![]() |
|
![]() |
#2281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Bu yaz pek çiçek vermeyip bolca dal ve yaprak oluşturan sardunyamdan iki çelik aldım iki gün önce. İsteyen olursa gönderebilirim. İhtiyaç olursa biraz daha çelik çıkabilir. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen polemos : 09-10-2012 saat 20:08 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Gönülden gönüllere gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sardunyalarımdan bazıları
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Ağaç Dostu
|
Bu mesajda belirttiğim çeliklerden 1.si (Yaprağı olmayan) iyi bir gelişme göstererek 4 yaprak çıkardı. Diğeri ise hiç gelişmedi. İkisi de aynı şartlarda bakıldı. Sizce 2. çelik yaprak çıkarmak için besin depoluyor olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef önceden yapraklı olan ikinci çeliğin kök boğazında çürüme tespit ettim. Çürüyen bölgeyi kesip tekrar diktim ama pek umudum yok açıkcası. Sanırım su fazla geldi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Oldukça mütevazi ,fakir çiçeği sardunyaları çok seviyorum . Bütün yaz deli gibi durmaksızın açtılar.Mevsim kışa döndü ama onların şevki kırılmadı. Balkonumun neşesini sürdürüyorlar. Sakız sardunyalarım ile beyaz sardunyamın çiçeklenmesi ise azaldı. En son sıradaki tembel saksı yaz boyu çiçeksizdi. Sonbahar gelince keyfi gelmiş olmalı ki ilk defa açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Ağaç Dostu
|
![]() Cam balkonda açmaya çalışan sardunyanın 'Appleblossom Rosebud' olma ihtimaline süre uzadıkça artan merakımdan şikayetçiyim. Tomurcuktan tür tayinine sonraki günlerde belki faydası olur düşüncesiyle ekliyorum. Tomurcuklar açtı.. Pelargonium 'Pink Pandora' Lale sardunya olduğu anlaşıldı. Appleblossom çiçeği görmek gerçekten zormuş.. Düzenleyen feriha : 03-12-2012 saat 20:11 Neden: sonuç eklemek.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cymbelina ; Fakir çiçeği tanımlamasına uygun olarak bol güneş, gün aşırı çeşme suyu ile sulama, kuruyan çiçeklerin ve dalların temizlenmesi dışında herhangi bir işlem uygulamadım. Benimde bir sardunyam yaz boyu açmadı ,bayram tatilinde bir kaç gün susuz kalınca açmaya karar verdiğini gördüm. Bol çiçekli günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
İstanbul'da hava sıcaklıkları yarından itibaren hızla düşmeye başlıyor.Gece sıcaklıklar 5-6 dereceye kadar inecek.Bu yıl hava sıcaklığı 1-2 dereceye inmedikçe sera naylonlarını kapatmayı düşünmüyorum.Üstelik seralarım tüm sardunyalarıma yetmiyor.Yine poşet geçirmeye devam edeceğim gibi görünüyor. ![]() Dün gece çok şiddetli yağmur yağdı,hepsi bir güzel sulandı.Neyseki hasar yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
örtmedim. Dediğiniz gibi5 C derecenin altına düşmesini bekliyorum. Bu arada yukarıda bahsettiğim çeliklerden bir tane kaldı ve onu 29 kasımda balkona koydum. Sizce soğuklardan olumsuz etkilenir mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
bu mevsimde dal diktim tutar mı acaba birtanesininde saksisini degistirdik bkaklım o ne olur acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tutar merak etmeyin yeterki fazla sulamayın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Bir arkadaşım çiçek açmıyor diye sardunyasını bana vermişti iki yıl önce, iki yıl da arkadaşımda kalmış yani anlatmak istediğim 4-5 senedir çiçek açmayan inatçı bir sardunyam var. Kendisi çok sağlıklı. Diğer sardunyalarım yazın kavrulurken ona hiç bişey olmadı. Derdini anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Sevgili Almanyalı çok güzel bir türmüş, nerden bulabiliriz diye düşünmeye başladım bile ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba,kokulu idi bu sardunya,küçüktü geldiğinde türünü bilmiyorum ama yaprakları kırmızı beyaz ve yeşil olanı gördüm benimki öldü...ama yeşil yapraklı olanı yaşıyor hala çok güzel kokuyor tavsiye ederim..bulursam diğer türleri de eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sardunya bölümünün alt başlıklarından biri de tohumdan yetiştirme ile ilgili .Oradaki mesajlara bakarsanız faydalı bilgiler bulabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
merhabalar siyah sardunya tohumu arıyorum alabileceğim biryer varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Siyah sardunya mı? umarım bulursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Ağaç Dostu
|
![]() merhaba, erkin bey sanırım siyah sardunya derken bu sardunya türünü kast ettiniz, burada siyah sardunya diye çok koyu olan bu türü satıyorlar, tam siyah değil, birkaç kez gördüm ama biraz pahalıydı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Ağaç Dostu
|
![]() Fotoğraftaki bebek benim, annemle beraber. Bu da bizim 29 yıl önceki sardunyamız, annem onu kocaman bir ağaç haline getirmişti, uzun yıllar bizimle beraberdi, şimdi ne annem ne de sardunya kaldı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili jeozuu, boğazım düğüm düğüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Ağaç Dostu
|
Sayın jeozuu, beğen dedim fakat; hüzünle... Ne kadar güzel bir fotoğraf. Tek tesellisi, hepimiz gideceğiz. Anneniz yerlerde değil nurlarda yatsın, Allah rahmet eylesin, mekânı Cennet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
sayın jeozuu insanlar dünyadaki halleri ile ahiretde bulunurmuşlar. inşallah ordada çiçeklerle beraberdir sayın almanyalı yaprakları siyah olanından arıyarum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|