agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni174Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-04-2014, 10:36   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2010
Karışım oranını bilmiyorum sayın s.serdar. 8 litrelik bir ilaç pompası var onunla yapacağım. Buna göre bir miktar söyleyebilir misiniz?

Çimlere bunu uyguladıktan sonra hemen peşinden mi yapacağım gübrelemeyi ? Gübrelemenin peşinden bol sulama yapılınca ilacın etkisi gitmez mi ?

mavisedir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2014, 19:57   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavisedir Mesajı Göster
Karışım oranını bilmiyorum sayın s.serdar. 8 litrelik bir ilaç pompası var onunla yapacağım. Buna göre bir miktar söyleyebilir misiniz?

Çimlere bunu uyguladıktan sonra hemen peşinden mi yapacağım gübrelemeyi ? Gübrelemenin peşinden bol sulama yapılınca ilacın etkisi gitmez mi ?
Sayın mavisedir.

Çim için amonyum sülfat gübresinin pek yeterli olacağını düşünmüyorum. bunun
yerine kompoze gübre kullanmanız daha yerinde olacaktır.

Eğer elinizde hazırda amonyum sülfat varsa önce bunun kullanınız. Amonyum sülfatın çimleri yakıp sarartmaması için gübrelemeyi takiben bolca sulamanız iyi olacaktır. Gübrenin çim yaprakları üstünde fazlaca kalmasına müsaade etmeyin.

Gübreleme ve bolca sulama işlemi tamamlandıktan sonra bir kaç gün bekleyip çiminizi yine bolca suladıktan sonra bakır sülfat uygulamasına geçmenizi öneririm. Eğer Bakır sülfatı ambalajlı aldıysanız ambalajında tarif edilen oranda suyla karıştırın. Eğer açıktan kilo ile aldıysanız % 2 lik solüsyonun yeterli olacağını düşünüyorum. 8 litrelik pompa için yaklaşık 160 gr. toz bakır sülfatı 8 litre suyla karıştırınız. İlaçlamadan sonra bir kaç gün sulama yapmayınız ki ilaç etkili olsun. Hava durumunu da takip edip, ilaçlamadan sonra bir kaç gün yağmurun yağmayacağı günler tercih edin.

Saygılarımla.

mavisedir beğendi.
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025