![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
selluka felaketi
o karga tohumları o hale getirene kadar ne kılıklara girdiğimizi biliyormu acaba.. doğal hayatı koruma derneğine şikayet mi etsek.. gitti güzelim fidan (sanıyorum fideyle ilgilenirken gördüler merak ettiler.kargalar fazlaca meraklı.birde yuvalarını parlak ve mavi nesnelerle süslüyorlar) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
yeniden havaların ısınmasıyla benim sellukam yeni yapraklar vermeye başladı. bonsaisever geçmiş olsun üzüldüm şimdi. Mine hanım daha önce çeliktende üretilir demişti şayet tutturamassan benimkinede eskaza bir şey olmazsa yeterli seviyeye gelince çelik verebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, selluka başlığını görünce katılmadan edemedim. Bu bitkiyi çok severim. Artık kayboldu diye üzülüyordum. Sellukayla tanışmam eskiye dayanıyor. Çocukluğumda Boğaziçi'deki bahçelerde rastlardım. İzmir'e mahsus bir bitki olduğunu bilmiyordum. Yalnız biz bu çiçeği zülf-ü arus adı ile biliriz ( gelin perçemi manasına geliyor).5-6 yıl önce bir serada bulup almıştım, sonra kaybettim. Geçende İzmir'li bir ahbabım yetişkin fidesini getirdi. Ne kadar doğru bilmiyorum ama tohumlarına Çin'lilerden çok talep varmış. Ne var ne yok satın alıyorlarmış. İnşallah fidem yerini sever de bolca tohum alabilirim. Tohumdan çıkan fidelere bayıldım, inşallah hepsi sağlıklı ve uzun ömürlü olurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek açsın da eklerim. Fidan bana büyümüş halde geldi. Bir hafta önce diktim, bir iki yaprak açtı. Tomurcukları var gibi..Neyse ki yerini yadırgamadı. İzmir'le İstanbul arasında iklim farkı var ne de olsa. Bol güneş alan ve rüzgarsız bir yere diktim, merakla bekliyorum bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
bir yasemin birde ful
Giriş Tarihi: 26-06-2006
|
merhabalar, sanırım yeni gelenlere ait kısma yazmam gerekiyor ama sellukayı merak ettim, buradayım... bende istiyorum.... aslında ful'un nasıl çiçek açacağını araştırırken geldim siteye ve hemen üye oldum.. bursa'dayım ve tuz pazarının oradaki çiçekçilerde ful bulabilirsiniz. Görüşmek üzere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Benim sellukanın dalları yeşil ve galiba tohumdan değil, çelikten üretilmiş. Çünkü o gördüğünüz dal, ucu makasla kesilmiş kısa ve kalın bir daldan çıkıyor. Zaten oldukçe yetişkin bir bitki. Sizinkiler tohumdan henüz çıktığı için öyle kırmızı olabilir. Zaman içinde yeşile dönecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2006
|
Merhabalar, selluka'ya ezginin günlüğü'nün şarkısıyla aşık olmuştum. sonra internete girip bu nasıl bir çiçektir diye araştırmaya koyuldum. bu siteden resmini buldum. o zamandan beridir de desktop'ımda selluka resmi var. internette artık bu adı kullanıyorum. bugun tekrar bir araştırma yaparken. forumda selluka yetiştirildiğini gördüm. ben de çok istiyorum bir sellukam olmasını. geç kalmış olabilirim gerçi temmuz geldi, ama en azından kışın bir tohum ben de talep edicem. gelişmelerinizi heyecanla takip edicem. kolay gelsin & iyi şanslar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
merhaba aramıza hoşgeldin. sanırım tohum için geç oldu biraz..ama bu kış yeni tohumlarımız olacak.şimdilik eldekilerin büyümesini bekliyoruz. tohum sevkiyatımız olur yurdun dört bir yerine. yeni üyeler bölümünde kendini tanıttınmı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2006
|
Hoşbuldum! Evet, şimdi yeni üyeler kısmına girdim, tanıttım kendimi. Kışa selluka taliplileri arasına beni de yazın o zaman. Şimdilik sizin sellukalarınızı beklicem demek ki! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|