View Single Post
Eski 09-01-2012, 18:02   #3143
Aysis
Ağaç Dostu

Aysis's Avatar

Giriş Tarihi: 05-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berrinb Mesajı Göster
Eyyy Sevgili Sellukacılar...Ben bu çiçeğe aşık oldum...Bu yaz tohumdan ürettiklerimi büyüttüm...Neredeyse 2m. boy attılar..Bir saksı tomurcuğunu bana bayram sabahı gösterdi..Sevinçten uçtum.. Daha sonra üstü 8 tane daha tomurcukma doldu..Fakat heyhat hiçbiri açamadan kuruyup dökülüp bittiler...

Şu anda iki adet saksıyı içeride...İki tanesini de bahçede toprağa dikili olarak muhafaza etmeye çalışıyorum...Evin içine aldıklarım, yeniden sürgün vermeye başladılar...Acaba nasıl bir bakım yapsam da çiçek açtırsam diyorum.. Bunları gözüm gibi bakıyorum...Yoksa bu sanmaşığın çiçeğini görmeden hakkın rahmetine kavuşacağım gibi gibi...))

Lütfen bana bilgi verirmisiniz...Bu zamana kadar baktığım sarmaşıklara hiç benzemiyor..Kaprisli bir şey..)) Herkese selam ve sevgiler...)
Değerli arkadaşım benim sellukam İzmir Seferihisar daki yazlığımın bahçesinde. Kuytu ve sabah güneşi alan biryerde bulunuyor. Geçen kışı yapraklarını dökerek geçirdi bu yıl sağlıklı idi ve yine çiçek ve tohum verdi. Bu çiçek çok narin soğuk ve rüzgaea gelmiyor. Dikkatli olursanız ve isteklerini yerine getirirseniz çiçeklerini açması lazım.

Ya çok su verdiniz veya susuz bıraktınız ki çiçeklerini attı.

Ben toprağı kuruduğunda suluyorum.

Size başrılar dilerim.

Aysis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön