![]() |
|
![]() |
#2971 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada senin gönderdiğin Hatmiler çimlendiler. Bu yaz çiçeklendiklerinde fotoğraflarım. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Ektiğim üç tohumdan ancak bir tanesi çimlenebildi. Başta nazlı duruyordu yavaş yavaş gelişimi hızlanmaya başlıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Havalardan oldugunu sanmıyorum.Muhtemelen fazla sulamadan olmuştur.Selluka bu aylarda suyu pek sevmiyor.Az sulamak gerekiyor.Yazın suyu seviyor sadece. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2010
|
![]() Sayın Ahmeter'in gönderdiği selluka tohumlarından sadece iki tanesini çimlendirebildim. İnşallah çiçekli hallerini görebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili artemisia10 fazla sulamaktan da, az sulamaktan da olabilir. Benimkiler tüm gün güneş altındalar, azıcık susuz kalsalar, aynı şekilde alt yapraklar sararıyor ve dökülüyor. Üzülmeyin dirençli bir çiçek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Beymen, filizlendi de bu boya bile geldi. Ektiğimin ikinci günü torfun üzerinde yemşeyil bir uç belirmişti bile. Taze tohumun farkı bu olsa gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl tohumdan yetiştirip, bu saksının ![]() içinde büyüttüğüm ve açan tek çiçeğinden 5314 nolu fotoğraftaki filizin tohumunu aldığım sellukam. Bütün kışı pencere önünde kupkuru bir gövde olarak geçirdikten sonra 16 Nisan'da bu haldeydi. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Ağaç Dostu
|
Balkonda duran fidelerin çoğunu, tohumun çimlendiği yere kadar minik tavşanımız yemiş.. ![]() Toplantıya getirecektim nasip olmamıştı.. Kaldı 7 fide.. Aklımda bir fikir var uygulayabilirsem paylaşacağım.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
İşte bizim sellukalar
Biz de çiçeklerine hayran olduğumuz bu çiceği bahçemizde görmek istediğimiz için çimlendirmeye çalıştık. 3 tohumdan 2 si tuttu, işte son halleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Selam ben aranıza yeni katıldım Manisadan Dt.Levent ben.Benimde 4 haftalık Sellükalarım var.Muaynehanemde yetiştirdim .3 tohum almıştım.Tohumlarda bende 6 ay kadar bekledi.Ama hemen çimlendi şimdi filizlendi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
sellucam büyümüyor
Selam ben aranıza yeni katıldım Manisadan Dt.Levent ben.Benimde 4 haftalık Sellükalarım var.Muaynehanemde yetiştirdim .3 tohum almıştım.Tohumlarda bende 6 ay kadar bekledi.Ama hemen çimlendi şimdi filizlendi ![]() sevgi-saygı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Sayın malbman, Paylaşım için teşekkürler. demekki karınca olayının doğru olmadığı sonucuna vardık. yalnız benim kafa iyice karıştı şimdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Arkadaşlar, forumda okuduğum üzere sellukama koyun gübresi koydum ve bu sene ilk defa yaprakların aralarından da dallar çıkmaya başladı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşım sebnem34, selluka bir sarmaşık türü olduğu için kök sistemi yüzeyde kalıyor, soğuklardan ve susuzluktan oldukça fazla etkileniyor. Bahçeye dikecekseniz, tavsiyem derince bir çukur açın, toprağını bir kenara atın ve içine drenajı yüksek bir karışım doldurup sellukanızı dikin.. ( Örneğin 4/1 torf. 4/1 bahçe toprağı.4/2- 3,4 mm kalınlığında dere çakılı) Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Ağaç Dostu
|
Evet iki yıldır bahçede saksı içinde duran sellukama artık bu kurumuştur ama ben gene bir bakayım dedim. Malum bir ara don falan oldu kar yağdı. Kesin ölmüştür dedim. Dün birde ne göreyim tomurcuklanmış ve asıl şoku köklerini dışarda görünce yaşadım. Bizim akıllı bahçevan yağmur oluğunun tam altına koymuş saksıyı sulamayı unutuyor diye. Yağan yağmur suları hızla oluktan geldiği için saksıdaki toprağın yarısından çoğunu dışarı atmış. Ama inatla tomurcuk açmayı başarmış. Evde Allahtan toprak vardı sardunyalar için almıştım bahçevana fırça atılıdı saksıya toprak dolduruldu. Demek oluyor ki çok ilgilenince kendini naza çekiyormuş. Ah ben önceki tohumların hep göz bebeklerine bakmıştım, evde sera yaratıp kışı geçirmeleri için neler yapmamıştım oysa ki. En merak ettiğim yazlıktaki ne durumda, yedi aydır yazlığa gidilmediği için onun hakkında malumatım yok ama bu yaşıyorsa o kesin hayattadır diye düşünmeden kendimi alamıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2011
