![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Arkadaşlar en iyisi kırmızı örümceğin gelmesini beklememek.Neticede selluka gıda maddesi değil. sıcaklarla beraber bu zararlı iyice çoğalıyor.ben mayıs ayından bu yana 15-20 günde bir ilaçlama yapıyorum. yapraklar ve bitki gayet sağlıklı. Torpedo isminde bir ilaç kullanıyorum. yanılmıyorsam 15 liraydı.geçen yıl patlıcanlardan biliyorum ilaç kullanmadığın için bitkiler heba olmuştu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sellukayı konuşuyoruz
Resimler |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Selluka
Benim yetiştirme tarzım Kaliteli bir tohumdan üretim Kesin olarak toprağa dikiyorum kışın söküp seraya alıyorum Güneşi bol havadar ortam 15 günde bir gübre . koyun Resimlerde görüldüğü gibi 2 ayrı bitki de herhangi bir hastalık yok İlaçlama yapmıyorum Orta resimde yukarıda büyük yaprağın üzerinde çiçeğe geldiği görülüyor |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bitki Akdeniz bitkisi Son senelerdeki İstanbulun sıçağı ve nemini sevdi Bitki canlı ve diri ise herhangi bir hastalığa yakalanmıyor Bu gün sıçaklık 34 nem 90 super |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bitkinizi bahçeye ekip, kışın seraya aldığınızı söylemişsiniz. Ne tür bir ortamda muhafaza etmek gerekiyor, özel olarak ısıtılmayan , ancak rüzgar ve yağıştan korunacak ışık alan kapalı bir mekan bu işi görürmü acaba İstanbul için. Ayrıca topraktan söktüğünüzde ne tür bir saksı kullanıyorsunuz ve uyguladığınız başka işlemler oluyormu, tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen. Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Merto
Kasım ayında içeri seraya alıyorum 2 metreden üstünü buduyorum Saksının altından çıkıp toprağa geçmiş kökleride kesiyorum Ayda bir su veriyorum Mart ayında yeni sürgünler vermeye başlıyor mayıs başında bahçeye alıp saksısınla beraber her seneki koyduğum toprak zemine yerleştiriyorum Kışın bahçede bıraktım dondu 5 sene zarfında bahçede değişik yerlere koydum en güzel gelişen yeri buldum şimdi her sene oraya koyuyorum Benimki çiçeklendi 1 haftaya kadar resmini koyaçağım kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında merak ettiğim şey, bahçede dikili olan bitkinin yer değişimi.. Mevsimler arasında bu mümkün mü? |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeye aldığım zaman altındaki deliklerden toprağı yakalayıp kuvvetli büyüyor ve ben saksıyı değil saksı etrafındaki toprağa gübre veriyorum Kış başı bu saksılardan 2 tanesini seraya almadım dondu Seraya alırken saksı deliklerinden çıkan kökleri kesiyorum bitki serada dinleniyor Anlaşılmayan bır durum varsa rahatlıkla sorabilirsiniz İlk çiçeğini verdi Ahmeter bahçeye dün koydum Düzenleyen ahmeter : 04-08-2012 saat 21:38 Neden: ekek |
|
|
|
|
![]() |
|
|