agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)

Beğeni Düzeni16Beğeniler
  • 2 Gönderen Adalet Yağcı
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Adalet Yağcı
  • 1 Gönderen sakagun
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen selis
  • 1 Gönderen selis
  • 2 Gönderen malina
  • 3 Gönderen ALAGÜN
  • 1 Gönderen beatum
  • 1 Gönderen capsaicin
  • 1 Gönderen muratyzb

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-10-2014, 08:52   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-10-2014
Ahh ahhh o yuvarlak, caaanım aliminyum ızgaradan bizde de vardı, emektarımısss, kıymetlimisss... taa annemlerin ilk evlendikleri zamanlardan kalma, fakat o değerli ızgara geçen sene taşınırken düştü ve kırıldı. Daha önce de bir kere düşme sonucu sallantıdaydı ama kör topal idare ediyordu, fakat o gün kendisini tamamen kaybetmiştik...

Üstelik ben bunu masumca " anneee haftasonu ızgara yapalım mı? " diye hayaller kurarak sorduğum bir zamanda öğrendim, benden resmen saklıyorlardı, onu ne kadar sevdiğimi biliyorlardı Gitti gider bir gri yuvarlak ızgara, o ince, kıvırcık tellleri, o yağ ve suyu altta toplayan, kaçamak ekmek banılan haznesi, o yaydığı güzel turuncumtırak kırmızısı...

O günden beri ızgara yapamadık, İstanbul gibi yerde pikniğe gitmek de kolay değil ve piknik dediğine yazın gidilir, ya kışlar, o soğuk, karlı kışlarda yapılan ızgaraların lezzeti artık yok... ( ağlayacağım yau, tamam abartmayayım pis boğaz gibi görünmek istemem ama evde en değer verdiğim yemek pişirme aletiydi ne yalan söyleyeyim ) Çoook özledim çok, ne zaman canım ızgara çekse burnumda tüter, evde terbiye edilmiş ızgara tadını ben dışarıda nereden bulayım, o lezzet kaybolduuu. ( Buradan ızgarayı düşüren babama da selam göndermek istiyorum Şimdilerde fellik fellik her gittiği yerde onu arıyor ama geçmiş olaaaaaa )

Burayı da ilk kaybolduğunda ve ara sıra nette ararştırırken keşfettim, o zamanlar yazmadım ama bugün içimi dökesim geldi sevgili ızgaraseverdaşlar, sanırım o lezzet ara ara yoklayıp, kendini özletmeyi hiç ihmal etmiyor.
Nette ilk aradığımda fotoğrafını görmüştüm, fakat stok dışı olduğunu okuduğumda bir kez daha yıkıldım ( daha doğrusu ben stok dışını okumadan önce o sevinçle anneme koşup, bulduğumu haber verip, evde kelebekler gibi sıçramayaydım iyiyidi, erken sevinç tez ayrılık getirince kelebeee sineklikle vurulmuş gibi oldum. )

Siz siz olun, elinizdeki ızgaraların kıymetini bilin, bir kere alışıldımı kaybedince çok özleniyor keratalar.

beatum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025