![]() |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sevgili s-bilge, yaprağın arkasının fotoğrafını ekleyebilir misiniz?
Beyaz noktaların ne olduğunu bilemedim ben ama ödem yaprağın arkasında oluşuyor. |
arkasında birşey yok. aynı görüntünün ters şekli gibi. şekil bozukluğu var sadece. ödeme benzer birşey yok. beyaz noktalar kameradan kaynaklanmış. onlar yapraklara ait değil
|
yeni ektiğim sardunyaların birkaç tanesi köklendikten sonra çürüdü bunun nedeni nedir acaba. bizim buralar çok sıcak haliyle toprak çok çabuk kuruyor ve hemen hemen gergün suluyorum acaba ondan olabilirmi. havaların çok sıcak olmasına rağmen kaçgünde bir sulanmalı yardımlar için şimdiden teşekkürler...
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, sakızıma neler oluyor acaba?
|
Hastalanmış :(
|
;) kesinlikle doğruda,neden olduğunu öğrenmek istemiştim..
ve ne yapmam gerektiğini. |
sn hira, yapraklarına su değmiş bence o yüzden bozulmuş olabilir
|
kesinlikle yapraklarını ıslatmamaya çalışıyorum, başka bir nedeni olmalı ama ne?? arkadaşlar yardım lütfen.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili hira,
Bu sorunu her yaz sardunyalarımızda yaşıyoruz. Mesajın üzerine internette yayınlanmış dökümanların büyük bölümünü yine taradım , farklı bir bilgiye rastlamadım. Beyazlama yapraklarda önce bölgesel olarak başlıyor, daha sonra bembeyaz yapraklar görüyoruz. Genelde bu durumu pH yüksekliğine bağlıyorlar. pH yüksek olunca bitki yeterince mineral alamıyor ve mineral eksikliğine bağlı olarak yapraklar beyazlaşıyor. Mantıklı bir açıklama. Yaz aylarında daha sık sulama yaptığımız için toprakta daha fazla kireç birikiyor ve pH yükseliyor. Arada1 litre suya küçük bir parça limon tuzu ekleyerek sulama yapmak ve içinde mineral takviyesi olan gübrelerden kullanmak sorunun çözümüne faydalı olabilir. Aynı sorun benim sardunyalarımda da var. Ben de aynı işlemi yapacağım. Mineral eksikliğine bağlı yapraklardaki değişiklikler güzel bir tablo ile açıklanmış :) Eklenti 434549 Kaynak : Diseases/Disorders |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba,
Benim sorunum dünkü dolu yağışının mağduru sakızlarım ile ilgili. İlk resim de sakızlarımın normal hayatına devam ettikleri ev hali görünmekte. Eklenti 434483 Aşağıdaki resimde de doluya tutulmuş hali. Yaprakları parçalanmış,dalları kırılmış.:( Benim de içim parçalandı tabi ki. Ne yapacağımı ya da ne yapmam gerektiğini bilemedim onu eski sağlığına kavuşturmak için. Sizlerin değerli yorumlarınızı ve önerilerinizi almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim. Eklenti 434484 |
Teşekkür ederim Sayın Maki :) hemenn deneyeceğim
katmerli sakızımı kaybetmek istemem:) |
merhabalar, forumu çok uzun zamandır takip ediyorum ama kullanıcı olarak yeniyim. Evimin üç cephesinde yaklaşık 4 senedir çeşitli sardunyalar yetiştiriyorum. Yaz kış hiç problemim olmadı.Gübre olarak sebze meyve attıklarının sularını ve sabahları kızımın yumurtasını pişirdiğim su kullandım. Her zaman çok çiçekli sardunyalarım oldu. Geçen hafta bütün sardunyalarımın ve diğer çiçeklerimin yeşil kurtlar tarafından istila edildiğini fark edince çok üzüldüm. Güllerim için kullandığım su+arabsabunu+çiçekyağı karışımı ilacımı sprey yardımıyla sardunyalara(iki günde bir akşam üzeri) kullanmaya başladım. Kurtları öldürdüğünü fark ettim ama çok da gözle görünür bir sonuç alamadım. <<bütün tomurcuklar hala zarar görmüş durumda, yaprakların durumu ise iyi. Bana yardımcı olabilecelek bütün önerilerinize açığım, şimdiden çok çok teşekkür ederim.
