![]() |
Alıntı:
|
Merhabalar.Çelikten ürettiğim sakızlardan (yarı odunsu kısım biraz uzun) aşağı sarkanlar saksıya değdiği yerden kopacak gibi zayıflamış.bu normal midir acaba.bir çözümü var mıdır.**** bu şekilde kalsa bir şey olur mu.
|
2 Eklenti(ler)
Sardunyalar neşelenmeye başladı
Eklenti 375943 Sn Gizsu'nun hediyesi teşekkürler. Eklenti 375944 Devamı yarın |
ben de bır sürü sardunya ektim sakız sardunya ve diğerlerinden acaba tutarlarmı hoş mevsim bunun için uygun ama yınede onerılerınızı beklıyorum sevgıyle kalın
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar bunlarda benim sardunyalarım... bütün kış balkonda durudular...hele cam kenarındaki hep çiçekleriyle bizleri sevindirdi.
:dilli: |
Sardunyaların hepsi harika , kış günleri ble çok güzeller....
Maalesef ben sardunyalarımı yaz sonununda kaybettim, Tekrardan bulup ekmem gerekiyor ... |
Alıntı:
|
denizcem balkonumda sardunya yetiştireceğim fakat akşamları ceryan yapıyor kuzey tarafı açık olduğu için sardunyalar için uygun olurmu aceba cvp için tşekkürler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
arkadaşları henüz tanımıyorum mühendis teknisyen arkadaşlar varsa ismini yazabilrmisin çok konuda merak ettiklerim var cevabın içinde ayrıca teşekkür ederim:) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu benim sardunyamın geçen yılki çiçeği.Çelikten yetiştirdim ve aynı yıl çiçeklendi.Bence az zahmetle çok çiçek açan bir tür.
Eklenti 381123 Yöremizde alçiçek deniyor. |
sardunyalarım
2 Eklenti(ler)
az zahmetle çok çiçen veren bitki sardunyalar bol bol insanı sevindiriyorlar çiçekleriyle..benim pembe ve beyaz sardunyalarım..
|
elimdeki en çeşitli ve en gözde çiçeğimdir sardunya. geçen yaz semtimdeki birçok kişiden rengarenk çelikler topladım, bu yaz balkonumda şenlik var:)
|
arkadaşlar benimde yavruağazı rengi var üstte 4-5 çiçek açtı aşağıdaki çiçekler ise kurudu:(
|
işte buda resimleri
2 Eklenti(ler)
|
biraz net değil ama belki görüyorsunuzdur açmadan kuruyan çiçekleri
üstadlar sizce bunun sebepi ne ?:(:( |
Sardunya türlerini(sakız,ceylan,genel) ışık ihtiyacına göre doğru sıralamasını deneyimli arkadaşlardan öğrenebilirmiyiz acaba?Bu sayede balkonumuz için doğru sardunya seçimlerini yapabiliriz
|
2 Eklenti(ler)
|
benim sardunyalarım yılda bir kez açiyor.boyları hep çok uzuyor.güneşe koyunca yaprakları ve tomurcuğu yanıyor.sakız sardunyamda çok uzuyor, genellikle açmıyor.sizler ne yapıyorsunuz gübre olarak ne veriyorsunuz.geçen sene koçtaştan çiçek coşturan alıp vermiştim bütün sardunyalarım kurudu.ne önerirsiniz,saygılar.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...i/23363-34.htm |
Koyu bordo renkli cananım bu kış ne yazık ki dondu.
|
5 Eklenti(ler)
|
Çok güzeller Hülya hanım ama son resimdeki sardunyaya bayıldım değişik bir tür sanırım gerçi İzmir sardunyalar konusunda şanslı:) güle güle büyütün
|
Hülya hanım çok güzeller hele 3. fotoğraf tablo gibi olmuş maşallah. Ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hülya hanım çok güzeller hele 3. fotoğraf tablo gibi olmuş maşallah. Ellerinize sağlık. Teşekkür ederim.Hakkı bey. |
Hülya hanım sardunyalarınız çok güzel. Son resimdeki sardunya cinsini hiç görmedim. Nereden temin etmiştiniz?
|
Sayın mandalinleerik, teşekkür ederim.
Gönül hanım' ın serasına uğramadan bahçeye gelinmiyor. :) Evden çıkınca, seraları gezerek geldim. Beğendiklerim de benimle beraber:) Avrupa çiçekçilik. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Pazartesi günü edindiğim yeni sardunyam.Rengini çok beğendim.
Eklenti 385892 |
Alıntı:
Bodur sardunyalar buranın sıcağını sevmedikleri için yetiştiremiyorum. (1-2 kere dayanamayıp aldım; sezonluk bitki diye baktım :)) Bodur sardunyaları görünüş olarak afrika menekşesine, onbiray çiçeğine benzetebilirim. Yaprak dizilişi altta oluyor. Dallarda kat kat yaprak görüntüsü olmuyor. Çiçek sapları yaprakların üzerinde belirgin görünüyor. (Pek tarif edemedim ama başka nasıl tarif edebileceğimi bilmiyorum. :)) Gerçekte bodur olmayan ama bitki satışı yapan yerlerde bodur diye satılanlar var. (Genelde bu türler satılıyor.) Bu türler galiba hormonla bodurlaştırılıyormuş. Sardunya (Pelargonium sp.) başlığında Güler Hanım bu mesajında hormon kullanımından bahsetmişti. |
Alıntı:
|
sn şehzade sarı turuncu olanı diyorsanız çok büyük ihtimalle çanta çiçeği:D
|
Sayın üzüm,
bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
:rolleyes:Sardunyam aynı daldaki çatalda iki farklı renk açtı...
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda diğer güzellerim....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025