agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Saksı Aranjmanları (Tek Saksıda Birkaç Bitki) (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/4021.htm)

zenfree 03-05-2008 20:58

1 Eklenti(ler)
Bu sakıdaki menekşeler ve çuha çiçekleri soldular. Ben de onları çıkartıp tohumdan yetiştirdiğim petunya ve yaprak güzellerini diktim. Çok güzel büyüyorlar. Petunyaların açmasını heyecanla bekliyorum.

zenfree 03-05-2008 21:03

1 Eklenti(ler)
Bu mesajdaki çiçeklerim de büyümeye devam ediyor.

Fotograf makinamı arkadaşımda unutmuşum. Telefonla çektim malesef.

zenfree 03-05-2008 21:06

2 Eklenti(ler)
Bu mesajdaki düzenlemem çok güzel olmaya başladı. Petunyalar da açarsa sanırım harika görünecek.;)

limon 03-05-2008 21:32

Şahaneler Zenfree'ciğim. Özellikle son fotoğrafta olanlar biraz daha büyüdükleri için pek güzel görünüyorlar. İlk fotoğraftaki Cezayir Menekşelerinin ip gibi uzayan uç kısımlarını makasla kesersen, alttan yeni dallar verdiğini ve yapraklarının daha da büyüdüğünü göreceksin. İstersen birinde dene, farkı farketmek için ;) (garip bir cümle oldu ama bu sıralar farkındalık modası var ;) )

zenfree 03-05-2008 21:35

Teşekkürler arkadaşlar. Limoncuğum söylediğin iyi oldu ben o kuru dalların yaparaklanmasını bekliyordum.;) Hemen keseyim.

zenfree 05-05-2008 22:23

Teşekkürler arkadaşlar.
Osteospermum'ların verbena ve petunyaların gelişimini engelleyeceği konusunda endişelerim var. Bakalım zaman gösterecek. Şu an çok güzel görünüyorlar.:)

limon 13-05-2008 21:31

2 Eklenti(ler)
Ben geçen sene bahçede bir köşe hazırlamıştım. O da aranjman ama saksıda değil yerde. Eski akvaryumdan kalan abanoz ağacını değerlendirmiştim. Bu sene daha bir güzelleşti, hele ortancalar açınca daha güzel olacak. Arkada ortancalar, Cezayir Menekşesi, sağdaki beyaz çiçek açan Gündüz Sefası, soldaki küçük nar çiçeği rengi açan bir çalı türü ama her zamanki gibi adını unuttum :) En sağa da Çan Çiçeğini diktim. Hepsi açınca bir daha fotoğraflarım. Bitkilerin hepsi çok yıllık. Bugünkü durum budur:
Eklenti 37217

Gündüz Sefasını geçen yıl almıştım, yaprakları gri tonlarında, çiçeklerinin ömrü bir gün, sabah açıp akşam soluyor;

Eklenti 37219

ceromaya 15-05-2008 22:32

1 Eklenti(ler)
Bu bölümü dün keşfettim ve bayıldım. Hele o çizmedeki ve ayakkabılardaki çiçekler muhteşemler:)

Bugün Tansaş'ta dolaşırken bir de ne göreyim; rengarenk fideler dizi dizi sıralanmış bana göz kırpıyorlar. Dün buraya bakmasam almak aklımın ucundan bile geçmeyecek. Hemen eve geldim ve aranjman yaptım.:p

esen 15-05-2008 22:55

Ceromaya çok neşeli olmuş. Fincan mı o?

ceromaya 15-05-2008 23:25

1 Eklenti(ler)
Sevgili Esen; teşekkürler. Evet fincan saksı :cool:

cybel 16-05-2008 06:45

arkadaşlar bence bu arajman iş çok keyifli. çiçek yetiştirmekten korkan arkadaşlarım bile. yani korkan derken ben bakamıyorum hemen ölüyorlar diyen arkadaşlarım var ve sizlerin yaptığı bu birbirinden güzel arajmanları gördüklerinde hevesleniyorlar. herkesin eline sağlık.hepinize kolay gelsin.bol renkli günler

zenfree 19-05-2008 21:36

Sayın Ceromaya, aranjmanınız çok güzel görünüyor. Fincanın altında delik var mı? Drenaj sorun olmasın?

İklimsiz 19-05-2008 22:18

Altında drenaj deliği olan fincan saksılar var. Ceromaya'nın fincan saksısı onlardan olabilir:)

zenfree 20-05-2008 00:43

1 Eklenti(ler)
Bu mesajdaki çiçeklerim büyümeye devam ediyor. Begonya ve petunyaların çiçeklenmesini bekliyorum..)

mormenekşe 20-05-2008 12:27

merhaba inanın bayıldım hepsi çok harika fikirler ve güzel durmuşlar.aslında etrafımızda saksı olarak kullanabileceğimiz gözden çıkardığımız o kadar çok obje var ki .değerlendirmek adına çok iyi fikir vermişsiniz teşekkürler.

ceromaya 20-05-2008 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 237699)
Sayın Ceromaya, aranjmanınız çok güzel görünüyor. Fincanın altında delik var mı? Drenaj sorun olmasın?

