![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu mesajdaki sardunyalarım hiç büyümüyorlar galiba.
|
Alıntı:
|
Merhaba benim de bir sorunum var... o nedenle üye oldum :)
Bahçede yetiştirdiğimiz sardunyalarımız var(yazlıkta) çok sulamıyoruz ama belirli bir süre sonra bitki toprağa tutunup çıçek açtıktan sonra dallar içten çürüyor sanki içine kuru çay posası tıkılmış gibi ve bitkiyi önce dal dal sonra tümden kaybediyorsunuz..bunun sebebi ne olabilir ? Yapraklarda herhangibir pas vs yok ..ilacı var mıdır ? |
sakız sardunyası
15 gün önce sakız sardunyası aldım yaprakları sararmaya başladı sarı yaprakları topladım attım şimdi nerdeyse kel kaldı, sardunyayı kurtarmak için ne yapmam lazım?
|
Sanırım fazla sulama yaptınız. Toprağını iyice kurutun. Daha sonrada azar azar verin suyunu. Sardunyalar aşırı suyu sevmez hemen sararırlar. bilgilerinize.
|
Alıntı:
Sayın Garlic, Sardunyalar gelişme dönemlerinde sıcağı ve nemli ortamı severler. Orkun Kırcı'nın belirttiği gibi fazla sulamadan olabillir. Toprak hafif kurumaya yüz tutarken sularsanız ve Sonbahar' a kadar olmak kaydıyla sıvı gübrelerden kullarsanız daha iyi sonuç alırsınız. Saygılar, |
Sardunya hastalıklarına ek
Kasım ayında sardunyalarımı budadım amacım yağacak olan kar'ın zarar vermesini önlemekti, yanlış yapmışım her halde, çünkü bu güne kadar sardunyalarda hayat izi yok.
Nerde yanlış yaptığımı bilemiyorum maalesef, bilen varsa lütfen yardım etsin |
Alıntı:
|
Benim sardunyalarımda çiçek açıyor ama bazı çiçekler tomurçukken üzerinde kuruyor acaba çok fazla tumurçuk yaptığı için olabilir mi:confused:
|
Alıntı:
|
sardunyalar sadece çiçeklenme zamanlarında suyu severler.
|
3 Eklenti(ler)
Merhabalar, bir şey sormak istiyorum arkadaşlar ben de. Balkonumdaki sakız sardunyalarımda, yer yer bozulma var. Şöyle ki; aynı kökten çıkan bir dalda, sanki su çekilmesi olmuş gibi, yaprakları buruşmuş, çıkan minik tomurcuk kümeleri kurumuş. Genelde 3 günde bir suluyorum, susuz mu kaldı acaba, bilmiyorum. Ama öyle olsa, diğer dallarda da bozulma olurdu diye düşünüyorum. Bunu yaşayan var mı aranızda? Canlı hallerinden birkaç resim de ekliyorum alta.
|
Alıntı:
Kükürt, demir ve azot eksikliği olabilir. Genç sürgünlerde sararma var ise kükürt ve demir, yaşlılarda sorun var ise azot noksanlığındandır. |
Alıntı:
Bu durumda azot da içeren gübre türü birşey almam lazım değil mi? Zirai ilaçlar satan biryer var yakınımızda, akşama alırım.Çok teşekkürederim verdiğiniz bilgilere. Serap |
Merhaba,
Sakız sardunyamın yeni çıkardığı yapraklarının merkez kısmında, yaprağın ön yüzünde kahverengi-bordo gibi halkalar oluştu. Bu lekeleri daha önce Koçtaş'ta satılan sardunyalarda da görmüştüm. Sebebi besin eksikliği mi, yoksa yine mi hastalık? En kısa zamanda resim eklemeye çalışacağım. |
benimde koçtaştan aldıgım sardunyamda bahsettiğiniz gibi lekeler vardı, paslı yaprakları kopardım bakalım neler olucak:confused: fazla sulama yapmazsam düzeliceğini düşünüyorum..