|
efendim, Selluka çok güzel bir bitki, emek istediği için, ayrı bir değerli bir çiçek. emeklerinizi takdirle karşılıyor, heyecanınıza da imreniyorum. sadece ansiklopedik bilgi paylaşımı yapmak istedim; Selluka, anavatanı Güney Amerika'nın tropik bölgeleri olan bir çiçek. Caracalla, Venezuela'nın Caracas kentinden geldiği anlamında verilmiş bir isimdir. Hepinizin bildiği gibi, yüksek sıcaklık (doğal tabi, pişirmeyin çiçeği :P ) ve yüksek nemlilik istemektedir. Hatta bazı bölgelerde çiçeklerinin yendiği hakkında bilgiye de rastlanılmış. (siz araştırmadan yemeyin yine de) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-06-2008
|
Memet Bey, sonunda sellukayı bahçeye çıkardım. kuzey tarafından çok rüzgar almasın diye güney doğu cephesinde bir yere yerleştirdim. Fotoğraftaki sırık 2 metre boyunda. Filizlerinin uçları da ikinci fotoğraftaki gibi oldu. ![]() ![]() bu dönen filizlerin hepsini budayayım mı? yoksa açıp ipe mi sarsam? çünkü bazı filizler kurudu ama bi kısmı da halinden memnun görünüyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Ağaç Dostu
|
Bunla da benim sellukalarım. Orhan Özbilgiç öğretmenimin gönderdiği tohumlardan çimlenen iki fideyi, aynı saksıya diktim. Fidenin bir tanesi diğerine göre daha büyük ve kökü yumrulu gibiydi. İkisinin aynı saksıda oluşu gelişimlerini etkiler mi? Bu arada saksı, büyüğe yakın orta boy. Teşekkürler... Bu yıl açıp açmayacaklarını çok merak ediyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selluka tecrübemi paylaşmak isterim.Selluka oldukça çok ve genelde dikine kök yapabilen bir bitki bu nedenle hızlı gelişiyor.Sellukalarını mutlaka ayırın ve en az 35 litrelik saksılara veya bahçeye dikin..En iyi sonuç bahçeye bol güneşli bir yere saksısı ile dikmek..Saksının alt bölümünü delin ki kökler rahatça çıkabilsin.Bahçeye dikilen selluka saksıdakine göre daha çok gelişiyor ve mutlaka çiçek veriyor.Ben yerinizde olsam birisini köklerini dağıtmadan saksısı ile bahçeye dikerdim.Diğerini de en az 35 litrelik derin bir saksıya dikerdim.Ancak her iki durumda da ayda en az bir defa düzenli olarak npk gübre vermek lazım.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-06-2008
|
memet bey, dışarı çıkaralı 3 gün oldu ama özellikle üstteki yapraklar baya keyifsiz. sanki güneş yanığı gibi görünüyorlar ve solmuş gibiler. sabah bazen çiğ düşüyor belki şimdilik açık havaya adapte olamaya çalışıyodur diye umuyorum. çıkardığım akşam kırmızı örümcekler için ilaçlamıştım. ama sağlıklı yapraklarından bazılarında da beyaz lekeler oluşmaya başladı. filizler şimdilik iyi durumda. keyifsiz ve lekeli yaprakların tamamını temizlemeyi düşünüyorum. başka birşey önerir misiniz? (yanmış koyun gübresini toprağına daha önceden eklemiştim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçedeki kökten ise ses seda yok, bir ara kazıp bakacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
Tohumdan Sellukalarım...Teşekkürler Orhan Bey... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Ağaç Dostu
|
İlk ve tek Sellukamın son durumu böyle sulamayı düzeltince sararmalar azaldı az sulamışım ama uçlardan kuruma yapıyor benimki de biraz uçları kesmeyi düşünüyorum yine de bir şey yapmadan sorayım sadece uçlardan mı alacağız yoksa belli bir boğum sayısı var mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2010
|
Orhan Beye çok teşekkürlerimi sunarak başlıyorum. ![]() İşte nazlı sellükalarımın gelişimi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|