agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Saksı Aranjmanları (Tek Saksıda Birkaç Bitki) (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/4021.htm)

cybel 03-06-2008 22:25

sevgili burcind; uzman değilim ama yaz için yazın çiçekli kalan çiçeklerden arajman yapabilirsiniz. Ama kış için yazlıkların zamanı geçince(tek yıllık bitkileri) söküp kış için uygun çiçekler ekip içeri alabilirsiniz.Tabii pencere önünde dışarıda bakmak istiyorsanız bir önerim yok(bu kadar yardımcı olabilirim). İzmirde her türlü çiçek yetişir diye düşünüyorum. Kış sıcaklıkları - lere pek düşmediği için.

ardabora 03-06-2008 22:36

Teşekkür ederim Buket hanım..;)

Sevgili burcind,eğer güneşe dayanıklı olsun istersen kesinlikle MİNEleri öneririm sana...Yanlarına da renklerine uygun sardunya dikebilirsin,ya da petunya...Petunya yetiştirmediğim için sulama ihtiyaçlarını bilmiyorum ama mineler susuzluğa oldukça dayanıklılar...

burcind 04-06-2008 07:52

Günaydın,

Teşekkürler ardabora ve cybel yardımlar için ama galiba sardunya özelliklede sakız iyi olur.Saksıları içeri alamam ama galiba dediğiniz gibi İzmirin kışına sardunyalar çok rahat dayanır.Yazında yanlara mine ekledikmi tamamdır.

Arzu Kırlangıç 04-06-2008 10:49

Sevgili burcind ******* sardunyalar pencere önünde çok güzel duracaklardır . Ben olsam kırmızı ,pembe ve beyaz renkleri kullanırdım. Tabi farklı renkleri yanyana dikmemek gerekiyor . Bence aranjman yapma .Her saksıda tek renk olsun .

caretta 04-06-2008 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burcind (Mesaj 243905)
Benim iş yerimde 3 tane pencere var tam olarak şu dar uzun saksıları alacak boyuttalar.Bu pencereler yazın sabahtan saat14:00 a kadar tam olarak güneş alıyor.Kışın ise sabahtan biraz güneş alıyor ama,hem yağmuru hemde rüzgarı alacak kadarda açıkta bu pencereler.Bende bu saksıları ancak pencerelerin yapılışına göre ancak dışarı koyabilirim bu şartlara uygun olarak hangi çiçekleri dikebilirim bu saksılara,aranjman yapmak istiyorum aslında.

Saksılar için sarkan sukulentler, sakız sardunyaları (İzmirde içeri almak zorunda değilsiniz ) ipek çiçekleri de sarkmasalarda pencere kenarında renk renk muhteşem duruyorlar..Birde ben yer örtücülerinde kullanılabileceğini düşünüyorum..Yani buz çiçeği, verbena, kaz ayağı bile olabilir..Cezayir menekşesi de şimdi aklıma geldi,düşünsenize saksıdan mavi mavi aşağı sarkacaklar..
Bodrum papatyası da olabilir :) pembe ve beyazı ayrı saksılarda mesela..
Arapsaçı İzmir için sıcak olur mu bilemedim ama kullanabilirsiniz sanırım..

limon 08-06-2008 00:00

1 Eklenti(ler)
Ellerinize sağlık arkadaşlar.

Benim saksı değil ama bahçe aranjmanımdaki ortancalar açmaya başladılar ama şöyle bir durum oldu; Çan çiçekleri beklediğimden çok daha kısa ömürlü çıktılar. Ortancalar açarken onlar solmaya başladılar. Onun sol yanındaki Gündüz Sefaları tek tük açıyorlar. Yine de güzel görünüyorlar ama hepsi birden açsaydı çok daha güzel olacaktı. :)
Eklenti 39956

zenfree 08-06-2008 14:54

1 Eklenti(ler)
Bu mesajdaki aranjmanımın son durumu böyle. Sanırım gögede kaldığı için dev yapraklı oldu.

zenfree 08-06-2008 14:56

1 Eklenti(ler)
Bu saksıdaki petunyalar açtılar.

zenfree 08-06-2008 14:57

1 Eklenti(ler)
Bu da petunya ve kolyozdan oluşan saksım.:)

zenfree 08-06-2008 15:02

1 Eklenti(ler)
Sevgili Nurbahar teşekkürler. Bu da sepetim.:)

ceromaya 08-06-2008 16:01

1 Eklenti(ler)
Sayın Zenfree sepette müthiş durmuş çiçekleriniz.

Ben de ilk aranjmanımı yaparken artanları küçük bir saksıya dikmiştim. Şimdi hepsi coşmuş durumda, sürekli açıyorlar. Petunya da mis gibi kokuyor.

zenfree 08-06-2008 16:17

Teşekkürler arkadaşlar. Sepeti burda görmüştüm. http://www.agaclar.net/galeri/showim...&imageuser=524
Ceromaya çok güzel görünüyor. Minik pembe çiçekler mine mi?

Nihal 08-06-2008 19:28

Ceromaya saksıdaki sarımsı bitkinin adını biliyor musunuz.?Bende de pembesi var ama adını bilmiyorum.

limon 08-06-2008 20:43

Horoz İbiği ydi galiba adı.

Ellerinize sağlık arkadaşlar. Zenfree, sepettekiler ne çabuk kapatmışlar maşallah. Soğan sepetimle ilgili hain planlarım var :) Ama önce soğanlara yer bulmam gerek ;)

ceromaya 08-06-2008 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 245861)
Teşekkürler arkadaşlar. Sepeti burda görmüştüm. http://www.agaclar.net/galeri/showim...&imageuser=524
Ceromaya çok güzel görünüyor. Minik pembe çiçekler mine mi?

Sayın Zenfree; pembe çiçekler Alyssum

Sayın Nihal; sizin sorduğunuz sarı tüylü çiçek de Celosia Plumosa yani bildiğimiz horoz ibiği:)

Arzu Kırlangıç 14-06-2008 21:35

Sevgili Limon ; 248 nolu mesajındaki Buz çiçeklerine bayıldım . Yemyeşil ne güzel . Üretimini ne şekilde yapıyorsun . Çelik ilede üretimi oluyormu .

limon 15-06-2008 00:37

Arzu Hanım, çok arsızdır o çiçek. Dallarını kırıp kırıp dikiyorum, hemen kökleniyorlar. Suyunu bol verirseniz büyük yaoraklı oluyorlar. Şu anda çiçek açmaya başladılar. Çiçekleri küçük koyu pembe.

Arzu Kırlangıç 15-06-2008 00:49

Teşekkür ederim Sevgili limon . Evet çiçekleri çok küçük ama yemyeşil çok güzel .Ben direkt dikeyim o zaman dalı . Suyunuda bol vereyim . Umarım sizinkiler kadar güzel olurlar .

cybel 16-06-2008 14:22

Arkadaşlar bugün uydudan seyrettiğim bir programda(marta stewart show) sulukentlerle yapılan bir terrarium yaptılar. Çok güzeldi.Biraz araştırdım bunu ama daha çok hayvanlar için yapılan birşey olduğunu öğrenebildim. Aşağıdaki linkte videosu var yapılışının ama ingilizce. Yinede izlemek istersiniz belkide.
http://www.marthastewart.com/portal/...um&rsc=image_1

Sebahattin Sargın 18-06-2008 12:42

1 Eklenti(ler)
Merhaba aranjmancı arkadaşlar ;)

Bir sürü latin çimlendirdim arkadaşlar yaklaşık olarak 10 cm kadar oldular, tahmin edersiniz ki hızlı büyüyorlar. Bunları aranjman çalışmasında kullanacağım.

Acaba tek latinlerimi kullansam yoksa farklı çiçeklerdemi alsam?
Nasıl bir saksı alsam oval mi, yoksa düz uzun mu alsam?
Karar veremedim siz ne diyorsunuz bu konuda?

Eklenti 40988

Bu çalışma çok hoş olmuş balkonum çok dar bende dışarıya demirlere asıp aynısını yapmak istiyorum buna benzer birşey olacak sanırım. Ama sizinde fikirlerinizi alayım dedim...

