![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
...demiştim ki toprağı karıştırdım ve ektiğim tohumları, bir tanesi hariç, olduğu gibi buldum yani hiçbiri çürümemişti. Sağlam görünüyorlar, umarım hâlâ şansım vardır. Şimdi önerilen metodlarla deneyelim bir de... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Üstelik en "gelecek vaat etmeyen" iki tohumu denemiştim orda. Diğer ikisi başka malzemede ekili, onlara bakamıyorum şu an. Şunları yaptım. Bütün tohumları : - Ilık (oksijenli su katılmış) suya koydum, 24 saat. - Sudan çıkarttım. Tırnak makasıyla köşelerinden ufak parçalar aldım. Derin kesmemeye özen gösterdim. - Tekrar suya koydum. Bu sefer daha sıcaktı su, yine oksijenli su kullandım. 12 saat de orda kaldılar. - Şişer gibi oldular (ya da aklımı yitirip ilüzyonlar görmeye başlamış olabilirim) ve farklı malzemelere ektim. Topu topu 4 tohumum var zaten, bakalım süreç nasıl ilerleyecek. Tamamen başarıya ulaşırsa sürecin fotoğraflarını da paylaşırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biraz büyüsünler fotoğraflarını ve taktiklerini paylaşacağım. Zaten bilmediğiniz birşey değil; sadece bol nemli bir ortamda pamuk, perlit ve torf kullandım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama ilginç bir bilgiye rastladım: "...Çiçekler oldukça kokuludur ve tozlanmayı genellikle karıncalar sağlar. Eğer ektiğiniz yerde karıncalar yoksa bitkinizde tohum keseleri oluşmaz, dolayısıyla tohum alamazsınız." kaynak: http://www.rarexoticseeds.com/exotic...ine-seeds.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|