![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(kek deneyeceğim) pratik çözümler iyi oluyor. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
agaclar.net
|
Düdüklü tencerede pişirilen yemekler diye bir başlık açmanın gereksiz olduğu için, tarif buraya ekliyorum. Düdüklüde kahvaltılık ekmek Malzemeler: 250 gr un 3 yumurta 1 çay fincanı zeytinyağı 1 kahve fincası su 100 gr kaşar peyniri 150 gr jambon (biraz kavrulmuş, 300 gr pırasa kullanılabilir) 100 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış) 1 paket kabartma tozu tuz, karabiber Jambon yerine, biraz kavrulmuş, 300 gr pırasa ya da jambon ve zeytin yerine, küçük doğranmış sebzeler (400 gr) ve 1 avuç dövülmüş fındık kullanılabilir. Başka alternatifler hayal gücünüze kalmış... ![]() Hazırlanışı: Malzemeleri küçük kuşbaşı biçiminde doğrayın. Üzerine biraz un döküp karıştırın. Yağ, su ve yumurtayı çırpın. Kabartma tozu, tuz, karabiber eklenmiş unu ekleyin, karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyin. Düdüklü tencerenin buhar kabında pişireceğiz. ![]() Tencereniz, buhar kabının içine bir kap koyup pişireceğiniz kadar büyük değilse, içine tabak gibi biçim verdiğiniz alüminyum folyo koyabilirsiniz. Böylece sığmama sorunu olmaz. Tencereye 2 bardak su koyun. (Buhar kabına değmemeli) Pişirmesi malum. Düdük sesi gelince ocağın altını kısın, 50 dakika pişirin. Su buharında piştiği için, cıvık bir görünümü olan bir hamur topu bulacağınız duygusuyla, tencereyi açacaksınız Ekmeğin kızarmış görüntüsü olmadığı için, yadırgayacaksınız ama soğuduktan sonra dilimleyip, afiyetle yiyebilirsiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Mikrodalga fırında kurabiye
Bu gün 19 Mayıs'ın resmi tatil olması işe yaradı. Şu kurabiyeyi bir deneyeyim dedim ![]() Açıkça söylemek gerekirse, uzun süredir mikrodalga fırında kurabiye yapmamıştım. Tamamen deneysel ve yeni birşey dener gibi başladım işe. Hatırladığım tek şey yoğurt yerine süt konması idi. Hazırlarken fotoğraflamayı da düşündüğüm için, fotoğrafı çekilen tüm malzemenin tamamının kullanılıyor olması gerektiği de tam bir soru işareti idi. ![]() Neyse ki beni utandırmadı seçtiğim malzemeler. Malzeme olarak: 1 su bardağı şeker, isteğe yarım bardak daha ilave edilebilir. 1 su bardağı süt 1 su bardağı yağ, ben yarı tereyağ, yarı ayçiçek yağı kullandım 1 limon kabuğu rendesi 3 yumurta (birinin sarısını üzerlerine sürmek için ayırdım) 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un Hazırlanışı: Klasik tariflere uygun biçimde, önce yumurta ve şekeri köpük olana dek çırptım. Yağı damlatarak, eczacılıkta emülsiyon hazırlarken, mutfakta da mayonez yaparkenki gibi, yumurtalı şeker karışımına ekledim. Daha sonra sütü ve limon kabuğu rendesini ekledim. (Tüm malzemelerin oda ısısında olması gerektiğini unutmayın) En son elenmiş dört bardak unu, karbonat ve vanilini ekledim. Karıştırıcı ile biraz karıştırıp hamurun sakinleşmesi için 5 dk. kadar bekledim. Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz koyuca, ama kurabiye hamurundan da biraz yumuşak olmalı. Ele yapışmasını önlemek için de, eller yağlanmalı. Yağlanmış mikrodalga fırın tepsisine, elimde minik parçalar halinde yuvarlayıp sıraladım ve üstüne yumurta sarısı sürdüm. ![]() ![]() ![]() Benim mikro dalga fırınımın, fırın özelliği var. Panfry komutu ile ilk tepsiyi 8 dk. ya ayarladım. Tepsiyi fırından çıkardığımda, oğlum da yeni uyanmıştı ve kurabiyeleri görünce gözleri parladı. Ben ikinci tepsiyi hazırlayana kadar ilk pişenlerin yarısı bitmişti bile... |
|
|
|
![]() |
|
|