![]() |
Siz linki verince şimdi gördüm güzel fikir yüksek duvarları yeşillendirmek için. Onların içine birde cezair menekşesi ve acem halısı cs ekeceksin çiçekden duvar olur.
|
4 Eklenti(ler)
Aranjmanlarını yapacağım çok yıllık bitkilerimi sizlerle tanıştırmak isterim. Çok beğendim-sevdim kendilerini :)
Eklenti 34292 Eklenti 34293 Eklenti 34296 Eklenti 34295 Bitkilerle ilgili açıklamaları ve biraraya geliş aşamalarını fotoğraflarla paylaşıcam sizlerle. |
Bugün sabahtan beri bilgisayarın başındayım. İşleri yetiştirmeye çalışıyorum. Bir bitse bir hafta bilgisayar görmek istemiyorum ;)
Sabah güzel bir uyku çektikten sonra düzenlemeyi yapıcam. Küçük beyaz çiçekleri olan (O görünenlerin hepsi tomurcuk tüm yaz çiçekli kalacakmış) Kekik Yapraklı Kumotu, Arenaria leptoclados'muş. Altuni Saz dedi diğerinin adına. Pembelinin adını hatırlamıyorum sabah etiketine bakarım. |
Çok güzel çiçeklermiş Limon. Nereden aldın?
|
1 Eklenti(ler)
Çimlendirdiğim petunyalardan, mine ( verbena) ve bodrum papatyasından (Osteospermum) yaptığım saksı.
Bakalım bodrum papatyaları diğerlerinin gelişmesini engeleyecek mi? Yaklaşık 10 gündür gayet keyifliler.:) Minelerin yakından görüntülerini galeriye ekledim. http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=16182&c=524 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=16181&c=524 |
Merhaba arkadaşlar. Çalıştığım fidanlıkta birsürü bitki var bende arajman hazırlamaya çalışıyorum.Umarım ilerleyen günlerde size konuyla ilgili fotoğraflı örnekler sunabilirim. Sarkıcı bitkilerle yayılıcı bitkileri aynı saksıda kullamak daha zengin bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.Örneğin sakız sardunya ve ada çayı aynı saksıda kullanılabilinir. Su , güneş vs. gibi konularda da bu iki bitki benzer özellikler taşıyor. Petunya ve kekik de birbirine uyum sağlayacak bitkiler arasında.Çin karanfili ve petunya **** sakız sardunya da olabilir. Soğanlı ve rizomlu bitkilerle saçak kök yapan bitkileri aynı saksıda kullanmak iyi sonuç vermiyor. Genel olarak soğanlı bitkilerin daha az suya gereksinimi oluyor çünkü.
|
Ben aranjmanımı hazırladım. Aldığım o bitkilerin yanına kendi yetiştirdiğim fideleri de ekmeden duramadım :) Benim fideler henüz pek minikler ama hızla büyüyecekler inşallah. Akşam taşlarını da koyup öyle fotoğraflayacağım. Yalnız yukardaki fotoğraflardaki üst yaprakları pembe olan bitkinin etiketi yok üzerinde. Ancak fidanlığa gittiğimde sorup yazabileceğim. Bu arada aldığımda pespembe olan üst yaprakları açık yeşil oldu zamanla koyu yeşil olacağını söylemişlerdi alırken. Pembe hali daha güzeldi.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim geçen hafta hazırladığım , balkon duvarına monte ettiğim saksım. İçinde hedera ve mine var. Saksı ile oturttum içine çiçekleri, haftasonu torf alıp yeniden düzenleyeceğim.
|
Sevgili Uzman16 ne kadar şık olmuş. Tebrikler.:)
Saksının demirlerinin arasından da bitkileri çıkarabilirsin. Bunun için çok uygun bir sepet. Ben de bu tür bir sepet almayı düşünyorum. |
3 Eklenti(ler)
Dün iki ara bi derede yazdıklarım silinmiş. Baştan yükleyeyim yeni cicilerimin fotoğraflarını. Aldığım bitkilerin yanlarına kendi yetiştirdiğim fideleri diktim ama çok küçük olduklarından fotoğrafta görünmüyorlar. Yerlerine iyice alışıp, yayılınca daha güzel olacaklar. Şimdilik durumları budur:
Eklenti 35123 Eklenti 35124 Eklenti 35125 Bunların dışında pergolada asılı saksılarıma(geçen sene sakızların olduğu) da açık pembe sakız sardunya, beyaz yumrulu begonya, cezayir menekşesi ve buz çiçekleriyle değişik aranjmanlar da hazırladım. Onların fotoğraflarını henüz çekmedim. |
Hepsi çok güzel ellerinize sağlık.
