agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen Zekoş
  • 1 Gönderen malina

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-05-2009, 21:49   #8
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Yukarıda Hassoman'ın verdiği linklerden aleyhte olanına baktım da... Mikrodalgada ısıtılan kanların insanlara zarar verdiğinden söz edilmiş. Kan proteinlerden ve taneli bir yapıdan oluşuyor, mikrodalgaya girdiğinde denatüre olur, pişer yahu.
Mikro dalgalar besindeki suyun hareketini aşırı hızlandırıp, sürtünmeyle ısınmasına neden oluyorlar, ısıtıp, pişirip yok oluyorlar, besinin içinde kalma gibi bir yapıları yok. Mikrodalgada pişen yemeklerin bu ani pişme yüzünden lezzetleri pek olamıyor ne yazık ki. Alışkın olduğumuz yemek pişirme yöntemlerine göre bir fırın değil. Ama zaman içinde analitik bir yemek tarzı geliştirilebiliyor. Ve pek de fena olmuyor.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025