![]() |
|
![]() |
#3121 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-10-2011
|
Herkese kolay gelsin. Bu güzel çiçekle ilk kez bugün tanıştım. Forumu okumaya çalıştım ancak biraz aklım karıştı. Sorum şu, benim güney cepheli bir balkonum var ancak oldukça sert rüzgar alabiliyor, mevsim itibariyle önümüzdeki günler de hava gitgide soğuyacak. Bitkiyi satan kişi bir yıllık olduğunu söyledi, küçük bir saksıda ve yaklaşık 1,5 -2 m boyu var. Birkaç da çiçeği var. Şimdi alsam, balkona sardırmaya başlasam rüzgardan bozulur mu, mutlaka ilkbaharı beklemeli miyim? Bir de balkonum saat 9-15 arası güneş görüyor sanırım, yeterli olur mu acaba? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Ağaç Dostu
|
Eğer almayı düşündüğünüz bitki Vigna Caracalla( selluka) ise özellikle İzmir için tek yıllık değildir. Tarifinize göre gelişmiş, çiçek açmış bir bitki, bu mevsim de alabilirsiniz. Balkonunuzun durumu da güneşli, biraz da kuytu bir yere alırsanız, daha rahat eder. Martta toprağını dağıtmadan en az 20 litrelik bir saksıya geçirirsiniz, daha çok çiçeklenir, gelişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-10-2011
|
Alıntı:
Sayın acemifüsun, yanıtınız için teşekkür ederim. Bahardaki saksı değişimine dek rüzgardan korumayı deneyeceğim. Umarım benim de sizler gibi güzel fotoğraflarını paylaşabileceğim sağlıklı bir sellukam olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
Vehbi çiçekleri maşallah muhteşem bendekilerde 3 mt'yi geçti ses seda yok 20-25 lt'lik saksıdalar açtırmak için gübre mi versem diyorum 10-20-20 gibi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Ağaç Dostu
|
Sn aukesen sellukalar saksıda büyüdüler,saksıyla beraber toprağa diktim kışın kapalı bölüme almayı düşünüyorum,bülunduğu toprak gübreli(koyun gübresi karıştırmıştım) haftada bir veya sıcaklarda iki kez su verdim boyu taminimce on metreyi geçti,tüm arkadaşlara bol çiçekli günler,teşekkürler sn kalambaklı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Ağaç Dostu
|
selluka
Sn smiy teşekkür ederim,tohumları sn kalambaklı ve Aysiş hn göndermişti tüm tohumlar çimlendi arkadaşlara fide olarak dağıtıldı,onların sellukalarda çiçek açtı tohum alabilirsem bende dağıtacağım tüm selluka severlere bol çiçekli günler. Arkadaşıma verdiğim selluka çiçek açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhabalar, 2 adet sellukam 25 lik saksılarda.Biri 2,5 diğeri nerdeyse 4 m. Karşıyaka' da açık balkonda, devamlı burda muhafaza etmek istiyorum. Kışın her bir saksının altına küçük birer çuval geçirip, saksı ile çuval arasına olmak üzere ,birini saman, diğerini diğer bitkilerimin kuru yaprak ve dalları ile doldursam; 1- İzmir kışına engel olurmu? 2- Samandan veya malç malzemelerinden her hangi bir zararlı sellukalara bulaşırmı? 3- Üstü soğuktan zarar görsede, içi dolu çuvallar, köklere koruma sağlarmı veya onları haşlar mı? 4- Kaybetmek korkusu ile baharda çimlendirdiğim sellukaların yerlerini değiştirmedim, 10.00 a kadar gördüğü güneş yetersiz geldi, sanırım ondan çiçek vermedi. Seneye, balkondan bina çatısına ip veya ağ ile uzatmayı düşünüyorum, direk duvar ile temas edecekler o zaman, acaba duvarın zararı olurmu? Lütfen, özürlerimle, çocukluğumun anıları ile dolu sellukalarım için cevap bekliyorum. Teşekkür ve Saygılarımla lütfen. 45-50 sene öncesi, Girne Caddesi, Hipocampus havuzunun yanındaki ''Yeşilçam Sokağı'' 'nda filim çekenleri izler iken selluka koklayan biri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Mart ayında ektiğim sellukam çiçek açıp daha sonra fasülye vermişti.Ama fasülyeler hala cılız,bir gelişme yok.Tohum için umudu keseyim mi,yoksa biraz daha bekleyeyim mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Benim sellukalarım fasulyelerini verdi. Halen yazın yediğimizyeşil fasulyelere benziyor hemen hemen ayni boyutta fakat biraz daha sertler. Renkleri kahverengine döndüğünde toplayacağım. İçindeki kuru fasulyeler ise yeşilmercimek büyüklüğünde oluyorlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Selluka çiçeği
