![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sarımsağa bayılırım. Kokusu bana hatta hoş gelir. 500 gram alıp soyuyorum ve cam kavanoza koyup dondurucuya kaldırıyorum. Kavanozu açıp tane tane alabiliyorsunuz, ıslak değillerse birbirlerine yapışmıyorlar. Kuru bekletiğiniz zaman yarısı heba oluyor, içleri kuruyup pörsüyor. Diğer en az israfla sarımsak kullanım yöntemim de soyulmuş sarımsakları blenderde çekip püre haline getirip tuz ve zeytinyağı ekleyerek cam kavanozda bekletmek. Sarımsaklı ekmek sevenler bunu ince bir tabaka sürüp keyfine varabilirler. Spageti sosu hazırlarken de bir kasık sarımsak ezmesi lezzete lezzet katıyor ![]() Tabi burada alet edevat tarif etmedik, Allahın verdiği iki eliciğimizi kullanabilirsiniz. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|