![]() |
|
![]() |
#2161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Çimlendirdiğim ama literatüre geçecek bir hatam (bknz. bitki delilerinin delilik öyküleri yüzünden kaybetme kaygısına kapıldığım ve birinin de gerçekten yapraklarının kurumasına neden olduğum üç selluka tohumumdan ikisi paçayı kurtardı ve yapraklarını büyütmekle meşguller. Üçüncü yapraklarını da çıkardıktan sonra şaşırtacağım. Bilin bakalım üçüncüsü ne durumda? Bu benim için büyük bir sürpriz oldu. Dipten çimlenmiş, inanılmaz sevindim. memet Bey'in de gönederdiği tohumlar da bana kar kaldı, sağolsun. Düzenleyen aygün : 24-03-2010 saat 23:20 Neden: sözcük aralığı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Kaybettik
|
Bu selluka müthiş bir bitki çok sevdim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Ağaç Dostu
|
Buradaki yemyeşil yaprakları gördükçe benim yaprakların rengi daha sarımsı gibi geliyor. Sebebi ne olabilir, gayet kaliteli bir saksı harcı ve biokompost gübresi de eklemiştim oysa. Yeterli gelmedi mi acaba sıvı gübre takviyesi yapmalı mıyım? hala bu renk Gündoğumundan 16-00, 17-00'ye dek güneş görüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2009
|
ben yeni yetişirmeye başlıyorum.. sellukam fide bile sayılmaz şu anda... çimlenmiş tohum.. başarabilirmiyim bilmiyorum ama şimdilik pek nazlı görmedim..yalnız şu çiçeklendiğinde dölleme olayı kafamı karıştırdı.. neresi dişi neresi erkek ne yapılacak.. anlatanarkadaşlar olmuş fakat lisede biyolojim gayet düşükü ![]() çiçeklenmeye yıl var belki ama kafamı karıştırdı.. tohum elde edip dağıtmak isiyorum bende çünkü.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Ağaç Dostu
|
Ah selluka! Sen çıldırtacaksın beni en sonunda. Kaç tane tohum çürüdü söylemiyorum. Tam iki tohum filizlendi diye seviniyordum; meğer ateş ağacı tohumuymuş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Tozlaşmanın çok da karmaşık bir durumu yok ben biraz da iş olsun diye yapmıştım, fotoğraflı örnekler eski mesajlarda var. Polenler çiçeğin ince tüpünün içinde, o dışarı çıkarılıp dişi organına sürülüyor. Bir çiçeği poleni öbür çiçeğin polenine |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Ağaç Dostu
|
Sellukalarımdan ikisi üçüncü yapraklarını da açtı. Kazaya uğrayan diğeri de dipten sürgün verdi Eh bundan iyisi can sağlığı. Bu günlerde şaşırtmaya başlasam mı, zamanı mıdır sayın memet? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
|
Onbeş gün daha bekleyin. Acele etmeyin, mart çıkmadan ne yapacağı belli olmaz. Nasılsa çiçekleri için ağustosa kadar bekleyeceğiz. Acemi füsun ışık ve ısıyla ilgili olabilir yavaş büyümesi, ama nisanla birlikte hızlanacaktır. Pazar günü ziyagökalp'de bonsai toplantımız var gelin sohbet edelim sellukalar konusunda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2009
|
Ve işte 5+3 8 tane tohumu çürütmemden sonra kalambaklının, sağolsun, gönderdiği fide. Bizdekiler mi çimlenmiyor nedir acaba diyip ebay aracılığıyla California'dan gelen tohumları da çürüttükten sonra tam bu işin peşini bırakıyordum ki sayın kalambaklı'nın fidesi ile o fide gibi benim de içimde bir ümit yeşerdi. Resimleri eklemeye çalıştım, fidemde bir miktar yol yorgunluğu gözleniyor şu ara (toparlar değil mi ![]() Tekrar teşekkür ederim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Ben tohumları ekmeden önce başlığı okumamış olmanın verdiği pişmanlığı yaşıyorum... Bu kadar problemli çimlenmesi olduğunu bilseydim, burdaki birkaç taktiği uygular (ılık suda bekletme, kabuğunu soyma...vb) öyle ekerdim. Anlayacağınız üzere benimkiler de 1 aydır hâlâ çimlenmemiş durumda. Sanırım yazık oldu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Ağaç Dostu
|
...demiştim ki toprağı karıştırdım ve ektiğim tohumları, bir tanesi hariç, olduğu gibi buldum yani hiçbiri çürümemişti. Sağlam görünüyorlar, umarım hâlâ şansım vardır. Şimdi önerilen metodlarla deneyelim bir de... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Orkun Kırcı, maşallah sellukanız sizden de vefasını esirgememiş. Güle güle büyütün. Bana toprağı normal bahçe toprağı gibi geldi, yanılıyor muyum? torf ya da başka bir şey eklemek gerekir mi, ne tür toprak sever, paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Mayıs ayı olmasının bir önemi var mı? Mayıs da İzmir de taze sürgün yapmış olmuyor mu? Geç kadım diye en azından bu günlerde çelik alayım diye düşünüyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün gördüğünüz gibi bahçe toprağına dikili. İçerisinde yanmış keçi gübresinden başka birşey yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benimki sürmeye başladı bile Mayıs geç olur gibi geliyor. Ben Martta almıştım çelikleri şimdi filizlendiler ama kök gelişimleri nasıl olur görücez... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
|
Alıntı:
Sevgili querelle tohumları bulabilirseniz saksının içinde güzelce yıkayın sonra dişinizle hafifçe çekirdek yer gibi bastırın ,sonra toprağa bırakın üzerine çok az toprağı elinizle ufalayın ![]() Gülmeyin arkadaşlar benim bu taktiğim sonunda sellukam çok güzel çimlendi ![]() Düzenleyen Hhatice : 09-04-2010 saat 21:06 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Selluka şaşırtma yardım lutfen
Selluka tohumlarım (zengardan den edindim 2 ad) çimlendi ne zaman ve nasıl şaşırtmalıyım yardım lutfen. İnatla ev içinde yetiştirmek için çabalayacağım İzmir iklimi yaratarak) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
|
Alıntı:
BUnlar çok büyümüşler şaşırtma için ama bir bilenin görmesi daha iyi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Ağaç Dostu
|
Köklerini hırpalamadan o plastik kaptan çıkarıp çapı en azından 20-25 cm olan büyük saksılara şaşırtmalısınız.Yalnız artık biraz daha fazla güneş görmesinin zamanı gelmişte geçiyor. Düzenleyen sercan1969 : 05-04-2010 saat 19:21 Neden: hata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşlar, Tecrübeme dayanarak söylüyorm. Bu Selluka tohumlarına güven olmaz. Sayın SevimK.'dan temin ettiğim 4 adet tohumun hepsini 11 Şubat'ta ektim. İki aydır gözünün içine bakıyorum. Artık umudumu kesmiştim. Bu arada Sayın Kalambaklı'da tohum paylaşımı yapınca ondan da tohum istedim. Sağolsun gönderdi. 15 gün kadar önce onları da ektim. Kuralları uyguladım. Toprağı da tırnaklamadım. :-) Birkaç gün önce Sayın Kalambaklı'nın tohumlarından biri çimlenerek toprak üstünde göründü. Sonra ikincisi ve bugün de üçüncüsü tohum kabuğunu yırttı. İki aydır ekili olanlardan ise umudu kesmiştim. Ancak sulama ve koruma tedbirlerini sürdürdüm. Bugün baktığımda Sayın SevimK.'dan gelen tohumlardan biri de çimlendi. Ben de buradayım der gibi kendi kabının içinde dikildi. Güneş ne tarafta diye aranmaya başladı. Tohumlar toprak altında bıraktığım yerden uzakta kendi beğendikleri yerlerde çimleniyorlar. Ben memnunum ancak bir yandan şaşırmış durumdayım. Ben ne kadar erken davransam da tohumlar mevsimi ve uygun şartları beklediler. Bir de Ankara'nın iklim şartları eklenince galiba bu sellukalar beni çok uğraştıracaklar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Ağaç Dostu
|
Hhatice, Çimlendirme yönteminiz çok ilginç ![]() Ben 4 tohumu da ekmiştim yazınızı okuduğumda. Sizinkine benzer ama farklı bir yöntem denedim. Eğer işe yarar da tohumlarım çimlenirse fotoğraflarla paylaşacam. Olmazsa bir dahaki sefere sizin yöntemi denerim ama düşünüyorum da sinirden çekirdek gibi çitleyebilirim bu tohumları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Ağaç Dostu
|
Dün öğle saatlerinde Sayın Kalmbaklı'nın yolladığı 5 salluka tohumunu zımpara bulamadığım için törpüleyerek oksijenli ılık suya koydum ama içine neden portakal suyu sıktım onu bilmiyorum tohumlar bu saat itibari ile şişmiş ama sabaha dikeceğim. Tohumların dikileceği kaplarda kenarda hazır beklemekte ya Allah ya Bismillah diyerek işe başladım. Kimbilir kaçıncı denemem olacak, bakalım bu sefer başarabilecekmiyim?. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Merhaba. Sitedeki paylaşımcı bir dostumuz sayesinde artık benimde bir sellukam var. Ama bir sorunum var. Dalgınlıkla tohumları geçen seneden uykuda yatan şakayık yumrularının yanına dikmişim. Şimdi selluka filizi daha küçük olduğundan onu yavaaşça söküp başka saksıya yerleştirsem olumsuz etkilenir mi? İkisi aynı yerde olmaz herhalde? Ne yapmalıyım biraz daha büyümesini mi beklemeliyim yoksa hemen değiştireyim mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|