Tohumlar büyüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Sayın ahmeter 5556 nolu mesajdaki fotoğraf yeni mi,çiçekler hala var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Ağaç Dostu
|
Selluka vigna caracalla
Resim ısıtılan sera içnde 1 ay evvel çekilmiştir Şu an yaprakları dökülmüş vaziyette |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Eyyy Sevgili Sellukacılar...Ben bu çiçeğe aşık oldum...Bu yaz tohumdan ürettiklerimi büyüttüm...Neredeyse 2m. boy attılar..Bir saksı tomurcuğunu bana bayram sabahı gösterdi..Sevinçten uçtum.. ![]() Şu anda iki adet saksıyı içeride...İki tanesini de bahçede toprağa dikili olarak muhafaza etmeye çalışıyorum...Evin içine aldıklarım, yeniden sürgün vermeye başladılar...Acaba nasıl bir bakım yapsam da çiçek açtırsam diyorum.. Bunları gözüm gibi bakıyorum...Yoksa bu sanmaşığın çiçeğini görmeden hakkın rahmetine kavuşacağım gibi gibi... ![]() Lütfen bana bilgi verirmisiniz...Bu zamana kadar baktığım sarmaşıklara hiç benzemiyor..Kaprisli bir şey.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ya çok su verdiniz veya susuz bıraktınız ki çiçeklerini attı. Ben toprağı kuruduğunda suluyorum. Size başrılar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-06-2008
|
Alıntı:
bir de çok enteresan bir şekilde altı ve üstü (köke ve sürgüne doğru iki tarafı) kurumuş bir kısım hala yeşil duruyor, bu yüzden kuru görünen kısımlar aslında ölü değil galiba. kuruyan kısımları budamalı mıyım yoksa kendi haline mi bırakayım? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bütünüyle de kuruması mümkün, toprak altındaki soğandan yeniden sürgün verebilir. Tamamen kurumayan dışarıda kalan dallar varsa, baharda onlardan da canlanacak. Yeşil bölümün alt tarafını kuru olduğundan eminseniz kesip çelik alabilirsiniz ama kış çeliği denemesi yaptım, hem gereksiz bir çaba, yazın aldığım çelikler gibi köklenme olmadı. Hem nasılsa bahara canlanacak. Kuru dalları budayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Ağaç Dostu
|
Sayın manolya ben tohumlarımı normal oda sıcaklığında, ve kuru bir ortamda saklıyorum. Bilebildiğim kadarıyla rutubet yoksa tohumlar çimlenmeden sağlıkla bir kaç yıl saklanabiliyor. O yüzden endişe etmeyin.. Tohumlarınıza birşey olmaz. Gece sıcaklığı 10 ~ 12 dereceye çıktığında törpüleyip iki gün ılık suda bekleterek toprağa dikin, üzerini enfazla 0.5~1.0 cm toprak örtün. Toprağı nemli tutarsanız en fazla 15 gün içinde çimlendiğini göreceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Münevver
Kon-nichiwa Dokoni sunde imasuka |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Geçen sene tohumdan yetiştirdiğim sellukamı soğuktan etkilenmesin diye yaprak bırakmadan her tarafını budayıp içeriye almıştım. Yaklaşık 5 haftadır pek fazla güneş almayan, ısıtma olmayan bir odada duruyor. Ama uyuyup dinlenmek yerine coştu benimki ![]() Hava koşullarını gözönüne alırsak en az 6 hafta daha içeride kalması lazım. Ama bu şekilde büyümesine de izin veremem, çünkü sardıracak yer yok; balkona çıkacağı günler gelene kadar bir şekilde kontrol altına altına alıp, bitkiyi henüz baharın gelmediğine ikna etmem gerekiyor ![]() Şu anda bir budama daha yapsam bitkiyi küstürür müyüm? Önerilerinizi bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|