agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni71Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-09-2011, 08:58   #11
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Viji Mesajı Göster
Sarımsaklar için bir öneride benden..
Başta zor gelebilir ama 1 kg sarımsağı soyup bir güzel ezin sonrada buzdolabı poşetlerine yarım cm kalınlığında yayıp buzdolabının no frost bölümüne kaldırın kullanmak istediğiniz zaman çıkarıp ucundan istediğiniz kadar kırıp alın 10 saniyede çözülüyor.Hep elinizin altında hazır oluyor.Ben 1 sene hazır sarımsaklara sahip oluyorum tavsiye ederim...
Bu da güzel bir öneri.
Sarımsağa bayılırım. Kokusu bana hatta hoş gelir.
500 gram alıp soyuyorum ve cam kavanoza koyup dondurucuya kaldırıyorum.
Kavanozu açıp tane tane alabiliyorsunuz, ıslak değillerse birbirlerine yapışmıyorlar.
Kuru bekletiğiniz zaman yarısı heba oluyor, içleri kuruyup pörsüyor.
Diğer en az israfla sarımsak kullanım yöntemim de soyulmuş sarımsakları blenderde çekip püre haline getirip tuz ve zeytinyağı ekleyerek cam kavanozda bekletmek.
Sarımsaklı ekmek sevenler bunu ince bir tabaka sürüp keyfine varabilirler.
Spageti sosu hazırlarken de bir kasık sarımsak ezmesi lezzete lezzet katıyor
Tabi burada alet edevat tarif etmedik, Allahın verdiği iki eliciğimizi kullanabilirsiniz.
Sevgiler.

Füreya beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025