View Single Post
Eski 11-04-2014, 18:57   #707
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavisedir Mesajı Göster
Karışım oranını bilmiyorum sayın s.serdar. 8 litrelik bir ilaç pompası var onunla yapacağım. Buna göre bir miktar söyleyebilir misiniz?

Çimlere bunu uyguladıktan sonra hemen peşinden mi yapacağım gübrelemeyi ? Gübrelemenin peşinden bol sulama yapılınca ilacın etkisi gitmez mi ?
Sayın mavisedir.

Çim için amonyum sülfat gübresinin pek yeterli olacağını düşünmüyorum. bunun
yerine kompoze gübre kullanmanız daha yerinde olacaktır.

Eğer elinizde hazırda amonyum sülfat varsa önce bunun kullanınız. Amonyum sülfatın çimleri yakıp sarartmaması için gübrelemeyi takiben bolca sulamanız iyi olacaktır. Gübrenin çim yaprakları üstünde fazlaca kalmasına müsaade etmeyin.

Gübreleme ve bolca sulama işlemi tamamlandıktan sonra bir kaç gün bekleyip çiminizi yine bolca suladıktan sonra bakır sülfat uygulamasına geçmenizi öneririm. Eğer Bakır sülfatı ambalajlı aldıysanız ambalajında tarif edilen oranda suyla karıştırın. Eğer açıktan kilo ile aldıysanız % 2 lik solüsyonun yeterli olacağını düşünüyorum. 8 litrelik pompa için yaklaşık 160 gr. toz bakır sülfatı 8 litre suyla karıştırınız. İlaçlamadan sonra bir kaç gün sulama yapmayınız ki ilaç etkili olsun. Hava durumunu da takip edip, ilaçlamadan sonra bir kaç gün yağmurun yağmayacağı günler tercih edin.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön