Değerli arkadaşlar,
Tecrübeme dayanarak söylüyorm. Bu Selluka tohumlarına güven olmaz. Sayın SevimK.'dan temin ettiğim 4 adet tohumun hepsini 11 Şubat'ta ektim. İki aydır gözünün içine bakıyorum. Artık umudumu kesmiştim. Bu arada Sayın Kalambaklı'da tohum paylaşımı yapınca ondan da tohum istedim. Sağolsun gönderdi. 15 gün kadar önce onları da ektim. Kuralları uyguladım. Toprağı da tırnaklamadım. :-) Birkaç gün önce Sayın Kalambaklı'nın tohumlarından biri çimlenerek toprak üstünde göründü. Sonra ikincisi ve bugün de üçüncüsü tohum kabuğunu yırttı. İki aydır ekili olanlardan ise umudu kesmiştim. Ancak sulama ve koruma tedbirlerini sürdürdüm. Bugün baktığımda Sayın SevimK.'dan gelen tohumlardan biri de çimlendi. Ben de buradayım der gibi kendi kabının içinde dikildi. Güneş ne tarafta diye aranmaya başladı. Tohumlar toprak altında bıraktığım yerden uzakta kendi beğendikleri yerlerde çimleniyorlar. Ben memnunum ancak bir yandan şaşırmış durumdayım. Ben ne kadar erken davransam da tohumlar mevsimi ve uygun şartları beklediler. Bir de Ankara'nın iklim şartları eklenince galiba bu sellukalar beni çok uğraştıracaklar.

)