Sevgiler ;)

caretta 18-06-2008 12:52

Bence sadece latinler olsun..

limon 18-06-2008 13:07

Bence de sırf latin olsun sebahattin. Fotoğraftaki gibi durmasını istiyorsan uzun poşet saksılardan kullanman gerekecek sanıyorum. Vaktim olunca branda kumaşından dikip deneme yapıcam.

Nurbahar Hanım şahane olmuş aranjmanınız.

Sebahattin Sargın 18-06-2008 13:48

Fikirleriniz için teşekür ederim arkadaşlar...

Uzun poşet saksılar nasıl oluyor, tam anlıyamadım. Sarkıtmak için yerimde yok yer hazırlamam lazım. Bakalım nasıl olacaklar...

Sebahattin Sargın 18-06-2008 23:19

Ben sanırım poşet değil oval bir saksı kullanacağım, poşet pek aklıma yatmadı çünkü. Tek istediğim o resimdeki görüntüyü yakalayabilmek, inşallah olur...

zenfree 18-06-2008 23:30

Sevgili Sebo, normal bir saksıya delikler açarak böyle bir görüntü elde edebilirsin diye düşünüyorum. Böyle sarkması için mutlaka saksı ya da poşetlerin üzerinde delikler olmalı. Daha önceki sayfalarda Penelophe'nin bir çalışması vardı.:)

Ben saksılarda delik açmak için henüz iyi bir yöntem bulamadım. Zaten yöntem bulmakta çok iyi olduğum söylenemez. Biliyorsun bu konuda ödüllü bir deliyim. :oAma sen bulabilirsen biz de kullanmış oluruz.

Sebahattin Sargın 18-06-2008 23:49

Bakalım artık delik açacağım derken kaç saksı feda ederim belli olmaz ;)

İlla delik mi açmak lazım saksıya hepsini dikip sarkıtsam olmaz mı ki acaba?

Sebahattin Sargın 20-06-2008 11:29

Bugün çarşıya çıkacağım, bakalım bulabilecekmiiyim bu tür şeyler. Olmazsa hafta sonu koçtaş ve kipaya yol gözüküyor sanırım ;)

limon 20-06-2008 14:20

Sebahattin, eski eşyaların satıldığı bir yer yok mu Bursa'da? Ben vakit bulsam Topkapı'daki bit pazarına gidicem de. Pirinç, bakır veya metal kaplar çok güzel saksı oluyorlar. Hem herkeste olmayan orijinal saksılarımız olur. Ha bu arada ahşap-metal yuvarlak kuş kafesleri de şahane çiçeklik oluyorlar. İstediğimiz renge boyayabiliriz.

Güler 20-06-2008 14:37

O yeşil delikli poşet saksılardan ben buldum ve siteye de yazmıştım., isteyen arkadaş var mı diye, ama ses seda çıkmadı. İçi topraklı ve petunya dikili olarak (8 adet) fiyatı 6 ytl idi ama ben 5 ytl den almıştım. Bir iki arkadaşa hediye verdim. Eğer istiyorsanız tekrar bir bakarım.

Sebahattin Sargın 20-06-2008 16:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 251043)
Sebahattin, eski eşyaların satıldığı bir yer yok mu Bursa'da? Ben vakit bulsam Topkapı'daki bit pazarına gidicem de. Pirinç, bakır veya metal kaplar çok güzel saksı oluyorlar. Hem herkeste olmayan orijinal saksılarımız olur. Ha bu arada ahşap-metal yuvarlak kuş kafesleri de şahane çiçeklik oluyorlar. İstediğimiz renge boyayabiliriz.

Bizim bit pazarına bakmak hiç aklıma gelmemişti vallahi, yarın sıcaktan üşenmeyipte çıkabilirsem çarşıya orada bakıyım. Gerçi şimdiye kadar hep koltuk, makina gibi şeyler gördüm ama mutlaka bir yerlerde vardır. Fikir için teşekkür ederim Sevgili Limon...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025