![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Saksının durumuna göre parmakla kontrol edip öyle sulama yapmanızda daha sağlıklı sardunyalara sahip olabilirsiniz. |
Sevgili arkadaşlar 8 saksı sardunyamdan 1 rini kaybettim 2 side can çekişiyor. Bunlar ithal galiba Karşıyaka çiçek festivalinden saksısı 10 00 tl ye almıştım . bunlar zormu yetişiyor birde can çekişenler için ne yapmalıyım.
|
Birde saçıkıbrıs diye bir gübre veriyorum ayda bır.Bu gubre hakında bilgisi olan varsa yorumlarını bekliyorum.
|
Alıntı:
|
Yaprak sararmasının sebeplerinden biri demir eksikliği. Saçıkıbrıs yani demir sülfat bitkilerin demir ihtiyacını karşılamak için veriliyor. Demir eksikliğine kireçli su kullanımı sebep oluyor.
Forumda ararsanız daha ayrıntılı bilgi var:) |
3 Eklenti(ler)
Siteye mayıs ayında üye olmama rağmen daha yeni inceleyebiliyorum. eşimin görevi nedeniyle 2 aylığına başka şehirdeydik. Gitmeden önce diktiğim ve hergün sabah acaba bugün başka çiçek açtılar mı diye heyecanla uyanırken, başka şehire gidince komşumuza bıraktım anahtarı ve geldiğimde bütün çiçeklerim ölmüştü. Bir tek sardunyalarım inatla ayakta kalmış onlar da neredeyse kurumuşlardı hemen sardunya besininden verip güzelce temizledim ama pek çaresi olmadı. Siteyi inceliyorum ama şuan için çok karışık geliyor bulamıyorum benim derdimle ilgili bir konu. O yüzden fotoğraflarını koyuyorum eğer bilgilendirirseniz çok sevinirim.
|
ödem mi yoksa hastalık mı?
Merhaba herkese yeni üyeyim birazcık incelemeden sonra ihtiyacım olan konuyu buldum sonunda ama biraz kafam karıştı benim sardunyalarımda her ikisine benzer özellik de var hangi işlemi yapmalıyım? Mantar değilse verdiğim ilaç daha da zarar vermesin?
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15372 |
Sardunya hastalıklarına ek
Selamlar ,
Benim sardunyalarımda yapraklarında beyazlaşma ve renk açılması söz konusu idi. Buradan takip ettiğim kadarı ilede demir gerekiyormuş .Biryerlere çiçek açan bitkiler için sıvı gübre var dedim akşam aradım taradım ve buldumda .A a birde ne görsem :eek: gübrenin içinde demir yok. Bende içtiğim soda şişelerinin metal kapaklarını saksının içine atmaya başladım .Sulama sularına limon tuzu kattım ama içime sinmedi hiç benim demir bulmam lazım güzellerim için. Şimdi soruma geleyim . 2.5 lt 'lik pet şişede 1 tane güvercin gübresini erittim acaba bunu saksılarıma döksem çiçeklerim zarar görürlermi ?:confused: Normalde bunu her zaman yapardım ama bu sefer cesaret edemiyorum. :cool: Saygılar |
Merhaba SOLO,
Daha önce uygulayıp, yararını gördüyseniz vaz geçmeyin bence. Demiri de demir sülfat veya saçı kıbrıs adıyla ziraai ilaç satan yerlerde bulabilirsiniz. |
Merhaba SOLO,
Neden paslı ya da passız bir çivi, bir somun, pul vb. düşünmüyorsunuz ki? Hem temini kolay her evde bulunan şeyler hem de istenen sonucu veriyor tam kararında olarak. |
:D
Sayın Gurur , çivide var ama ne bilim sodayı içeriçmez hemen balkondaki saksının dibine atıverdim :dilli: belki bir faydası olur diye ama en kısa zamanda demir katkısı vereceğim canlarıma. Ne zamandır bende olan ama bir karış bile boy atmayan utanmaz bir sardunyam var belki onu gaza getiririm :p Sabahları işe gitmeden hemen çıkıyorum balkona hemen bakışıyoruz ve konuşuyoruz bu gidişte komşular diyecekki bu hatun kesin deliiiiii:o ama bilmiyorlarki ne güzel kokuyorlar ... |
3 Eklenti(ler)
Beş altı saksı sardunya, ceylan ve bir saksı da sakız sardunyam var. Bütün yaz açıp durdular. Fotoğraflarını çekemeden çiçekleri geçti. Şu anda açan açmayan hepsinin fotoğraflarını yüklüyorum. Yapraklarındaki sararmayı nasıl önleyebilirim?
|
Alıntı:
|
Havaların sıcak olması dolayısıyla suyu fazla kaçırdım herhalde sayın Başbahcivan. Çünkü pembe açanla aynı renkte bir saksım daha vardı, büyük yaprakları döküldü. küçük yaprakları da hiç büyümeden öylece duruyordu. Dayanamadım budayayım dedim. Budadığımda gövdenin içi simsiyah çürümüştü. Şimdi daha az sulamaya başladım. İnşallah diğerleri çürümez. Bir de saksılarını değiştirecem, zamanlamasını bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
|
Ben de bir ara fazla kaçırmışım suyu. Havalar çok sıcak olunca fazla su verdik çiçeklere. Küçük küçük çeliklerim vardı saksılara diktiğim. Bir kaç tanesi kapkara olmuş, ölmüştü. Daha dikkat ediyorum su sıklığına.
Çiçeklerin gelişmelerine sevindim Fatih:) İnşallah hepsi büyürler. Renk cümbüşü olur ne güzel:) |
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Sardunyamın Durumu çok kötü :( ne yapmalıyım :confused:
|
Sayın Pat(i)ilker,
Sardunyalarınızı fazla sulamışsınız, çürüme başlamış gibi, vitaminsiz de kalmışlar. Üstten bir dalı kırıp bakın derim, zarar görmemişse çelik alıp, tutturmayı deneyin. Toprak kurumadıkça, sulamayın, sardunyalar su sevmiyor. Takviye besininiz yoksa, toprağına da paslanabilecek şeyler gömün, çivi olabilir. Bozulan yaprakları da üzerinden temizlemeyi unutmayın. Daha fazlası için, Sayın Başbahçivan'ın önerilerini takip edin. :) |
O sorunuz için, bir dal kırıp bakın demiştim.
İçi siyah veya kahverengiye dönmemişse, çelikleyip dikin. Ana kökün de toprağını havalandırıp, kuruyana kadar tekrar su vemeyin. Bozulan yapraklarını temizleyin ki rahatlasın. Çürüme yayılmamışsa kurtulur, zahmetsiz bir çiçektir. |
ya dediğinizi yaptım içi hala yeşil ve sulu öle bir çürüme yok. Kurumuş yapraklarıda temizledim
|
Yapra Beyazlamasının sebebi?
Alıntı:
Mantar olabileceğini duydum, ama zannetmiyorum, yüzeysel değil çünkü. Bir sitede demir eksikliği olabileceğini duydum, o siteyi bulabilirsem linkini gönderirim, benimkinin sorunu başlayalı 3 ay oldu, yeni yeni toparlanma belirtileri gösteriyor, umarım yine fenalaşmaz, geçmiş olsun. |
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=473017
"başbahçıvan"ın 28temmuzda gönderdiği mesaja bakın! |
Alıntı:
Sardunyalarda çelikleme döneminde özellikle suyu hiç sevmezler, çok hafif nemli toprakta daha iyi köklenirler. |
Alıntı:
Hazırlamış olduğun çeliklerde hasta ve büyük yaprak bırakmamaya özen göstermelisin. |
[QUOTE=denizB.;477824]Merhaba herkese yeni üyeyim birazcık incelemeden sonra ihtiyacım olan konuyu buldum sonunda ama biraz kafam karıştı benim sardunyalarımda her ikisine benzer özellik de var hangi işlemi yapmalıyım? Mantar değilse verdiğim ilaç daha da zarar vermesin?
Deniz Hanım, iyileşeildi mi sardunyalarınız? Resimlerinizdekie benzer bir problem ben de var, sanırım ödem. |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, sardunyalarımdan birini yaprakları, aşağıdaki fotoğrafta görüleceği gibi kenarı sarı çerçeveli... Bu bir sardunya cinsi midir ya da demir eksikliği belirtisi midir?
|
Alıntı:
Bir kaç tane çivi veya gazoz kapağı saksısına koyup sararmış yaprakları temizlerseniz çiçeğiniz kendini toparlayacaktır. |
Nejla K. öncelikle sardunyanızda demir eksikliği filan yok, bu yüzden paslı çivi, gazoz kapağı gibi materyaller katma çabanız olmasın.
Demir eksikliğinde genç yapraklarda damarlar arası sararma olur, damarlar yeşil kalır. Yaprak kenarları sarı olan sardunyalar varsa da sizinkinde sadece iki yaşlı yaprakta kenarlarda sararma görülüyor fotoda. İz elementli bir besin kullanın. Hava değişimlerinde bu tür sorunlar barizleşir. |
Teşekküler Mine Hanım, iz elementli besin takviyesi için elimdeki bitki besinlerine bakıyorum. İlginiz için tekrar teşekkürler...
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025