Düdüklü tencerede pişirilen yemekler diye bir başlık açmanın gereksiz olduğu için, tarif buraya ekliyorum.
Düdüklüde kahvaltılık ekmek
Malzemeler:
250 gr un
3 yumurta
1 çay fincanı zeytinyağı
1 kahve fincası su
100 gr kaşar peyniri
150 gr jambon (biraz kavrulmuş, 300 gr pırasa kullanılabilir)
100 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber
Jambon yerine, biraz kavrulmuş, 300 gr pırasa
ya da jambon ve zeytin yerine, küçük doğranmış sebzeler (400 gr) ve 1 avuç dövülmüş fındık kullanılabilir. Başka alternatifler hayal gücünüze kalmış...
Hazırlanışı:
Malzemeleri küçük kuşbaşı biçiminde doğrayın. Üzerine biraz un döküp karıştırın.
Yağ, su ve yumurtayı çırpın. Kabartma tozu, tuz, karabiber eklenmiş unu ekleyin, karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyin.
Düdüklü tencerenin buhar kabında pişireceğiz.
Tencereniz, buhar kabının içine bir kap koyup pişireceğiniz kadar büyük değilse, içine tabak gibi biçim verdiğiniz alüminyum folyo koyabilirsiniz. Böylece sığmama sorunu olmaz.
Tencereye 2 bardak su koyun. (Buhar kabına değmemeli)
Pişirmesi malum. Düdük sesi gelince ocağın altını kısın, 50 dakika pişirin.
Su buharında piştiği için, cıvık bir görünümü olan bir hamur topu bulacağınız duygusuyla, tencereyi açacaksınız

Ekmeğin kızarmış görüntüsü olmadığı için, yadırgayacaksınız ama soğuduktan sonra dilimleyip, afiyetle yiyebilirsiniz
