agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-05-2009, 16:59   #1
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Mikrodalgada kurabiye yapmadım ama, düdüklü tencerenin buharla pişirme sepetinde ekmek yapmıştım. Atacağım garanti ama madem tarif yazmışlar deneyelim bakalım, dedim. İnanılmaz ama yenebilecek bir ekmek/kek pişiriliyor
Sevgili malina, sözünü ettiğiniz sepetin ebatları nasıl derin mi?. Plastik sanırım. Kap hakkında bilgi verirmisiniz. Ekmeğin de tarifini de verirseniz sevinirim.
(kek deneyeceğim) pratik çözümler iyi oluyor. Teşekkürler.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 19:06   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Düdüklü tencerede pişirilen yemekler diye bir başlık açmanın gereksiz olduğu için, tarif buraya ekliyorum.

Düdüklüde kahvaltılık ekmek


Malzemeler:

250 gr un
3 yumurta
1 çay fincanı zeytinyağı
1 kahve fincası su
100 gr kaşar peyniri
150 gr jambon (biraz kavrulmuş, 300 gr pırasa kullanılabilir)
100 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber

Jambon yerine, biraz kavrulmuş, 300 gr pırasa
ya da jambon ve zeytin yerine, küçük doğranmış sebzeler (400 gr) ve 1 avuç dövülmüş fındık kullanılabilir. Başka alternatifler hayal gücünüze kalmış...

Hazırlanışı:

Malzemeleri küçük kuşbaşı biçiminde doğrayın. Üzerine biraz un döküp karıştırın.

Yağ, su ve yumurtayı çırpın. Kabartma tozu, tuz, karabiber eklenmiş unu ekleyin, karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyin.

Düdüklü tencerenin buhar kabında pişireceğiz.
Name:  buhar.jpg
Views: 35798
Size:  2.7 KB

Tencereniz, buhar kabının içine bir kap koyup pişireceğiniz kadar büyük değilse, içine tabak gibi biçim verdiğiniz alüminyum folyo koyabilirsiniz. Böylece sığmama sorunu olmaz.

Tencereye 2 bardak su koyun. (Buhar kabına değmemeli)

Pişirmesi malum. Düdük sesi gelince ocağın altını kısın, 50 dakika pişirin.

Su buharında piştiği için, cıvık bir görünümü olan bir hamur topu bulacağınız duygusuyla, tencereyi açacaksınız Ekmeğin kızarmış görüntüsü olmadığı için, yadırgayacaksınız ama soğuduktan sonra dilimleyip, afiyetle yiyebilirsiniz

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2009, 15:38   #3
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Mikrodalga fırında kurabiye

Bu gün 19 Mayıs'ın resmi tatil olması işe yaradı. Şu kurabiyeyi bir deneyeyim dedim

Açıkça söylemek gerekirse, uzun süredir mikrodalga fırında kurabiye yapmamıştım. Tamamen deneysel ve yeni birşey dener gibi başladım işe.
Hatırladığım tek şey yoğurt yerine süt konması idi.

Hazırlarken fotoğraflamayı da düşündüğüm için, fotoğrafı çekilen tüm malzemenin tamamının kullanılıyor olması gerektiği de tam bir soru işareti idi.

Name:  mikro.jpg
Views: 36443
Size:  42.6 KB

Neyse ki beni utandırmadı seçtiğim malzemeler.

Malzeme olarak:
1 su bardağı şeker, isteğe yarım bardak daha ilave edilebilir.
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ, ben yarı tereyağ, yarı ayçiçek yağı kullandım
1 limon kabuğu rendesi
3 yumurta (birinin sarısını üzerlerine sürmek için ayırdım)
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un

Hazırlanışı:
Klasik tariflere uygun biçimde, önce yumurta ve şekeri köpük olana dek çırptım. Yağı damlatarak, eczacılıkta emülsiyon hazırlarken, mutfakta da mayonez yaparkenki gibi, yumurtalı şeker karışımına ekledim. Daha sonra sütü ve limon kabuğu rendesini ekledim. (Tüm malzemelerin oda ısısında olması gerektiğini unutmayın) En son elenmiş dört bardak unu, karbonat ve vanilini ekledim. Karıştırıcı ile biraz karıştırıp hamurun sakinleşmesi için 5 dk. kadar bekledim. Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz koyuca, ama kurabiye hamurundan da biraz yumuşak olmalı. Ele yapışmasını önlemek için de, eller yağlanmalı.
Yağlanmış mikrodalga fırın tepsisine, elimde minik parçalar halinde yuvarlayıp sıraladım ve üstüne yumurta sarısı sürdüm.


Name:  mikro1.JPG
Views: 65396
Size:  36.8 KB
Name:  mikro3.JPG
Views: 51174
Size:  28.7 KB
Name:  mikro2.JPG
Views: 56641
Size:  26.5 KB

Benim mikro dalga fırınımın, fırın özelliği var. Panfry komutu ile ilk tepsiyi 8 dk. ya ayarladım. Tepsiyi fırından çıkardığımda, oğlum da yeni uyanmıştı ve kurabiyeleri görünce gözleri parladı. Ben ikinci tepsiyi hazırlayana kadar ilk pişenlerin yarısı bitmişti bile...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2009, 15:51   #4
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Name:  mikro4.JPG
Views: 47859
Size:  26.1 KB


Name:  mikro5.jpg
Views: 40038
Size:  33.4 KB

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025