olup tadını beğenmeyebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Yeni Üye
|
kabaklar büyüyor :)
küçükler kurudu bunlar büyüyebilenler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Yeni Üye
|
devamııı
devamıı.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Sayın sungurak sarılı yeşilli kraliçe tacı gibi olan kabaklar çok hoşuma gitti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Sayın smnunal,bu yıl ilk kez su kabağı ektim.Sevgili Doğayla Barış göndermişti birkaç tane. 8-9 tane sizin resimlerdeki modelden oldu.Bu kabaklar ne zaman toplanacak? Çekirdeklerini ne zaman alabiliriz?Kabakları nasıl değerlendirebirim?Bilginiz varsa paylaşın lütfen.Ayrıca tohumları sağlıklı alabilirsem dağıtmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
tohum susak
merhaba arkadaşlar ve değerli susak sever dostlar adres ve telefonlarınızı özelime atmak suretiyle kargo masraflarını kendiniz karşılamak koşuluyla sizlere karşılıksız tohum dağıtımını aralık ayının 1. günü başlatabilirim.o zamana kadar sağlıklı kuruyacak susakların tohum alma işlemi yapılacaktır. Düzenleyen sungurak : 31-10-2012 saat 07:15 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
susak tohumu
merhabalar sayın susak sever dostlar sayın toprakkız; sayın tuya; sayın vıbb, sayın tura; sayın almira; sayın murattyildizz ve benden tohum talebinde bulunup adres göderen arkadaşlar susak tohumlarınızı gönderdim lütfen takip edin yurtici kargo.iyi günle dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
[QUOTE=sungurak;1061836]merhabalar sayın susak sever dostlar sayın toprakkız; sayın tuya; sayın vıbb, sayın tura; sayın almira; sayın murattyildizz ve benden tohum talebinde bulunup adres göderen arkadaşlar susak tohumlarınızı gönderdim lütfen takip edin yurtici kargo.iyi günle dilerim[/QUOTE Sayın sungurak çok emek vererek hazırladığınız kabak tohumları bu gün elime geçti çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|