Evet saksının altında delik var, beğendiğiniz için de teşekkür ederim. Böyle güzel yorumlar almak çok hoş :)

Nihal 21-05-2008 18:10

Şu okullar bir dağılsın ben de çeşit çeşit aranjman yapmayı planlıyorum.Şimdi derslerin yoğunluğundan dolayı hiç birşey yapamıyorum.İnşallah benim yapacaklarım da sizlerin ki kadar güzel olur.

zenfree 22-05-2008 20:36

3 Eklenti(ler)
Sepetten yaptığım bir aranjmanı sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım bitkiler büyüdüğünde güzel olur.:)

Eklenti 38225
Kullandığım bitkiler üç renk petunya, üç renk lobelya

Eklenti 38226
Sepet bildiğimiz normal sepet.:)

Eklenti 38227
Sepete makas yardımıyla bitkilerin geçebileceği büyüklülükte kareler açtım.

zenfree 22-05-2008 20:41

3 Eklenti(ler)
Eklenti 38228
İçine siyah renk çöp poşeti yerleştirdim. Drenaj için poşetin altını deldim. Umarım bu doğru bir uygulamadır.:)

Eklenti 38229
Sonra bitkileri fazla hırpalamadan yerleştirdim. Her aşamada suladım.

Eklenti 38230
Bir iki gün gölgede bekletip asacağım.

uzman16 22-05-2008 21:37

1 Eklenti(ler)
Sevgili Zenfree,

Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş.

Yalnız drenaj için poşetin altını delince suyun o delikten aşağı gideceği ve balkon zemininin her sulamada kirleneceğini dikkate almanızı isterim.

Ayrıca akan suyun sepette çürümeye neden olacağı da ayrı mesele.

Bence iki seçenek var:

a- Drenaj deliği olmayan poşet kullanabilirsiniz.

b- Drenaj deliği olan poşetin altına, sepetin içine saksı tabağı oturtabilirsiniz.

Ayrıca yanlara açtığınız delikleri başka bir naylonla desteklemek ya da deliği küçük açmak da sulamada karşılaşacağınız sorunları minimize edecektir.

Benim duvara monte ettiğim sepetin içi de aldığımda naylon kaplıydı. Altta drenaj deliği yoktu. Çiçeklerim gayet sağlıklılar. (İlk hali http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=234)

zenfree 22-05-2008 21:45

Arkadaşlar teşekkürler.
Sevgili Uzman16, zaten çok düşündüm drenaj konusunu. Senin kullandığın sepetleri Koçtaş'ta görmüştüm. Evet drenaj delikleri yok. Yanlış yaptım demek ki.:( Neyse denmiş oluruz. Daha sonraki sepetlerimizi hazırlarken tecrübe edinmiş oluruz.

Senin sepetin harika görünüyor.:)

limon 23-05-2008 12:21

Zenfree, eline sağlık, çiçekler büyüdükçe-serpildikçe çok daha güzelleşeği kesin. Bu yaz suyu alttan çıkmayacak kadar kontrollü (sen zaten bilirsin ne kadar vereceğini) verirsen sorun olmayacaktır. Kış aranjmanını uzman'ın yazdığı gibi hazırlarsın :) Her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz ;)

Uzman, sardunyalarınız çok keyifliler, elinize sağlık.

limon 23-05-2008 22:32

1 Eklenti(ler)
Bakın benim çiçekler de yerlerini doldurmaya başladılar. Turuncu karanfili iyi ki eklemişim yanlarına pek açtı renklerini :)
Eklenti 38368

Nihal 25-05-2008 10:41

Dün bende yapmayı denedim.Bir saksıya petunya,aslanağzı,hercai menekşe,hüsnüyusuf, sardunya ve de henüz adını bilmediğim kırmızı bir çiçekten diktim.Kısacası ne bulursam diktim;)

peaceseller 26-05-2008 13:48

Merhaba,

Saksıda baston gülün dibine çiçek dikilebilir mi?

limon 26-05-2008 15:10

Yüzeysel köklü çiçeklerin zararı olmaz bence.

aykutalp 30-05-2008 16:38

İleride bir saksı düzenleme çalışması yapmayı düşünüyorum. Şimdilik çok acemiyim, fakat şimdiden bilgi toplayıp o güne hazır olmak lazım... :rolleyes:

Söyle düşünün: 70X70 kare bir saksınız var. (Derinlik de 35-40 diyelim: Böyle saksı da olmaz gerçi ama yaptırılır.)

Bu saksıya temelde her dem yeşil, kışın çiçek açan, gölge ve nem seven, çalı/ağaççık dikeceksiniz. Araları da çeşitli otsu (mevsimlik de olabilir) bitkilerle süsleyeceksiniz. Belki toprak tabanını da yosun\çim ya da başka bir örtücü ile kaplayacaksınız.

Hangi bitkileri seçersiniz?

(Benim aklıma temel öğe olarak açelya ve kamelya geliyor. Gardenya olur mu bilmem.)

Arzu Kırlangıç 30-05-2008 21:50

2 Eklenti(ler)
Yaprak güzellerinden yaptığım aranjman .

ardabora 01-06-2008 18:29

2 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim zenfree...;)

Benim bir sepetim daha var.Nihayet dün, beklediğim son çiçeği de açınca, bugün resmini çektim.:p

İlk resmi nisan ayında çekmiştim,iki kök pembe alyssum ve bir kök beyaz alyssum vardı sepette ama pembeler kurudu. Biri toz pembe,diğeri mor beyaz iki mine ekmiştim, onlar açtılar, yanlarında da cezayir menekşesi var...Yere düşen bir iki aster tohumunu da sepete atmıştım,asterler de fide oldu,biraz büyüsünler onları sepetten alıcam...

burcind 03-06-2008 15:07

Bana fikir verebilirmisiniz?

Benim iş yerimde 3 tane pencere var tam olarak şu dar uzun saksıları alacak boyuttalar.Bu pencereler yazın sabahtan saat14:00 a kadar tam olarak güneş alıyor.Kışın ise sabahtan biraz güneş alıyor ama,hem yağmuru hemde rüzgarı alacak kadarda açıkta bu pencereler.Bende bu saksıları ancak pencerelerin yapılışına göre ancak dışarı koyabilirim bu şartlara uygun olarak hangi çiçekleri dikebilirim bu saksılara,aranjman yapmak istiyorum aslında.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025