agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen Zekoş
  • 1 Gönderen malina

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-05-2009, 20:43   #6
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Galeri: 15
Özellikle, pilav ve dolma gibi, yiyecekleri ısıtmada çok kullanışlı bir alet.
Yanılmıyorsam, içine konan şeyin hücrelerini ısıtıyor, yani dıştan içe doğru bir ısınma söz konusu değil, böyle olunca da pilav, makarna, dolma gibi, ocakta ıstılması zor olan gıdalar için ideal.

Hassomandostumun dediği gibi Amerika'da evin demirbaşı.
Bir evde nasıl lavabo varsa, öylece buzdolabı, mikrodalga vs. var.

Hatta pilavı bir naylon torbaya koyup atıyorlar içine.

Dikkat edilmesi gereken şey, madeni kap kacak ya da çok küçük de olsa madeni bir şeyi olan öteberi konmayacak mikrodalgaya, yoksa gözlerinden ateşler çıkıyor, o kadar sinirleniyor yani.
Bir de ekmeği, çözdürür veya ısıtırken, fazla bırakmamak lazım, oooh fırından yeni çıkmış mis gibi ekmek... demeye hazırlanırken, kazık gibi bir şey olabilir.
Çünkü, fırın kapandıktan sonra da hücrelerdeki ısınma devam ediyormuş.
Yalan yanlış, benim diyeceklerim bunlar.
100TL ye bile satılanı var.
Denemeye değer derim, sonra herkes kendi tecrübesini kazanıyor.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025