Şimdilik ilaçlama yapmak istemiyorum sizce doğru mu :confused::confused::confused: |
Sardunya pası denen hastalıksa ilaçlamamız gerekecek. Ama artık tarım ilaçları reçetesiz satılmıyor. Varsa ev yapımı bir ilaç bulsak iyi olur. Bu sene çiçeklerimde mantar hastalıkları çok oldu. Kurtulmak çok zor oluyor.
|
merhaba, bu başlığı görmediğim için daha önce başka bir yere yazmıştım.
sardunyalarımın dibine bir hafta önce oğlum yanlışlıkla bir miktar deniz suyu dökmüş bunu fark ettiğimde onları bolca suladım.önce etkilenmemiş gb görünüyorlardı fakat iki günde yapraklarının çoğu sarardı matlaştı ve neşeleri kaçtı bende diplerinden çelik ayırıp başka saksıya diktim.acaba bu sararma sardunyalarımın öleceğine mi işaret ediyor?topraklerını tamamen değiştirsem kurtarabilir miyim? |
Alıntı:
Bu işimize yarar diye düşünüyorum Sn.verdoque.. Ev yapımı mantar ilaçları..:o http://agaclar.net/forum/showthread....ghlight=mantar |
arkadaşlar benim sardunyalarımın yaprakları bembeyaz oldu sanırım bir çeşit mantar hastalığı.Nasıl mücadele edeceğimi de bilmiyorum,yardımlarınızı bekliyorum
|
sardunyalarım hasta
sevgili arkadaşlar bu sene yeni ektigim sardunyalarım hastalandı önce sarardı sonra yaprakları yumuşamaya başladı ve çogu öldü şu an..kalanlara ne yapabilirim bilen varsa yardım rica ediyorum..
|
fazla su vermeyelim..
|
Merhaba arkadaşlar,
Yardımlarınızı isteyeceğim. Sardunyamın yaprakları uçlarından başlayarak kahverengi olup soluyor. Solanları hemen kopartıyorum ama ertesi gün bakıyorum başka yapraklarda yine aynı aynı durum. Büyük küçük yaprak demeden soluyor. Çiçekleri çok bereketli ama yaprakları çok azaldı. Sıvı besinle suladım 4 gün önce ama yine fayda yok. Yeri öğleden sonra sürekli güneş görüyor ve 3-4 günde bir suluyorum. En kısa zamanda resmini koyacağım. Yardımlarınızı bekliyorum :) |
Kuruyan tomurcuklar..
Günaydın hepinize arkadaşlar.
Bir konuda acil yardımınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var. Sakız sardunyalarımda bir süredir bir bozulma vardı, sanki suyu çekilmiş gibi, yapraklarında büzüşme olmuştu. Dün akşam eve gittiğimde baktım, yeni çıkan tomurcukların hepsi, daha minicikken kurumuş, yapraklarında da yer yer sararma ve kuruma var. Geçtiğimiz cuma üzerinde 'Tüm Çiçekli Bitkiler' için yazan, içeriğinde de azot ve demir bulunan sıvı besin verdim. Balkonum saat 3 e kadar güneş alıyor. Toprağı, her gün sulasam sulanacak kadar kuruyor ama, yine de iki günde bir suluyorum. Bunlara rağmen neden kurumuş olabilir tomurcuklar? Acaba nerde yanlış yapıyorum? Saksılarda 4-5 kök, bazılarında daha fazla sardunya var. Bunun için su ihtiyacı fazla mı olur, her gün mü sulama yapmam gerekir acaba, diye düşünüyorum. Ne dersiniz? |
Sn. se-rap, sardunyalarınız hakkında öngörüde bulunmaya çalışacağım. Toprağın hergün kuruduğunu belirtmişsiniz. Toprağın yüzeyi kuruyup aşağısı sürekli nemli kalıyor olma ihtimaline karşı kontrol etmenizi önerebilirim. Kullandığınız sıvı besini tarif edilen miktarda seyrelterek bitkiyi suladınız değil mi?
|
Teşekkürederim öncelikle. Evet; besini üstünde yazdığı gibi, 1 litreye bir kapak olarak kullandım. Toprağını da kontrol ediyorum sürekli, alt kısımları üstü kadar kuru olmuyor, biraz nem hissediyorum parmağımda. O zaman da su vermiyorum zaten. Ama ikinci günün sonunda oldukça kuru oluyor.
|
Rica ederim. Sorunun su eksikliğinden sebep olduğunu hiç sanmıyorum.
Bitki zararlıları ve hastalıkları dikkate alınabilir. Şu konuyu izlemenizi önereceğim, belki ortak belirtiler bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1726 |
Alıntı:
|
Arkadaşlar Sakız sardunyalarım aldığımda çiçekli idi saksılarını değiştirdim, yeni toprak karışımından ekledim gelişimleri iyi, çiçek açmak için tomurcuk veriyorlar fakat tomurcuklar büyümeden kuruyor. Ne yapmam gerektiği hakkında bana bilgi verecek deneyimli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025