![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Özellikle, pilav ve dolma gibi, yiyecekleri ısıtmada çok kullanışlı bir alet. Yanılmıyorsam, içine konan şeyin hücrelerini ısıtıyor, yani dıştan içe doğru bir ısınma söz konusu değil, böyle olunca da pilav, makarna, dolma gibi, ocakta ıstılması zor olan gıdalar için ideal. Hassomandostumun dediği gibi Amerika'da evin demirbaşı. Bir evde nasıl lavabo varsa, öylece buzdolabı, mikrodalga vs. var. Hatta pilavı bir naylon torbaya koyup atıyorlar içine. Dikkat edilmesi gereken şey, madeni kap kacak ya da çok küçük de olsa madeni bir şeyi olan öteberi konmayacak mikrodalgaya, yoksa gözlerinden ateşler çıkıyor, o kadar sinirleniyor yani. ![]() Bir de ekmeği, çözdürür veya ısıtırken, fazla bırakmamak lazım, oooh fırından yeni çıkmış mis gibi ekmek... demeye hazırlanırken, kazık gibi bir şey olabilir. Çünkü, fırın kapandıktan sonra da hücrelerdeki ısınma devam ediyormuş. Yalan yanlış, benim diyeceklerim bunlar. 100TL ye bile satılanı var. Denemeye değer derim, sonra herkes kendi tecrübesini kazanıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
On yılı geçkin bir süredir mikrodalga fırın kullanıyorum. Şimdiye dek hiç bir sağlık sorunumuz olmadı çok şükür . ![]() Kardeşim elektronik mühendisi ve stajını da büyük bir elektonik şirketinde ve oranın mikrodalga fırınlar bölümünde yapmıştı. Ona sağlıkla ilgili sorun yapıp yapmayacağını ve mantığını sorup, öyle almıştım. Bu ve buna benzer pratik, yaşamı kolaylaştıran bazı ürünlere zaman zaman, nedeni bilinmez hep saldırılır. Vardır nedenleri... Paketlenmiş gıdaları korumak, soğan, sarmısak, patates gibi ürünlerin çimlenmesini önlemek, hububatta bulunan zararlı böcekleri ve larvalarını öldürmek için, bütün dünyada X ışınları, gama ışınları vs. kullanılıyorken, bizim ülkemizde zararlı, kanser yapan etkileri olduğu düşünüldüğü için, tonlarca buğday çöpe gitti. Üniversiteden fizik hocam rahmetli Prof. Dr. Fahri Domaniç bu konuyu anlattığında çok üzülmüştüm. Bu konu mikro dalga konusuna çok benziyor. Tüm dünya gıda ve besinler açısından tükenişe doğru giderken, üretilenlerin iyi şekilde değerlendirilmesi, insana maksimum yarayacak biçimde saklanması ve tüketilmesi için gerekli teknolojinin de en iyi şekilde kullanılması gerekiyor. ![]() Çaya habersiz misafir geldiğinde, yaptığım kurabiyelerin ilk tepsisini 6-7 dk. ikinci tepsisini de 4-5 dk pişiren mikrodalga fırınıma laf söyletmem valla. ![]() İşten eve geldiğimde çoluk çocuk açken, buzluktaki etin faidesi olmadığını düşünüp, karalar bağladığım günleri düşünmek bile istemiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yukarıda Hassoman'ın verdiği linklerden aleyhte olanına baktım da... Mikrodalgada ısıtılan kanların insanlara zarar verdiğinden söz edilmiş. Kan proteinlerden ve taneli bir yapıdan oluşuyor, mikrodalgaya girdiğinde denatüre olur, pişer yahu. Mikro dalgalar besindeki suyun hareketini aşırı hızlandırıp, sürtünmeyle ısınmasına neden oluyorlar, ısıtıp, pişirip yok oluyorlar, besinin içinde kalma gibi bir yapıları yok. Mikrodalgada pişen yemeklerin bu ani pişme yüzünden lezzetleri pek olamıyor ne yazık ki. Alışkın olduğumuz yemek pişirme yöntemlerine göre bir fırın değil. Ama zaman içinde analitik bir yemek tarzı geliştirilebiliyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın Müjgan hanım on yılı aşkın süredir mikrodalga fırın kullandığınızı yazmışsınız öncelikle sağlık durumunuzu öğrenebilirmiyim? yanlış anlamayın inşallah iyidir bizi bu konuda en çok siz aydınlatabilirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu.
|
Bu konuya katılan arkadşların hepsine teşekkürler günümüzde hastalıklar çoğaldı ve sebebini de hiçbirimiz tam olarak bilmiyor kimisi teknolojiyi suçluyor kimisi yediklerimizi.Gerçek suçlu kim merak konusu bu kadar hastalığın çıkmasının sebebi de vardır mutlaka...Ama ben yinede mikrodalga almayı düşünüyorum sebep olarak da pilav ısıtmanın sinir bozuculuğu yeter Son olarak atın ölümü arpadan olsun diyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|