Merak ettim sn limon son resimdeki mor minik çiçekler ne acaba? |
Zenfree sana da buz çiçeğinin bendeki türü ve diğer küçük yapraklı türü, Ankara çiçeği ve Didiscus Caeruleus (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4972) ten oluşan aranjman hazırladım. Hepsi gölgeyi seven bitkiler. Daha önceden sana verdiğim tür olan Buz Çiçeği pek keyifli büyümüş. Diğerlerinin hepsini tohumdan kendim yetiştirdim, henüz küçücük fideler. Biraz daha büyüsünler sahibine teslim edicem :)
|
Coyote, Sorulacağını tahmin ederek dün alırken sordum ama satan çocuk bilemedi :)
Zenfree sen biliyor musun? O saksıyı geçen sene maviye boyamıştım, bu çiçeklere ne renk gider karar veremedim. Sarı mı boyasam? |
2 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim. Nasıl olsa bir bilen çıkar. Bu arada saksınıza ufak bir photoshop müdehalesi yaptım:D:D belki böyle daha kolay karar verirsiniz.
|
Sarı renk mor çiçekleri daha belirgin yapmış.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Limoncuğum sakıyı sarı ya da çimen yeşiline boyasan nasıl olur? Bence yakışır. Çok canlı bir renkle boyarsan, saksı ön plana çıkabilir. Örnek bir fotograf ekledim.:) |
Teşekkür ederim arkadaşlar. Büyüdükçe daha güzelleşecekler inşallah :) Sarı da güzelmiş, Zenfree nin fotoğrafındaki çimen yeşilini de sevdim. Fırsat bulunca alıcam fırçayı elime :)
|
3 Eklenti(ler)
Hazırladığım iki aranjman daha.
Kırmızı Sakız Sardunya-Cezayir Menekşesi-Beyaz Yumrulu Begonya Ben pek beğendim :) Eklenti 35877 Pek güzel çekememişim ama Açık Pembe ve Ebruli Sakız Sardunya-Beyaz Yumrulu BegonyaEklenti 35879 Zenfree senin Buz Çiçeğin dev yapraklı oldu :) Diğer fideler henüz küçük görünmüyorlar. Eklenti 35878 |
1 Eklenti(ler)
Bir tane daha varmış :) Sardunya (rengini hatırlamıyorum saksısını değiştirmiştim)
ve Buz Çiçeği; Eklenti 35892 |
Oooo..sevgili limon sen bu işte oldukça başarılı oldun valla,tebrikler...Darısı başımıza inşallah...Ayrıca şu cezayir menekşesi her saksıya yakışıyor gerçekten,ayrı bir hava katıyor...Ellerine sağlık...
|
Sağolun Ardabora :) Gerçekten ben bu aranjman işini çok sevdim, cezayir menekşeleri de geçen sene pek keyifli değildi ancak bu yıl saksıdakilerin bile yaprakları büyüdü ve keyiflendi.
Bu arada, saksıdaki aranjmanlarda kullandığınız Cezayir Menekşelerinizin ince cılız bir şekilde aşağıya doğru uzamasını istemiyorsanız, ucunu dalın uzunluğuna göre makul bir şekilde keserseniz, dallarının gürleşmesini ve yağraklarının daha büyük olmasını sağlayabilirsiniz. |
Limoncuğum, senin ektiğin tüm bitkilerin yaprakları devleşiyor sanırım. Sarmaşıklarda da aynı şey olmuştu.
|
Abk'cığım gübrelerim sizin ordan geliyor her sene :) Biraz gübre- biraz su - çokça sevgi :)
|
Sevgili Limon, çok çok güzeller. Ne kadar şık olmuşlar. İyiyce çiçeklendiklerinde gözlerini alamayacaksın. Ellerine sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
merhabalar benimde bir denemem oldu hani şu delikli saksılar vardıya bende evde kendim bıçak yardımıyla kendime onlardan yaptım.ve ona verbanalar ve yer mineleri ektim ustalar bi baksın nasıl olmuş:confused: umarım beğenirsiniz;)
Eklenti 36043 Eklenti 36044 |
teşekkürler uzman16 sularına dikkat edeceğim.
gülgün hanım denizlide bu aralar hava kapalı ve balkon perdeside ışığı iyice engelliyordu ama daha ışıklı bi fotoğraf ekleyeceğim |
1 Eklenti(ler)
hemen bi fotoğraf çektim güneş balkondan yine kaçmıştı ama daha net sanırımEklenti 36122
|
Sevgili Cybel, çok güzel renkler seçmişsiniz. Bitkiler büyüdüğü zaman harika görünecek.
Ben saksımı bir türlü delmeyi başaramadım. ;( Bakalım deli günlüğüne malzeme olmadan bir çözüm bulabilecek miyim! ;) |
açıkçası zenfree ben deldim ama çok yamuk oldu delikler daire şekliyle hiç alakası yok.hem bıçağı mumla ısıtıp delmeyi denedim ondada başarılı olamadım keskin bi bıçakla çizdiğim dairelerden delmeye çalıştım.benim saksı çok adi bi plastik oyüzden kolay delindi.eminim sizde bi yöntem bulabilirsiniz kendinize. kolay gelsin.
bu arada renk seçimi için teşekkürler.orada tam sekiz ayrı renk var. beş tanesi saksının etrafında üçtaneside saksının ortasında.umarım dediğiniz gibi büyüdüklerinde de harika görünürler. o zaman fotoğraflarını çekip gönderirim hep beraber seyine bakarız:) |
Merhaba nacizane bir fikir oluştu mesajları okuyunca, metal bir daire şekli ısıtılıp delmek istediğiniz yere değdirmek yeterli olur sanırım böyle bişi işte:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025