agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni40Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-12-2008, 21:09   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Mutfakta püf noktaları

Aklıma gelen bazı püf noktalarını sizlerle paylaşmak istedim.

Balıkçıdan fileto olarak aldığınız, temizlettiğiniz balığın, kafasını, derilerini de isteyiniz. Bunları ayrı bir yerde, bir iki adet defne yaprağı ve az tuzlu suda haşlayarak elde ettiğiniz balık suyundan çok lezzetli bir balık çorbası yapabilirsiniz. Çünkü, deri altı yağları çok vitaminlidir ve lezzet verir.

Marketlerden alacağınız konserve yiyeceklerin, alt veya üst kapaklarında şişkinlik, bombe varsa almayınız, bozuktur.

Et pişirirken, eti soğuk suya koyarsanız, etin vitamini suya geçer, eğer sıcak suya koyarsanız, etin etrafında oluşan tabaka, vitamininin ette kalmasını sağlar.

Makarna haşlarken, tuzlu suya koyacağınız biraz sıvı yağ, makarnaların birbirine yapışmasını önler.

Domateslerin kabuklarını kolayca soymak istiyorsanız birkaç saniye kadar sıcak suda bekletin.

Aklarını kullandığınız yumurtanın sarısını daha sonra kullanmak için su dolu birkasede bir iki gün bekletebilirsiniz.

Sürahinizin dibi kirlenmiş ise, tuz ve sirke ile çalkalayın temizlenir.

Kuru meyveleri kek hamuruna koyarken unlayın, dibe çökmesini önlersiniz.

Salata ve lahana gibi sebzeleri yıkadığınız suya biraz tuz atar veya limon sıkarsanız içindeki böcekler hemen yüzeye çıkar.

Krem şantiyenin hem daha çok hem de daha hafif olması için, içine bir yumurta akı ilave edin.

Şinitzel yapacağınız zaman, şinitzeli önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya batırın ve bir yüzüne dövülmüş tuzlu sarımsak sürdükten sonra hafifçe her iki yanını da galeta ununa buluyarak kızgın yağda pişirin, çok lezzetli olduğunu farkedeceksiniz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025