View Single Post
Eski 01-11-2011, 13:49   #3134
mrduran
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Merhabalar,

2 adet sellukam 25 lik saksılarda.Biri 2,5 diğeri nerdeyse 4 m. Karşıyaka' da açık balkonda, devamlı burda muhafaza etmek istiyorum. Kışın her bir saksının altına küçük birer çuval geçirip, saksı ile çuval arasına olmak üzere ,birini saman, diğerini diğer bitkilerimin kuru yaprak ve dalları ile doldursam;

1- İzmir kışına engel olurmu?
2- Samandan veya malç malzemelerinden her hangi bir zararlı sellukalara bulaşırmı?
3- Üstü soğuktan zarar görsede, içi dolu çuvallar, köklere koruma sağlarmı veya onları haşlar mı?
4- Kaybetmek korkusu ile baharda çimlendirdiğim sellukaların yerlerini değiştirmedim, 10.00 a kadar gördüğü güneş yetersiz geldi, sanırım ondan çiçek vermedi. Seneye, balkondan bina çatısına ip veya ağ ile uzatmayı düşünüyorum, direk duvar ile temas edecekler o zaman, acaba duvarın zararı olurmu?

Lütfen, özürlerimle, çocukluğumun anıları ile dolu sellukalarım için cevap bekliyorum.

Teşekkür ve Saygılarımla lütfen.

45-50 sene öncesi, Girne Caddesi, Hipocampus havuzunun yanındaki ''Yeşilçam Sokağı'' 'nda filim çekenleri izler iken selluka koklayan biri.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön