agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-02-2012, 16:22   #14
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erhan62 Mesajı Göster
Ben taze fasulyenin cig yenerek cocuklari komalik ettigini bilirim.
Bakla da aynisi.
Veya adonis aestivalis,
lantana camara
cyclamen purpurascense
Sayın erhan62, pek çok şeye allerjisi olan biriyim. Arı sokmasından tutun da mayalı yiyecekler de dahil çok ürüne allerim var.

Bahçede dolaşırken kopardığım bir avuç taze baklayı soyarak yerim, ama zehirlenmedim.
Büyüklerimizden, pişirilip de uzun zaman kalmış olan ıspanak ve bakla yemeklerini yemeyin mideniz bozulur dediklerini çok duymuşumdur.

Çiğ olarak yenen bir kaç bakla veya taze fasulyeyi zehirli yiyecekler kategorisine koymak ne kadar doğru bilmiyorum.

Zehirli mantarları, zakkumu ve acı kavunu bu liste içine rahatlıklar alabiliriz tabii.

Umarım, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlar.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025