![]() |
|
![]() |
#2042 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2011
|
Sardunyaları kışın nasıl koruyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2012
|
Arkadaşımın sağolsun sardunyalarından koparıp getirmiş.Sevgiyle ektiğinde tutuyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
![]() İşte bunlar da benim güzellerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Ayrı bir saksıdaki ceylan gözü sardunyam.Yeni ektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım yeşil saksılardaki çelikler biraz uzun olmuş, onların boylarını kısatırsanız daha iyi olur, birde çelikleri diktikten sonra bir defa bolca sulayın ikinci suyu toprak kurumadan sulama yapmayınız çünkü sardunyalar köklenme aşamasında pek suyu sevmezler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
şaştım doğrusu gerçek mi bu? maaşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sayın Hülya, öncelikle maaşallah diyelim, nazar değmesin, şahaneler. Özel birşey kullandınız mı böyle olmaları için? Paylaşabileceğiniz püf noktaları vb var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Ağaç Dostu
|
hüzün şaştım doğrusu gerçek mi bu? maaşallah... Gerçek,gerçek. Ben de şaşırıp ,yanından ayrılmak istemiyorum. ![]() Alıntı:
Kendisini resimde tam gösteremiyorum. O kadar büyüyüp açtı. Tahmin edersiniz ki !! Balkonda çiçek yetiştirmek, bahçede yetiştirmekten daha zordur. Saksıdaki toprak (hepsi torfta ekili) yeterli beslenmelerine yeterli olmuyor. Ocak ayında çiçeklenmeden önce,15 günde bir bütün bitkilerime gül gübresi (yavaş eriyen) veriyorum. Çiçeklenmeden sonra vermedim. Daha önceki bir mesajımda gübrenin resmini eklemiştim. Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Hülya hanımcığım,sardunyalarınızın maşallahı var.Bakımla ilgili paylaşımlarınız için çok teşekkürler.Toprak saksılar mı kullanıyorsunuz acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Toprak saksıdalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2008
|
Ben de sardunyaları çok seviyorum. Çok yıldır benimle olan ceylan ve sakız sardunyam var. Sakız sardunyam 2 ay önce tomurcuk vermişti. Henüz havalar soğuk diye tomurcukları koparmıştım. Şimdi yine tomurcuklandı. Açmasını dört gözle bekliyorum. Ceylan sardunyam da tomurcuklandı. Diğerleri bu yıl aldıklarım. 1 aydır sürekli açıyorlar. Çiçek açmış halde aldıklarımın çiçeklerini görmek beni çok mutlu etmiyor. Kendi yetiştirdiklerimin tomurcuk ve çiçek verişini izlemekten büyük haz alıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda sardunya yetiştirmek daha maharet isteyen bir durum bana göre. Ben toprakta yetiştirdiğimden, elimi fazla sürmüyorum kış ayları boyunca. İki yıl önce çelik alarak köklendirdiğim sardunyalarım. Başlarda şekilsizdiler, ama şimdi bir forma girdiler neyse ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2012
|
kışı dışarıda geçiren sardunyalarım üst kısmı çürdü ancak kökleri sağlam,alıp başka saksıya diktim ancak henüz bir canlanma olmadı..ölmüş olabilir mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
2 hafta daha en az sabredin, dibten yeni sürgün vermeye başlayanlar var. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda yetiştirdiğim tek sardunya işte bu sakız. Kaç kere kuruma tehlikesi atlatıp, saksıdan saksıya gezdi. Sonunda bu sezon benim yüzümü bu güzel çiçekleri ile güldürdü. Üstelik bütün kış bahçede, üzeri açık kalarak direncini de kanıtladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|