![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Erken toplamışsınız bence, kimin onay verdiği çok farketmez, yemyeşil henüz tohumlar, yani olgunlaşmamış. Ben de kaç küsür yıldır tohum topluyorum deneyim sabittir. Evet ilk mesaja bir gözattım altı yıl olmuş, ilk tohumu bulalı. Geçen sene binbeşyüz kadar tohum dağıttığımı göz önünde bulundurun, siz bir daha yıla beni dinleyin. Selamlar bizden. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Neden acele etme gereği duyuyorsunuz. Bu kadar bekledikten sonra sabredeceğiniz onbeş yirmi gün daha hepsi. O kadar yıl uğraştıktan sonra, ilk tohumlarını alacak olanlar da, böyle oluyormuş deyip olgunlaşmamış tohumları toplamaya başlayacak. Hiç değilse tohum zarflarını açmadan bekletin. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Çok az tohumum oldu. Ve içleri fazla büyümemişti. Ben de acemilik ettim topladım. 2- 3 tanesini de ya tutarsa dedim ektim. Beklemedeyim. Seneye daha tecrübeli olacağız inşallah. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Sayın Ahmeter ve Sayın Nevzat iyice kararmadan toplanınca tohumların olgunlaşmamış olma olasılığı çok fazla. İçleri beyaz görünüyor. Oysaki tohumlar yesil mercimek büyüklüğünde ve kahverengi oluyor. Keşke biraz daha bekleseydiniz.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2010
|
Bende geçen gün öylesine tohumunu ektim, birde ne göreyim filizlenmiş bu mevsimde ne yapacağım marta kadar kalorifer kenarında dayanırmı acaba? Altta resmini ekledim |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2010
|
![]() buda sşuanki hali 11.01.2013 ![]() 18.01.2013 ![]() 08.03.2013 ![]() 19.02.2013 ![]() Ve son hali, kurumazsa seneyede çiçek açar gibime geliyor. ![]() Düzenleyen salvadore-tr : 19-10-2013 saat 17:15 Neden: güncelleme |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderatör
|
Benim sellukanın kabukları henüz kararmadı ama baklaların içine baktım tohumlar kahverengiye dönmüş. Ben de hava durumuna göre toplayacağım baklaları sıfırın altını görmedik daha Adana'da görmeye yakın toplayacağım. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
Sevgili H.Dogan
Maşallah sizin selluka cıceklikten cıkıp agaç olmus..Ben İzmir de oturmama ragmen satın aldıgım sellukaları yaşatmayı başaramadım..Çelikten değil tohumdan yetiştirilenlerin daha dayanıklı oldugunu sanıyorum..Umarım çiçeğiniz son soguklardan etkilenmez.Dallar oldukca kalın ve Adana da soguk ne kadar olabılırkı...Bende önumuzdekı ay tohum satın alıp cimlendirmeyi deneyecegım..İnşallah becerebılırım...Sellukanızın çiçeklerini bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin lütfen.. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Mutlaka bahara sürgünler verecektır..Resimlerinizin takipçisi olacagım.. Çiçeğinize birsey olursa inanın en az sizin kadar üzülürüm... |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Tohumlarını aldım dondan önce umarım çoğu olgunlaşmıştır kurumaları için içeriye aldım. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2013
|
Merhaba Sayın h_dogan Dilerim benim selluka'lar da sizinkisi gibi çok yıl yaşar, çok istiyorum, tohumları henüz dikmedim, İzmir de Ocak ayı dikim yapabilir miyim bilmiyorum ama ben Ocak ortaları dikmeyi düşünüyorum, arkadaşlar bana dikip dikmemem için bilgi verirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Moderatör
|
Ben ocak ortasında ekmiştim ama örtüaltına almıştım tabi. İzmir de Adana'ya benzer diye düşünüyorum lakin bu sene havalar soğuk gidecek gibi görünüyor. Bu yüzden siz şubatı bekleyin tohum ekimi için. Tabi içeride bakarım diyorsanız ayrı. Bu sene selluka tohumları tam olgunlaştıramadan don vurdu. Yani tohum gönderdiğimiz arkadaşlar iyi baksınlar derim. Seneye tohum yok, soğuk erken geldi bu sene. ![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Moderatör
|
