![]() |
1 Eklenti(ler)
Harika bir manzara...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İzlerken dinleniyor insan...
|
1 Eklenti(ler)
Renk cümbüşü
|
1 Eklenti(ler)
Cümbüşe devam
|
1 Eklenti(ler)
Seyret dur...
|
1 Eklenti(ler)
Sonbaharın renkleri
|
1 Eklenti(ler)
Çok güzel
|
1 Eklenti(ler)
Çok zarif olmuş...
|
1 Eklenti(ler)
....
|
Ilk sayfadan itibaren bayildim paylasimlara. Hepsi ilham verici.
|
Ben de saksı büyütme işlemlerine devam etmeden önce sayfaya bir göz gezdirmek istedim. :)
Birazdan iki tür Difenbahya ve 3 tür fitonyayı aynı saksıya dikeceğim. |
Sardunya düzenlemem
1 Eklenti(ler)
Bu da benim sardunya aranjmanım.
|
1 Eklenti(ler)
Çok değişik tonlarda bir aranjman:
Hoşuma gitti. :rolleyes: Eklenti 408524 Kaynak: http://www.deborahsilver.com/blog/wp...2-2012-005.jpg |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 416966
Bir aranjman da benden Hypoestes "pembe, kırmızı,beyaz" Hedera helix Pilea silver tree Peperomia clusiifiolia |
1 Eklenti(ler)
Hypoestes "üç renk"Eklenti 416977
|
1 Eklenti(ler)
Aylar oldu bu 3 bitkiyi buluşturalı.
Önce bozuldular şimdilerde gelişmeye başladılar. Eklenti 462700 Umarım kimse kimseyi sindirmeye çalışmadan geçinip giderler. |
Sarışın Saksı
2 Eklenti(ler)
Yapım aşamamda böyle bir renk beklemiyordum. Hercailerin karışık renkli olması gerekiyordu...
Eklenti 549505 Eklenti 549506 1. Plectranthus australis (Parlak Mustafa) 2. Viola tricolor (Hercai Menekşe) 3. Sedum reflexum (Dam Koruğu) 4. Vinca major variegata (Alacalı Cezayir Menekşesi) 5. Salvia coccinea (Kırmızı Adaçayı Çiçeği) misafir bitki 6. Tulipa (Lale) misafir bitki |
Sayın Jezebel;saksı arajmanınızdaki geniş,parlak yapraklı çiçeğinizin adı nedir acaba?Bir arkadaşım hediye getirmiş adını bilmiyorum.Keyfi çok güzel hep boya gidiyor.Çiçeğin adını bilmediğimden nasıl bakım uygulayacağımıda bilemiyorum.
|
Alıntı:
|
Saksı aranjmanı düzenleme teknikleri
4 Eklenti(ler)
Göz alıcı saksı aranjmanları düzenlemenin tekniği:
Çarpıcı-Doldurucu-Sarkıcı bitkileri bir arada kullanmak. (Detaylı araştırmak isteyenler için İngilizcesi: ”Filler Thriller Spiller”) Çarpıcı: Uzun boylu, etkileyici bir formu olan bir bitki seçiliyor. Örnekler: Cordyline, canna, fil kulağı, kroton... Doldurucu: Orta boylu, sık dokulu, saksıyı dolduracak, aralardan toprağın görünmesini engelleyecek bitkiler. Örnekler: Yaprak güzelleri, hostalar, heucheralar, begonya, cam güzeli, bodur sardunya, petunya, ot türleri... Sarkıcı: Aranjmana zenginlik katmak için saksı kenarlarından sarkacak türler. Örnekler: Sarıkız (lyscmachia), dichondra, bacopa, calibrachoa, tatlı patates sarmaşığı... Her üç gruptan da en az birer bitki seçip aynı saksıda buluşturduğumuzda çok etkileyici aranjmanlar ortaya çıkıyor. Tabii benzer güneş ve su isteğine sahip olmalarına dikkat etmek lazım. Eklenti 593603 Eklenti 593604 Eklenti 593605 Eklenti 593606 |
5 Eklenti(ler)
Bu teknikle düzenlenmiş örnekler:
Eklenti 593607 Eklenti 593608 Eklenti 593609 Eklenti 593610 Eklenti 593611 |
mum çiçeği - telgraf çiçeği- sabah safası
bir senede saksıya sığmaz oldu.3 çiçek de güneşe bayılıyor.Fakat sabah safası ve mum çiçeği güneşe doyamıyor.
|
1 Eklenti(ler)
|
bu carex comans hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar.
|
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025