agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Sardunya (Pelargonium)
(https)

Beğeni Düzeni9067Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-04-2013, 21:42   #1
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Sevgili denizcem sardunyalar harika maşallah Ben kışın karanlık yere koyuyorum mecburen yaprak döküyorlar bahara da buduyorum şimdi çıkardım dışarı budadım kel durumdalar ama filizlenmeye başlamışlar bile Açmalarını sabırszlıkla bekliyorum

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2013, 22:13   #2
Ağaçsever

denizcem's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Sevgili denizcem sardunyalar harika maşallah Ben kışın karanlık yere koyuyorum mecburen yaprak döküyorlar bahara da buduyorum şimdi çıkardım dışarı budadım kel durumdalar ama filizlenmeye başlamışlar bile Açmalarını sabırszlıkla bekliyorum
Bu sene çok soğuk olmadığı için ben yerlerini bile değiştirmedim...O yüzden erkenciler bay Tömürcek...

denizcem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2013, 22:20   #3
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizcem Mesajı Göster
Bu sene çok soğuk olmadığı için ben yerlerini bile değiştirmedim...O yüzden erkenciler bay Tömürcek...
Benim yerde dikili olanlarda dondu sanmıştım kestim dallarını dibinden bir sürü taze dallar patladı bu sene kış çok sert değildi 20 teneke sardunyam var açınca cümbüş oluyorlar

Eski 08-04-2013, 22:24   #4
Ağaçsever

denizcem's Avatar

Alıntı:
Benim yerde dikili olanlarda dondu sanmıştım kestim dallarını dibinden bir sürü taze dallar patladı bu sene kış çok sert değildi 20 teneke sardunyam var açınca cümbüş oluyorlar

Topraktakilerinde köklerine bişey olmuyor... Daha önceden bahçede de vardı yaprakları üşüsede köklerinden baharda sürüyorlardı...... Şimdikiler balkonda saksıda geçen sene çok soğuklarda üstlerini örttüm...Bu sene ona da gerek kalmadı ... Güneş ne zaman yüzünü gösterse faydalandılar...

Eski 08-04-2013, 22:30   #5
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizcem Mesajı Göster
Topraktakilerinde köklerine bişey olmuyor... Daha önceden bahçede de vardı yaprakları üşüsede köklerinden baharda sürüyorlardı...... Şimdikiler balkonda saksıda geçen sene çok soğuklarda üstlerini örttüm...Bu sene ona da gerek kalmadı ... Güneş ne zaman yüzünü gösterse faydalandılar...
Sanırım sizinkiler çiçekçide satılan sardunyalardan değil mi? Benimkiler eski sardunyalardan kısa bodur olanlardan değil yani köylerde yetiştirilen klasik biraz uzayan sardunyalardan Ama katmerli hepsi çok seviyorum sardunyaları

Eski 09-04-2013, 06:50   #6
Ağaçsever

denizcem's Avatar

Alıntı:
Sanırım sizinkiler çiçekçide satılan sardunyalardan değil mi? Benimkiler eski sardunyalardan kısa bodur olanlardan değil yani köylerde yetiştirilen klasik biraz uzayan sardunyalardan Ama katmerli hepsi çok seviyorum sardunyaları
Sevgili bay tömürcek bazıları bodur bazıları uzayan eski cinslerden...Bodur olanlar az aslında bende de... Uzun olanları bende annemden çelik alarak çoğalttım...

Etiketler
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025