Ben tohumları 05.01.2013'te topladım hava durumuna bakarak. Tohumlar diye korktum. Sonuçta 9,10 ve 11 ocakta don oldu sellukam haşlanmış bir görüntüde şu an. Geçen seneki dondan gövdesi zarar görmemişti umarım bu sene de görmez. Tohumları kurtardık en azından. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Sevgili aburcuburs, çelikleri dikip evin batı, güney ve doğu yönlerine bakan pencerelerine yerleştirdim. Kısmet artık. Biraz adam edeyim birini hemen size ulaştıracağım. Bu arada o günkü heyecanla küçük bir torbada 5 adet selluka tohumunu da kimden aldığımı hatırlayamıyorum bile. (Orhan Özbilgiç öğretmenim ? Ya da torbanın üzerinde güleryüz de olduğuna göre sevgili Çiroz ve nişanlısı? Veya başka bir cömert arkadaş.Size de çok teşekkür ederim) Martta da onları ekeceğim. Bu kez kavuşma garanti gibi.Başarırsam başka arkadaşlara da veririm.Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Alıntı:
selluka tohumları bizden değil, biz mersin süs biberleri tohumları getirmiştik, hediyelerin oraya bırakalım derken birden kendimizi tohumları ayırırken buluverdik , çok ta eğlendik.Maalesef selluka tohumlarının nereden geldiğini biz de bilmiyoruz. Ama Zafer Bey' in kamyonla getirdiği çeliklerden bizde de 3 adet var, çimlendirme seramızda yerlerini aldılar, umarız biz de haklarını veririz ve çeliklerinin dağıtımını yapabiliriz. Tohumları ekmek için biz de mart' ı heyecanla bekliyoruz. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Son yağan karda toprak üstü kısımları dondu. Tek ümidim 6 adet fasulye biçimli tohum kapsülleriydi. Biraz daha olgunlaşsınlar diye üzerinde bırakmıştım. Bugün içlerine baktım tamamı donmuş toprak altı kısımlarından da sürmezse Selluka maceram sona ermiş oluyor. Çok bedbahtım çok... Keşke Çelik alsaymışım ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2013
|
benim sellukalarım
Bendeniz bir izmirli olarak bu çiçeği ilk defa duyuyorum.Ağaç. net üyelerinden birinin (üye olmadan önce)bahçesinde görmüş ve tohumunu bir siteden sipariş ettim ve bu hem siteye üye olmama vesile oldu hemde güzel bir çiçeği izmirli olarak yaşatmaya vesile olur inşallah.10 gün içerisinde tohumlarım kalorifer peteği üzerinde fiden haline geldi.İnşallah büyür,resimlerini dönem dönem paylaşmak isterim.Saksını değiştirmenin zamanı geldi. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Ozbargur
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Geçen yıl sellukam açarak beni çok sevindirdi ama beklediğim gibi tohum alamadım. 2-3 başak vardı ama olgunlaşamadan düştüler. Çiçeği içeri, kapalı balkona aldım. Yaşıyor çok şükür. Ben sellukamı çelikleme yöntemi ile çoğaltmak istiyorum ama tam bilemiyorum. sitede bilgi aradım ama bulamadım. Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Sayın edelvays58, ben bu sene mevsim sonunda (kasıma doğruydu yanlış hatırlamıyorsam) budadığım sellukadan 3 gözlü bir tek çelik aldım ve alttaki 2 yaprağı kesip suyun içine koydum ve bardağı kuzey penceresinin kenarına koydum. Arada suyunu değiştirdim, kökler çıkmaya başlayınca birkaç kez diğer bitkilerim için hazırladığım sıvı gübreli suyla takviye yaptım. 2 ay gibi bir sürede iyice köklendi, gayet kalın kök oluşturuyor. Yaklaşık 1 aydır da resimdeki gibi saksının içinde, aynı yerde duruyor. Orta kısımdaki küçük yapraklar hep yeni. Mevsim olarak şu anda alsanız nasıl olur bilemiyorum, ama ben bir tek çeliği yaşattıysam; sizin daha çok şansınız var diye düşünüyorum. Anladığım kadarıyla herhangi bir budama yapmamışsınız çünkü, kimbilir kaç çelik alırsınız ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeşil ve tam odunlaşmamış 2,3göz içeren bir dalı Torfa veya kuma gözün biri tamamen toprak altında kalacak şekilde dikin . Üzerini de mümkünse poşet veya başka bir materyalle kapatın ki nemini kaybetmesin. Sıcakta ve yarım güneş alan bir yere koyun 1 ay içerisinde köklenecektir. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Selluka tohumunu geçtiğimiz ayın 3 ün de çimlendirmeyi denedim. Çimlenme 15 gün sürdü. Bu ilk çimlenme görüntüsü, ![]() Bir hafta sonraki görüntü ![]() Son olarak bir kaç gün önceki hali ![]() Gelişimi oldukça yavaş sanırım havalarında bunda etkisi var. Umarım yakında gelişimi hızlanır. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|