|
Sevgili cupid,
Sardunyanıza üzüldüm, en kısa sürede yeni sürgünlerle eski güzelliğine kavuşmasını diliyorum. Sonbaharda aynı saksıya formu bozulan dallardan çelikler alarak saksıyı doldurmak tek çözüm herhalde... Sevgili seyranmelek, Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz. Aşağıdaki başlıkta ev yapımı diğer reçeteleri bulmanız mümkün. http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm Tarifinizdeki zararlı için kurt demişsiniz ama kullandığınız karışım afitler yani delici , emici böcekler için önerilen bir doğal ilaç. Fotoğraf eklerseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz. |
Alıntı:
Bir haftalığına şehir dışında idim işim gereği. Döndüğümde sizinde belirttiğiniz gibi yeni yapraklarını ve sürgünlerini görünce sevindim. Öyle görünüyor ki kısa sürede toparlanacak. |
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Benim sardunyalarımda da bir zararlı var ama ne olduğunu bulamıyorum. Sanırım gece ortaya çıkıp tomurcukları yiyor. Çünkü 2 gündür ne kadar aradıysam bulamadım kendisini. Açmak üzere olan tomurcukları yiyor ve yaprakların üstünde bazı kalıntılar (dışkısı sanırım) bırakıyor. Tırtıl diye düşündüm ama yıllardır sardunya yetiştiriyorum yaprak yerine tomurcuğu yiyen tırtıla da rastlamadım. Resim ekliyorum, umarım bilen biri vardır. |
Bahsettiğiniz olaya bu sene bende tanık oldum.
Zararlı bir tırtıl. Minik beyaz kahve riyeli...Çok dikkatlı bakmazsanız gözden kaçıyor. Çiçek sapı gibi duruyorlar. çiçekler tomurcukları arasına dikkatli bakınız. Tıtıllar genellikle karanlıkda faaliyete geçerler ancak bunlara gündüz erken saatlerde rastladım ve bir kaç incelemede toplayarak imha ettim. Alıntı:
|
Sabah ilk işim o minik beyaz şeyi aramak olacak. Umarım yakalarım. İmha edemem ama balkondan aşağı otlara atarım :)
|
1 Eklenti(ler)
Sardunyama neler oluyor böyle?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Aslında miniş dediğiniz baya palazlanmış sayılır. İlkten iplikten bile inceler ve görmek kolay değil. Ancak bi tane yakaladım diye rahata ermeyin. Genelde 5-6 tane olurlar. Taramaya devam. Yaprak üzerindeki dıskıları her zaman silkeleyin ve takip edin ne zaman dıskılar biter onlar da bitmistir. |
Alıntı:
Aynı yeşil tırtıllar benim sardunyalarımın da yaprak ve tomurcuklarını mahvettiler, ilk farkettiğimde 8 tane irili ufaklı yakaladım, 3-4 gündür hep kontrol ediyorum, 5-6 tane daha yakaladım. Bu mevsimde ne tırtılı bunlar hiç anlamadım, nasıl bir kelebeğe dönüşecekler çok merak ettim. :mad: |
Benim iki sardunyamda beyaz köpükler çıkıyor tomurcuk diplerinden nedir acaba bir zararlı mı? Yoksa bitkinin kendi salgısı mı?
|
Alıntı:
Eğer öyleyse bu başlığa bakınız. Köpük Böceği |
Evet gercektende o cok zararlımıdır?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Mekanik temizlemek gerekiyormuş tazyiki su ilede kurtula biliyormuşuz Ilaçlama yapıla biliyor Köpüğün içinden böceği ezip öldürmeliymiş Ben köpüğü temizledim sonra arabsabunu ile ilaçladım bir kaç gün sonra tekrar ilaçlamayı düşünüyorum ki sabun tadını sevmeyip gelmesin köpük yaramaz |
sardunya aldim bes gun once ama hala yerlerine alisamadilar galiba.
topraklari nemli biraktim hafif. gunes aliolar ve ruzgar da esiio. Ama yapraklar sari ve kotu gorunuo cok sari olanlari koparttom ama on bes gun icinde cicek acar ve guzel olurlar mi acaba? |
Alıntı:
Çok sulamayın topragın üzeri kurudugunda Adapte olması biraz surebilir, az rüzgar alan yerde duruşa iyidir |
Sardunyalarda bazısı gövdesi buzulup içini açınca kapkara olduğunu görüyoruz acaba nedir ne hastalıgıdır
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025